Det perfekte look til et bryllup: Hvordan vælger man det?

Det perfekte look til et bryllup afhænger af din rolle i det. Men hvis du er gæst, vil en kjole altid være det rigtige valg.
Det perfekte look til et bryllup: Hvordan vælger man det?

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvis du er gæst og ikke ved, hvad du skal have på, så find nogle tips til, hvordan du vælger det perfekte look til et bryllup i denne artikel!

Generelle retningslinjer for det perfekte look til et bryllup

At vælge det perfekte look til et bryllup ikke er let, fordi der er nogle vigtige faktorer, man skal overveje. For eksempel kan du ikke have det samme tøj på, hvis brylluppet bliver holdt i foråret, som hvis det bliver holdt i efteråret.

Først begynder vi med nogle generelle tips til et perfekt look, og derefter kommer vi med nogle bemærkninger om sæsonen.

Det perfekte look til et bryllup er at tage en kjole på

Brudpiger holder buketter

De fleste kvinder har kjoler på til bryllupper, selvom nogle vælger andre beklædninger.

Måske hader du kjoler og nederdele og føler dig kun godt tilpas i bukser. Et bryllup er dog en særlig lejlighed, hvor folk normalt forsøger at se så godt ud som muligt og tager deres bedste tøj på. Således er kjoler essentielle beklædninger til kvindelige gæster. Selvom du synes om bukser, insisterer vi på, at det er bedst at gå med en skræddersyet nederdel.

Du kan have korte kjoler på til bryllupper, der bliver holdt om dagen. Du bør dog bære lange kjoler til bryllupper, som bliver holdt om aftenen.

Det er ikke et kostume

Ja, et bryllup er en speciel dag, hvor du klæder dig på til dit bedste. Det betyder dog ikke, at du skal føle dig ubekvem. Målet er at nyde dagen. Vælg derfor en elegant kjole, som du føler dig komfortabel i.

Vi anbefaler at undgå tøj, der viser for meget udskæring eller alt for korte nederdele, fordi de kan få dig til at føle dig ubekvem. På samme måde skal du undgå at have alt for stramme kjoler på, der ikke giver dig mulighed for at nyde festen.

Mønstret eller ens farver?

Stof med mange farver illustrerer det perfekte look til bryllupper

Ensfarvede kjoler blandes problemfrit ind med tilbehør. Ensfarvede kjoler er elegante og er en del af et perfekt look til et bryllup.

Men tænk ikke aldrig på at klæde dig iført hvidt. Lad bruden om det!

Desuden skal du huske på, at der er visse begrænsninger vedrørende andre farver. For eksempel er sort altid kontroversiel. Selvom det er kongen af elegance, er det også farven på sorg, hvorfor det kan virke upassende for et bryllup.

Derudover kan det lykkelige par have nogle farver, der er “reserveret” til brudepigerne eller æresbrudepigen, så du bør tale med dem for at finde ud af, hvilke farver du ikke bør have på til brylluppet.

Dog er mønstrede kjoler ikke fuldstændig forbudt. Derfor kan du beslutte dig for et klassisk blomstermønster eller vælge et andet fashionabelt print.

Tilbehør for at få det perfekte look til et bryllup

Tilbehør er afgørende og gør en forskel, især hvis du har besluttet dig for en ensfarvet kjole. Faktisk supplerer og forbedrer de din kjole.

Her er nogle tips:

  • Med hensyn til sko, så husk, at det er dejligt at have højhælet sko på til bryllupper. Du skal dog også huske, at bryllupper er fejringer, så vælg ikke rigtig høje hæle, fordi du bare vil blive ubekvem i dem.
  • Vælg en lille taske. Læg alt, hvad du behøver, ned i en lille taske, der passer til din kjole.
  • Når det kommer til smykker, er mindre mere.
  • Hvis brylluppet finder sted i en kirke, skal du vælge et sjal eller pashmina til at dække dine skuldre.

Vælg hvilken som helst kjolestof, du ønsker

Faktisk er der ingen begrænsninger: Satin, silke, fløjl, selv blonde. Du kan vælge det stof, du vil have.

Til et efterårs- eller vinterbryllup

Et brudepar i skov

Handsker og en elegant frakke kan være dine bedste venner i bryllupper i koldt vejr.

Det eneste problem med bryllupper i koldt vejr er, at du skal indarbejde andet tøj til dit perfekte look. Målet er at holde sig varm, men være elegant på samme tid. Følg derfor disse to tips:

  • Tag handsker på. Lange og fløjlsagtige handsker kan gøre en stor forskel og få dig til at se elegant ud.
  • Vælg en smuk og glamourøs pels, men overdriv ikke.
  • Dette er den perfekte tid på året til at bære fløjl.
  • Selvfølgelig skal du tjekke vejrudsigten og huske på det.

Vores sidste tip er at sørge for at være dig selv og have det sjovt.

Det kan interessere dig ...
19 kreative måder at genbruge dåser på
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
19 kreative måder at genbruge dåser på

Kan du lide disse enkle genbrugsideer? Vi opfordrer dig til at genbruge dåser og gå i gang med at teste dine kreative evner.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.