Hvordan man laver en naturlig eksfoliering

Uanset hvilken hudtype du har, er det vigtigt, at du fugter huden grundigt efter eksfoliering. Olivenolie kan give din hud vitaminer og forebygge for tidlig aldring.
Hvordan man laver en naturlig eksfoliering

Sidste ændring: 07 november, 2021

Vores hud fornyer sig selv naturligt ca. hver 28. dag. På denne måde fjerner den døde celler. Eksfoliering er en procedure, der anbefales af eksperter til hudforyngelse. Lad os se nærmere på, hvordan man kan lave en naturlig eksfoliering.

Hvorfor skal du lave en naturlig eksfoliering?

Eksfoliering bruges til at fjerne eller lindre urenheder, ar, akne, rynker og strækmærker. Naturlige eksfolieringer kan anvendes overalt på kroppen. Eksfoliering regenererer et tyndt lag af huden og fornyer din hud naturligt med syrer.

Derfor er det i bund og grund en kosmetisk behandling, der regenererer huden ved at fjerne døde celler. Det sker ved at påføre kemikalier på huden. Generelt er det normalt syrer som glykolsyre eller salicylsyre, afhængigt af hudtypen og den effekt, du ønsker at opnå.

Før du anvender denne behandling, skal huden være grundigt rengjort. Tilsvarende er det nødvendigt at anvende en fugtmaske, når man er færdig.

Sådan laver du en naturlig eksfoliering derhjemme

Lad os se på, hvordan du kan lave en nem og naturlig eksfoliering med ting, du måske allerede har derhjemme, såsom frugt og naturlig olivenolie. Det er super nemt!

Du vil måske finde dette interessant: Pleje af atopisk hud om vinteren

Ingredienser, du skal bruge

Sådan laver du en naturlig eksfoliering

  1. Rens først det område, der skal behandles, med rigelige mængder varmt vand.
  2. Når det er helt rent, skal du først eksfoliere området. I dette tilfælde skal du bruge papayafrøene til at gøre dette. Du skal blot udhule papayaen med en ske og derefter knuse frøene. Derefter skal du gnide forsigtigt i flere minutter i form af cirkler på det område, der skal behandles.
  3. Lav derefter en maske: Mos ananas, kassér midterdelen og tilsæt papayaen. Påfør derefter et tyndt lag på det område, der skal behandles. Lad det sidde i fem minutter.
  4. Derefter fjernes det med vand.
  5. Påfør olivenolie på området for at fugte det.

Når du har udført proceduren, skal du bruge olivenolien og lade den virke – uanset hvilken hudtype du har. Dette er vigtigt, da din hud vil have brug for hydrering.

For at lave denne eksfoliering regelmæssigt, skal du starte med en aftenbehandling en eller to gange om ugen. Du kan reducere dette til en gang om måneden, så snart du begynder at mærke forbedringer.

Nogle sidste vigtige tips

Hvis du har skadet, brændt eller irriteret hud, skal du vente en måned eller mere med at få en eksfoliering.

Din hud kan blive rød, kløende eller tør i starten. Hvis denne eksfoliering generer din hud på nogen måde, skal du fjerne den så hurtigt som muligt. Lidt efter lidt vil din hud dog blive tolerant over for de naturlige syrer i eksfolieringen.

Hvis du har papayafrø tilovers, kan du fryse dem ned til senere brug. Knust ananas og papaya bør dog ikke gemmes. Efter en eksfoliering er det ikke en god idé at bære makeup eller creme med solbeskyttelse.

Husk, at eksfoliering også kan have sine risici. Når du er i tvivl, anbefaler vi, at du går til en specialist for at analysere dit specifikke tilfælde. Du bør lytte til deres forslag og råd.

Det kan interessere dig ...
Skrub fødderne med kokosolie og salt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Skrub fødderne med kokosolie og salt

Her kan du læse om, hvordan du selvbehandler hård hud under fødderne med kokosolie og salt, og hvorfor netop disse ingredienser er gode til det.