Hvis du ikke løser problemer, vender de tilbage

Det du ikke får ordnet i dit liv, ender med at komme tilbage til dig.
Hvis du ikke løser problemer, vender de tilbage

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du ikke ser dine problemer i øjnene, vil de være hos dig indtil du endelig lukker kapitlet. Hvis du ikke løser problemer, vender de tilbage til dig.

Vi har det med at liste rundt om de situationer der gør mest ondt; vender ryggen til vores frygt, og flygter fra det vi er mest bange for. Men det du ikke får ordnet i dit liv, ender med at komme tilbage til dig.

Det nytter ikke at lukke øjnene, og lade som ingenting. De omstændigheder der påvirker os mest, er dem vi er nødt til at få klaret.

Hvordan kan vi gøre dette? Vi må se dem i øjnene, og bruge vores frygt som en motivator til at overkomme dem.

Læs: 14 tricks til at overvinde stress, angst og frygt

Hvis du ikke løser problemer, vender de stærkere tilbage

Det er vigtigt at du løser problemer, og ikke gemmer dig

Alt det du ikke får ordnet, det du ignorerer, det du er så bange for, kommer tilbage til dig, stærkere end før. Det er livets måde at sige “Nix, den går ikke!”

Hvis du ikke er opmærksom, hvis du ikke løser situationen, vil du opleve det samme næste gang, bare i større skala.

Lad os kigge på et par eksempler:

Anna er 37, og alle hendes romantiske forhold ender dårligt. Hun har lidt under utroskab, udnyttelse og mangel på opmærksomhed fra den anden person i forholdet.

Hvad er Annas problem?

Anna begynder sine forhold med at være bange for at blive forladt. Men først og fremmest går hun ind i forhold, hun i virkeligheden ikke ønsker at være i. Hun er bange for at være alene, så indtil hun overkommer den frygt, vil hendes forhold altid være ufrugtbare.

Pablo, derimod, er 28 og kan ikke få et job. Han har haft et par job, men de har kun varet et par måneder, nogle endda kun et par dage. Når han har været til samtale, bliver han sjældent kaldt ind igen.

Pablos problem er, at han er så bange for fiasko. Indtil han overkommer den angst, som fortæller ham at her er noget han er nødt til at håndtere, vil han stå uden arbejde.

Opdag: 5 vaner, som vil forbedre din livskvalitet

Vores indstilling til livet er meget vigtig. Når vi har en frygt eller et trauma der blokerer dele af vores liv, så er det vi begynder at få problemer.

Hvad nytter det at flygte?

Du må se din frygt i øjnene

Når man ved det, hvad nytter det så at flygte? At løbe væk fra det du er skrækslagen for, det du prøver at undgå, er blot en måde at forlænge en tilstand der påvirker dig, og ikke vil forsvinde.

Medmindre du ser det i øjnene, vil problemet fortsætte. Jo mere du vender ryggen til, jo større intensitet vil det have når det viser sig i dit liv. Derfor er det vigtigt at du løser problemer i tide.

Altså er flugt en kontraproduktiv indstilling. Men det er jo heller ikke nemt at se sin frygt i øjnene.

Hvad kan man stille op?

  • Erkend at du er bange: Du flygter fra det, du ignorerer det, men fornægter du det? At acceptere sin frygt er det første, vigtige skridt.
  • Undersøg hvor det kommer fra: Prøv at huske den første gang angsten viste sig, og hvad der udløste den.
  • Vær objektiv omkring din frygt: Det er på tide at du kigger på din frygt udefra, og spørger dig selv: “Hvad er det værste der kan ske?”
  • Kast dig selv ud i eventyret: At se din største frygt i øjnene er en oplevelse i sig selv, et sandt eventyr. Vil du nægte dig selv denne oplevelse?

Læs: Da Rødhætte stod overfor sin frygt

Er du villig til at ændre perspektiv på de ting du ikke har løst?

Kig din frygt i øjnene når du løser problemer

Når du nu ved alt det ovenstående, er tiden inde til at stoppe med at være bange for noget der kan ordnes. Selvom det er klart, at det vil gøre ondt. Det er jo sådan, at når man renser et sår, så svier det.

Men når tingene bliver værre, kan du bedre se, at du ikke må ignorere de barrierer der holder dig tilbage. De gør bare dit sår endnu dybere.

Alt dette vil bidrage til at du fokuserer på såret, er opmærksom på det, og kan hele det.

Det er vigtigt at det danner sår, så det ikke vedbliver at være åbent. Du kan ikke blive ved med at bære rundt på noget som engang skabte en frygt, der nu unødvendigt hænger ved.

Før du går, så læs lige: At vokse op handler også om at håndtere, hvad der har såret dig.

Frygt advarer os om en forestående fare vi skal reagere på, enten ved at flygte eller angribe.

Men når vi begynder at bære denne frygt på vores skuldre og den bliver til angst, når den begrænser os og skaber usikkerhed i dele af vores liv, så må vi se den i øjnene.

Husk at hvis du ikke løser problemer, vender de alle sammen tilbage i dit liv, i stærkere form. Dette har intet at gøre med uheld, eller en slags karma.

Det er op til dig at håndtere det. Hvordan? Ved at være modig og se frygten i øjnene.

 

 

 

 

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Edo-Gual, M., Tomás-Sábado, J., & Aradilla-Herrero, A. (2011). Miedo a la muerte en estudiantes de enfermería. Enfermeria Clinica. https://doi.org/10.1016/j.enfcli.2011.01.007
  • Gray, Jeffrey Alan. La psicología del miedo y el estrés. Labor, 1993.
  • Obando, O. L., Villalobos, M. E., & Arango, S. L. (2010). Resiliencia en niños con experiencias de abandono. Acta Colombiana de Psicología. https://doi.org/10.1161/ATVBAHA.114.303315

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.