Hvordan du lukker dine porer

Selv hvis du ikke bruger make up er det vigtigt at rense dit ansigt hver aften for at fjerne snavs og affaldsstoffer som samler sig dagen igennem, og at du også husker at anvende en fugtgivende creme.
Hvordan du lukker dine porer

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

At have ung og sund hud er et af de primære skønhedsmål for kvinder. Derfor dækker mange deres hud med makeup, når de opdager at deres porer er forstørrede. Hvordan du lukker dine porer, læs mere nedenfor og lær hvordan.

At have hud, der er velplejet og tonet, kan få dig til at se langt yngre ud. At se din reflektion i spejlet og blive overrasket over hvad du ser, er en meget tilfredsstillende oplevelse. Små porer kan få din hud til at se yngre og glattere ud. Der er flere tips du kan anvende i hjemmet til at få dine porer til at se mindre ud. Nogle anbefales til udvendig hudpleje, mens andre bruges til at forbedre din diæt og din væskebalance.

Selvom der ikke eksisterer nogen ”mirakelkur” til fuldstændig at udrydde dette problem, så er der flere metoder til hvordan du lukker dine porer midlertidigt.

Årsager til åbne porer

En af de mest almindelige årsager er måden vi behandler vores hud på. Hud som er blevet beskadiget af solen har større sandsynlighed for åbne porer. Dette fører også til forringelse af elasticiteten i huden og i collagenen (som fungerer som en naturlig renser for huden) og dette kan forstørre porerne.

En anden faktor som fører til udvidede porer er vores hudtype. Normal, tør hud har mindre sansynlighed for åbne porer. På den anden side, hvis vi har fedtet hud, så udvikles store porer lettere.

Alder er endnu en faktor der er relateret til dette problem. Som tiden går mister huden sin elasticitet, som får porerne til at forstørres. Den naturlige fornyelsesproces bliver mindre effektiv, og huden bliver mere skrøbelig og svag grundet mange års liv.

Hvordan du lukker dine porer

Kvinde der ordner sin hud

Hvordan du lukker dine porer kan være kompliceret, der findes dog nogle metoder der kan få huden til at se yngre og smukkere ud. Det er ikke nødvendigt at løbe hen til et apotek og bruge en formue på at bekæmpe dette problem. De mest effektive metoder er disse:

Drik nok vand

Drik mindst to liter vand dagligt. Juice og te tæller ikke: Forsøg at drikke to liter rent vand. Din krop har brug for at være hydreret for at kunne fungere optimalt. Din hud skal være hydreret for at afholde dine porer fra at blive forstørrede. Det er sådan de viser dig, at de har brug for hjælp!

Indtag C-vitamin

C-vitamin er en naturlig antioxidant. At indtage det vil give dig masser af helbredsmæssige fordele, især for din hud. Den mest simple metode er at indtage det er ved at spise citrusfrugt. Spis din favorit, men husk ikke at spise for meget.

Mandler

Mandler

En anden super effektiv naturlig behandling er en mandelmaske. Ved at påføre mandelmel til din hud vil det hjælpe med at raffinere dine porer og mindske deres udseende. Hvis du ikke kan finde dette produkt i supermarkedet, så frygt ikke. Du kan lave din egen mel!

Ingredienser

 • 1/3 kop mandler
 • Vand

Instruktioner

 1. Blend mandlerne indtil de er i pulverform.
 2. Placer mandelmælken i en skål og tilføj vand, en lille smule ad gangen, indtil du har en pasta.
 3. Smør pastaen på din hud hvor de åbne porer er, og lad det sidde i en halv time.
 4. Skyl med varmt vand.

Du kan gentage denne proces to gange om ugen for at se gode resultater.

Fjern din makeup hver nat

Du bør aldrig sove med makeup på. Makeup indeholder olier og kemikalier der kan skade din hud på indersiden. Når du kommer hjem fra arbejde eller en fest, så glem ikke at fjerne din makeup. Hvis du er løbet tør for din renseservietter, så kan naturen altid give dig hvad du har brug for. Du kan anvende en vatrondel dyppet i olivenolie til at fjerne makeup. Vask efter med koldt vand og så er du færdig.

Vask dit ansigt mindst to gange dagligt. Du kan prøve den følgende opskrift, som er let og hurtig, om morgenen og aftenen, efter du har fjernet din makeup.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld havregryn
 • ½ spiseskefuld naturlig yoghurt
 • 1 spiseskefuld citronsaft
 • 1 spiseskefuld olivenolie

Instruktioner

 1. Placer alle ingredienserne i en skål og bland dem godt, indtil det bliver til en jævn pasta.
 2. Dyp en vatrondel i blandingen og påfør det på dit ansigt for at rense det.
 3. Skyl med koldt vand.

Exfolier dit ansigt jævnligt

Peeling

Med den daglige stress, når du først kommer hjem sent om aftenen, kan det muligvis være vanskelig for dig at forberede alle opskrifterne dagligt. Du bør prioritere. Noget, som du endelig ikke må misse, er at rense og eksfoliere din hud. Følg denne opskrift en gang om ugen, og se hvordan du lukker dine porer, efter lidt tid.

Ingredienser

 • Citronsaft
 • 1 spiseskefuld sukker
 • 1 spiseskefuld honning

Instruktioner

 1. Bland alle ingredienserne grundigt indtil honning og sukker er opløst helt i citronsaften.
 2. Læg en smule på dine fingerspidser og masser det på dit ansigt og hals med små cirkulære bevægelser.
 3. Rens det væk med koldt vand.

Anvend solfaktor

Lad aldrig din hud blive udsat for solen uden solbeskyttelse. Du bør anvende solcreme med en SPF faktor på 40 eller større på dit ansigt. Det er bedst ikke at gå ud i solen midt på dagen. Men hvis du er nødt til det, så er den bedste løsning at påføre god solcreme. Solen er meget skadelig for huden, og kan forårsage sygdomme, og din hud vil ældes langt hurtigere hvis du udsætter den for sol uden beskyttelse.

Få sunde rutiner

Fortsæt med din hudplejerutine. Alt hvad du gør for at tage dig af og forkæle din hud er fantastisk. Hvis du har for vane at tilberede en hudmaske i weekenderne, så fortsæt med det. Hvis du ikke følger en hudplejerutine fordi du i virkeligen ikke har tiden eller behovet, så drik i det mindste nok vand, fjern din make up om aftenen, og anvend solcreme og så vil du se en forbedring indenfor få uger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.