Hvor mange brudepiger og brudesvende har du brug for?

Dine brudepiger og brudesvende er vigtige. Du skal ikke bare vælge de sjoveste, men dem, der er pålidelige og vil hjælpe med at få din store dag til at blive noget særligt.
Hvor mange brudepiger og brudesvende har du brug for?

Sidste ændring: 22 december, 2022

Du skal giftes, og dine venner og familie glæder sig alle sammen. Det er dog ikke alt, hvad du har brug for fra dem: Det er nu, du omhyggeligt skal vælge dem, der kan hjælpe dig hvert skridt på vejen. Dette inkluderer valg af dine brudepiger og brudesvende.

Lidt om brudepiger og brudesvende

Lad os starte med brudesvende.

Dette er vigtige personer, der ikke kun hjælper brudgommen, men også bruden, gennem hele ceremonien. Blandt disse brudesvende vælger brudgommen også den, der skal være hans forlover, og han har nogle flere ansvarsområder end resten.

Derefter er der brudepigerne.

Disse er en integreret del af ethvert bryllup. Deres rolle er at være der, når bruden har brug for dem, gennem hele processen. Dette er ikke kun for at hjælpe med din bryllupsplanlægning, men også for at være din faste klippe, når tingene bliver svære og for at give dig følelsesmæssig støtte.

Uanset om dette er dit første bryllup eller brudepigeoplevelse eller dit halvtresindstyvende, kan du drage fordel af denne artikel om de ting, du kan forvente dig af dine brudesvende og brudepiger.

Brudepigerne og brudesvendene

Brudesvendene står ikke bare sammen med brudgommen og bruden på bryllupsdagen. Deres rolle er meget større, og det er derfor, de ofte vælges fra brudeparrets tætteste omgangskreds.

Disse helt specielle venner skal deltage i hele processen og være opmuntrende og støttende for brudgommen. Bemærk, at dette er en ærefuld position for de udvalgte mennesker. Forældre deltager også i lokale eller regionale traditioner, såsom dekorering af det nygifte pars bil osv.

Derefter vælger brudgommen normalt en af sine brudesvende til at være forlover. Denne rolle tildeles ofte gommens bror eller nærmeste pårørende eller ven. På samme måde vælger bruden sin æresbrudepige på lignende måde.

Alle brudesvende og brudepiger er ansvarlige for at hjælpe gæsterne med at finde deres pladser før ceremonien. Deres rolle er også at stå ved brudgommen og brudens side under ceremonien.

Derudover kan brudeparret have brug for anden hjælp op mod bryllupet, såsom planlægning af deres forlovelsesfest, polterabender, velkomstfest, receptionsmiddag og bryllupsfest.

Læs også: Hvilke pligter har en æresbrudepige og forlover?

Pligter

Derudover er der blandt disse hjælperes opgaver opgaven med at ledsage bruden og brudgommen, når de skal vælge påklædning til den store dag. De er der også for at hjælpe med at koordinere begivenhederne på dagen. De kan endda være ansvarlige for at bringe bruden og brudgommen hen til kirken.

Denne udvalgte vennegruppe er ansvarlig for at gøre bryllupsfesten behagelig for alle. For eksempel skal de tale med og endda danse med dem, der er alene. Desuden er det deres job at yde praktisk hjælp til gaver medbragt til festen eller med bagage eller med andre former for uventede komplikationer.

Som du kan se, er brudepigerne og brudesvendene ikke bare gæster. De er der fra begyndelsen af ​​forlovelsen helt til bryllupsdagen.

Okay, men hvor mange brudepiger og brudesvende har du brug for, til at gøre alt det nødvendige?

Hvor mange brudepiger og brudesvende har du brug for?

Brudesvende og brudepiger med brudeparret

Traditionelt skal brudesvende hjælpe gæsterne under hele receptionen og generelt yde hjælp gennem hele festen. Så deres antal skal stå i forhold til antallet af mennesker, du vil invitere til brylluppet.

For eksempel bør et formelt bryllup med over 200 gæster have mellem seks og ti brudesvende og brudepiger. Du bør have mindst én person til at hjælpe folk på plads for hver 50 gæster.

Hold en balance mellem antallet af brudesvende og brudepiger. For mange på den ene side vil være for åbenlyst under indgangen til brylluppet og selve brylluppet.

Forlover: Ansvarlig for ringene

Forloveren står ved siden af ​​brudgommen under en vielsesceremoni (lidt bag ham, vel at mærke). Således vil der være mindst fem mennesker til stede ved alteret: Præsten/giftefogeden, bruden, brudgommen, forloveren og æresbrudepigen.

Endvidere er det forloverens pligt at:

  • Hjælpe brudgommen på bryllupsdagen.
  • Være ansvarlig for dem, der hjælper folk på plads.
  • Holde vielsesringene i sikkerhed, indtil de skal bruges under ceremonien.
  • Stå ved siden af ​​brudgommen under hele ceremonien.
  • Fungere som et retligt vidne til brylluppet og underskrive vielsesattesten.
  • Forberede en tale, som han holder til receptionen.

Læs også: Vælg den bedste årstid til et bryllup

Æresbrudepigen

Samlet set er æresbrudepigen brudens vigtigste ledsager. Generelt vælges hun normalt, fordi hun er brudens søster eller nærmeste ven.

Aktiviteterne i denne rolle er lige så forskelligartede, som bruden har brug for. Typisk hjælper hun med logistikken for brylluppet som begivenhed. For eksempel inkluderer dette at sende invitationer ud og følges med bruden, mens hun handler ind.

Æresbrudepigen er også ansvarlig for at lede resten af ​​brudepigerne gennem planlægningen af ​​eventuelle begivenheder inden brylluppet. Derefter på bryllupsdagen er hendes vigtigste pligt at yde praktisk og følelsesmæssig støtte med alt, hvad bruden måtte have brug for.

Hun fungerer også som et retligt vidne og underskriver vielsesattesten. Desuden, hvis der er en receptionen efter brylluppet, vil brudepigen holde en tale for de nygifte.

Brudepiger og brudesvende står med de andre gæster rundt om det kyssende brudepar

Gaver til dine brudepiger og brudesvende

Vis din påskønnelse overfor dine brudepiger og brudesvende ved at vælge en særlig gave til hver enkelt af dem. Hvis du har svært ved at vælge de perfekte gaver, er der en masse gavebutikker derude, der specialiserer sig i netop dette. Små detaljer som at få deres navne indgraveret på varen kan gøre denne gave mere speciel.

Eftersom du kommer til at bruge en betydelig sum penge på gaver til dine venner, dikterer de potentielle omkostninger også, hvor mange af dem, du skal eller kan udpege. Ellers kan dine udgifter nemt komme til at overstige dine midler.

Tænk over det: Hvis du ikke har råd til selv et lille symbol på din påskønnelse og kærlighed til dem alle, vil de, der bliver overset, opfatte det forkert og blive stærkt fornærmet.

Så med alt dette i tankerne skal du vælge dit bryllupsfølge med omhu. Dette er helt særlige positioner til rådighed for en udvalgt, pålidelig gruppe blandt dine nærmeste venner og familie. Så vælg dem, der virkelig betyder noget for dig – og omvendt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.