Hvilke pligter har en æresbrudepige og forlover?

Er du blevet valgt som æresbrudepige eller forlover til et bryllup og er du ikke helt sikker på, hvad dit job indebærer? Denne artikel vil fortælle dig alt, hvad du skal vide for at være en god æresbrudepige eller forlover.
Hvilke pligter har en æresbrudepige og forlover?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du er blevet valgt til at deltage i et bryllup, skal du vide, at dette er en stor ære. Men samtidig spekulerer du sikkert over, hvad man skal gøre for at være en god æresbrudepige og forlover.

Denne artikel forklarer alle de opgaver og det ansvar, du har brug for at kende til.

Æresbrudepige og forlover

Først er det vigtigt at præcisere, at æresbrudepigen og forloveren er mennesker, som den kommende brud og brudgom vælger. Normalt er æresbrudepigen og forloveren personer, der er tæt på parret, såsom en god ven, en fætter eller kusine eller endda en søskende.

Mens der kan være flere brudepiger eller brudesvende, er der normalt kun én æresprudepige og én forlover. Antallet af mennesker i bryllupsfølget er op til parret.

Læs også: Det perfekte look til et bryllup: Hvordan vælger man det?

Parret beder normalt hver person om at være en del af brylluppet.

Ansvarsområder for æresbrudepige og forlover

De hjælper med at planlægge brylluppet

Æresbrudepige og forlover hjælper normalt med at planlægge visse dele af brylluppet, såsom en bryllupskage

Et af de vigtigste ansvarsområder for æresbrudepigen og forloveren er at hjælpe med at planlægge brylluppet. Nogle eksempler inkluderer at hjælpe bruden med at vælge en kjole eller med at beslutte, hvilken mad der skal serveres til receptionen eller festen.

I nogle tilfælde kan bryllupsfølget endda hjælpe med at dekorere stedet, hvor brylluppet eller receptionen skal finde sted.

Uanset hvad skal brudepigerne og brudesvendene hjælpe med at gøre tingene lettere for parret. Din vigtigste rolle er at hjælpe med at gøre deres bryllupsdag så perfekt og uforglemmelig som muligt!

Planlægning af polterabend

Piger til polterabend med spa

Dette er et af de sjoveste ansvarsområder for brudepiger og brudesvende.

Normalt er polterabenden en overraskelse for bruden og brudgommen. Derfor bør de ikke kende nogen af ​​detaljerne om festen. Afhængigt af parret kan festen være separat eller en fest for både bruden og brudgommen sammen.

Det vigtigste ved planlægning af et polterabend er at huske på, hvad bruden eller brudgommen kan lide, og at tænke over, hvad de ønsker.

For eksempel, hvis personen foretrækker mere afslappende planer, kan det være perfekt at tage på en spa-weekend. På den anden side, hvis parret elsker karaoke, kan du reservere plads på en bar, hvor de kan synge karaoke med alle deres nærmeste venner og familie.

Læs også: 10 fantastiske idéer til et efterårsbryllup

Det kan virke lidt trættende og endda stressende at planlægge festen, men når festen starter, vil det være det hele værd!

Æresbrudepigens og forloverens pligter på bryllupsdagen

Når den store dag oprinder, har æresbrudepigen og forloveren stadig ansvar.

Så hvad skal du helt nøjagtig gøre på bryllupsdagen?

  • Hjælp bruden eller brudgommen med at gøre sig klar. Du skal ikke kun hjælpe dem med at klæde sig på, men du skal også være der for at opmuntre dem og hjælpe med at berolige deres nerver.
  • Ledsag dem til alteret. Hver brudepige og brudesven vil typisk gå op til alteret, før bruden går op ad kirkegulvet,
  • Hold en tale. Normalt holder forloveren og æresbrudepigen hver en tale til det nygifte par. Denne tale kan bestå af sjove historier om parret eller rørende historier og lykønskninger. Talen inkluderer normalt også at takke parret for at have valgt ham eller hende til at være en del af brylluppet og ønske dem held og lykke i deres liv fremover som et par.

Nyd festlighederne

I det væsentlige er dette alle ansvarsområder og opgaver for en æresbrudepige og forlover. Vi håber, at denne artikel har været en hjælp, hvis du er i gang med at planlægge dit eget bryllup, eller hvis du er blevet valgt til at deltage i et bryllup.

Husk, at hvis du er blevet valgt som æresbrudepige eller forlover til nogens bryllup, så betyder du noget meget særligt for parret. De betragter dig ikke kun som en kær ven, men de tror, ​​at du kan hjælpe dem med at få et vellykket og lykkeligt bryllup, og at du fortsat vil være en vigtig person i deres liv som et gift par.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • del Picó Rubio, Jorge. (2009). EL MATRIMONIO RELIGIOSO EN EL RÉGIMEN JURÍDICO CHILENO: EL SISTEMA MATRIMONIAL CONSAGRADO POR EL ARTÍCULO 20 DE LA LEY N° 19.947. Ius et Praxis15(2), 51-77. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-00122009000200003
  • Hipp, R. (2017). Orígenes del matrimonio y de la familia modernos. Revista Austral de Ciencias Sociales, (11), 59-78.
  • Mendoza Ontiveros, Martha Marivel. (2010). El compadrazgo desde la perspectiva antropológica. Alteridades20(40), 141-147. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0188-70172010000200011&lng=es&tlng=es.
  • Osornio, Arturo Miranda, & Cisneros, Héctor Favila. (2012). La comida y su protocolo: Sentido y significado de los modales de mesa entre los otomíes de la comunidad de San Gregorio Macapexco – México. Estudios y perspectivas en turismo21(6) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-17322012000600012&lng=es&tlng=es.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.