Hvordan man kan behandle reumatoid artritis

For at lindre symptomerne på reumatoid artritis er det meget vigtigt at fjerne overskydende toksiner fra din krop og også tage vare på dit følelsesmæssige velvære.
Hvordan man kan behandle reumatoid artritis
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Ifølge konventionel medicin er reumatoid artritis en uhelbredelig autoimmun sygdom, der forårsager generaliseret inflammation. Der er dog forebyggende og palliative behandlinger, som i høj grad kan forbedre en berørt persons livskvalitet. I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan man kan behandle reumatoid artritis

Derudover vil vi undersøge, hvilke naturlige behandlinger der kan behandle reumatoid artritis fra forskellige synsvinkler.

Hvad er – og hvordan man kan behandle reumatoid artritis?

Aeldre person med stok er hos laegen

Reumatoid artritis er en autoimmun sygdom, hvis symptomer omfatter smerte, betændelse, stivhed og funktionstab i led (fingre, albuer, knæ osv.).

 • En autoimmun sygdom opstår, når kroppen angriber sig selv som om det var et Patogen.
 • Det beskadiger celler og sundt væv, som i sidste ende påvirker en persons generelle helbred. For eksempel kan det skade blodet, hjertet eller nervesystemet.

Naturlig modgift

Følgende grundlæggende elementer til naturlig behandling af reumatoid artritis skal dækkes: Eliminering af toksiner, ernæring, immunsystem, lindring af inflammation og balancering af følelser.

Eliminering af toksiner

Toksiner

Behandling af reumatoid artritis er naturligt baseret på en patient, der har overskydende mængder af toksiner i kroppen. Derfor er naturlig afgiftning det første skridt til at forbedre rensningsfunktionen i lever, nyre, hud og tarm.

Der er mange måder at fjerne toksiner på. Det hele afhænger af, hvad der passer dig bedst:

 • Kost med afvænende fødevarer: Hvidløg, løg, citron, grapefrugt osv.
 • Rensende lægeplanter: Mælkebøtte, Boldo, Burdock rod, mælketistel osv.
 • Juice, supper og detox smoothies.

Fødevare intolerance

Der er meget fødevare intolerance på grund af dårlig kvalitetsfødevarer, dårlige vaner og mange andre faktorer. Det er imidlertidt vigtigt altid at udelukke muligheden for, at en person med reumatoid artritis kan lide af en fødevare intolerance. Det er ikke altid en alvorlig allergi. Selvom det kan skyldes følsomhed, der forårsager langvarig sygdom.

Den mest almindelige fødevare intolerance er dem der involverer gluten og laktose. Selvom en person måske ikke føler en øjeblikkelig virkning efter at have spist disse typer fødevarer. Muligheden for at have fordøjelsesproblemer som halsbrand eller luft i maven kan dog forekomme.

 • Løsningen er at gennemføre relevante tests eller at holde op med at spise bestemte førevarer i en måned.
 • Hvis dit helbred bliver værre efter at have spist disse fødevarer igen, er det sansynligt, at du har en fødevare intolerance.

Immunoregulatoriske hjælpemidler

Omega 3 foedevarer

Da denne tilstand er en autoimmun sygdom, er det vigtigt at søge hjælpemidler, der afbalancerer immunsystemet. Derfor er det vigtigt at tage disse kosttilskud, da de vil hjælpe med at helbrede dig gradvist.

 • Omega 3 & 6
 • Antioxidanter (vi og E, beta-caroten, flavonoider, selen og zink)
 • Hajbrusk
 • Eukalyptus globulus
 • Astralgalus rod
 • Islandsk mos
 • Tormentosa (cats claw)
 • Shiitake champignon
 • Maitake champignon
 • Reishi champignon

Anti-inflammatorisk bad

Medicinske bade lindrer den overordnede inflammation, der påvirker leddene og forskellige organer.

 • Hvis du kan besøge et spa, anbefaler vi at du tager en dukkert i en svovlkilde. Det har en anti-inflammatorisk og rensende virkning, der er meget gavnlig for reumatoid artritis.
 • Du kan også forberede et helbredende bad derhjemme med bagepulver eller magnesiumsulfat. Ligeledes at tage et bad i mindst en halv time vil give en god fornemmelse af lindring og trivsel.

Følelsesmæssige problemer

Kvinde ved vandet

Sidst men ikke mindst er der i naturmedicin altid lagt vægt på følelsesmæssige faktorer, der kan påvirke, udløse eller forværre sygdom. Derfor kan balancering af dine følelser i høj grad forbedre en tilstand, hvis du er udsat for det. Med hensyn til hvordan man kan behandle reumatoid artritis, har de berørte ofte gennemgået vanskelige og smertefulde oplevelser.

Deres personlighed er ret fredelig og venlig. Ikke desto mindre kan konflikten stige fra psykologisk misbrug. Folk med denne type artritis er ude af stand til at udtrykke deres følelser og kan blive fastlåst i vrede fra en tidligere tragisk begivenhed. De foretrækket at hjælpe andre med deres egne traumatiske oplevelser.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gálvez, I., Torres-Piles, S., & Ortega-Rincón, E. (2018). Balneotherapy, Immune System, and Stress Response: A Hormetic Strategy?. International journal of molecular sciences19(6), 1687. doi:10.3390/ijms19061687
 • Karlson, E. W., & Deane, K. (2012). Environmental and gene-environment interactions and risk of rheumatoid arthritis. Rheumatic diseases clinics of North America38(2), 405-26.
 • Sturgeon, J. A., Finan, P. H., & Zautra, A. J. (2016). Affective disturbance in rheumatoid arthritis: psychological and disease-related pathways. Nature reviews. Rheumatology12(9), 532-42.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.