Sådan rengør du din ovn med naturprodukter

salt Du kan bruge køkkensalt til meget mere end at tilføre smag til dine retter. Dette prisvenlige, nemttilgengælige produkt kan være meget nyttigt, hvis du vil desinficere og rense din ovn med naturprodukter.
Sådan rengør du din ovn med naturprodukter

Sidste ændring: 22 december, 2022

Vores ovn har en tendens til at være et af de mest beskidte apparater i hjemmet, fordi næsten alt mad du putter ind i den vil dække overfladen med at lag af fedt. Mange mennesker spørger ofte til den bedste måde til at rengøre sin ovn på, fordi de ved, at den eneste måde at afholde dette apparat fra at blive en perfekt grobund for mikroorganismer, er ved at komme af med alt det overskyndende fedt og madrester.

I dag er der tonsvis af rengøringsmidler til ovnen på markedet, men dette er ikke altid den bedste løsning. Disse produkter har tendens til at være fyldt med giftige kemikalier, og mange gange er de ikke så effektive som andre rengøringsmetoder. Et godt valg for at få rengjort din ovn ordentlig og for at fjerne alle fedtrester, er ved at bruge naturprodukter.

Naturprodukter er et fremragende alternativ til rengøringen. Udover at være meget effektive til at fjerne fedt og andre rester, så er de miljøvenlige og medfører ingen form for forurening. Nedenunder har vi beskrevet et par af de bedste naturprodukter til at rengøre din ovn med.

Salt

salt

Du kan bruge køkkensalt til meget mere end at tilføre smag til dine retter. Dette prisvenlige, nemt tilgængelige produkt kan være meget nyttigt, hvis du vil desinficere og rense din ovn med naturprodukter.

Hvordan kan jeg bruge salt til at rense min ovn?

Bland i en skål 1/2 liter vand med 250 gram salt. Spred derefter blandingen ud på ovnvæggene, især på de områder med mange pletter og stænk fra fedtet mad. Lad det sidde i 15 til 20 minutter og skyl det derefter af med en våd svamp.

Hvis du vælger denne metode, kan det efterlade din ovn med en dårlig lugt. For at fjerne denne lugt, bland 1/2 liter hvidvinseddike og 250 gram salt. Bland det sammen indtil saltet er fuldstændigt opløst og hæld blandingen i en sprayflaske. Spray ovnvæggene med denne væske og lad det sætte sig i et par minutter. Til sidst fjernes resterne med en våd svamp.

citron

Citroner er et godt anti-bakterielt og anti-septisk middel, der kan hjælpe med at fjerne de mikroorganismer, der ophobes i din ovn, når den er beskidt. Plus at den friske duft fra citronerne vil hjælpe dig med at fjerne eventuelle dårlige lugte, og samtidig er den meget effektiv til at fjerne fedt.

Hvordan kan jeg bruge citroner til at rengøre min ovn?

Hvis du leder efter en nem måde at rense din ovn på, skal du bare skære to citroner i halve og presse saften ud. Derefter hæld saften i en gryde og put gryden i ovnen. Set din ovn til 250°C og indstil timeren til 30 minutter. Efter at tiden er gået, lad oven køle af, fjern gryden og tør ovnvæggene af med en rengøringsklud.

Eddike

Æbldecider eddike - ovn

Eddike er et andet produkt, der er velkendt for sin naturligt rensende egenskaber. Du kan gøre disse egenskaber endnu kraftigere ved at blande eddike med bagepulver, inden du renser din ovn.

Hvordan kan jeg bruge eddike til at rense min ovn?

Bland en rigelig mængde æblecidereddike med bagepulver og hæld blandingen i en spray flaske. Spray derefter ovnvæggene med denne væske og sæt ovnen til 120°C i ti minutter. Lad ovnen køle af og tør de overskydende rester af med en våd svamp.

Bagepulver

bagepulver

Bagepulver er et naturligt produkt, der har tonsvis af anvendelser, både i køkkenet og som et naturligt middel. Med hensyn til rengøring i hjemmet, er det også en god måde for at få din ovn til at se spritny ud.

Hvordan kan jeg bruge bagepulver til at rense min ovn?

Bland en spiseskefuld bagepulver med en kop vand. Hæld blandingen i et sprayflaske og spray ovnvæggene. Lad den rensende blanding sidde over natten og tør af med en svamp dagen efter.

En anden mulighed er at blande en kop bagepulver med en smule vand, indtil der danner sig en pasta. Brug en klud til at sprede pastaen på ovnvæggene og lad det sidde i omkring to timer. Når tiden er gået, fjern pastaen med en svamp.

Det kan interessere dig ...
8 husholdningsartikler du skal rengøre dagligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 husholdningsartikler du skal rengøre dagligt

Vores hjem har mange ting, der samler støv, bakterier og andre potentielt skadelige partikler. Så husk de her ting som du skal rengøre dagligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • naturprodukter

  • desinficere

  • salt

  • hvidvinseddike

  • Citroner

  • Eddike

  • æblecidereddike

  • Bagepulver


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.