Hvorfor det er dårligt at hænge sit tøj til tørre indenfor

Når vi hænger vores tøj til tørre derhjemme, gør vi det til det perfekte miljø for mider. Disse små væsener kan have dårlige effekter på vores helbred.
Hvorfor det er dårligt at hænge sit tøj til tørre indenfor

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Da du så titlen, tænkte du nok på, hvordan dit tøj ville blive påvirket. Måske var det, at hænge tøj til tørre vil slide det eller få det til at falme.

Intet kunne være længere fra, hvad vi ønsker at fortælle dig. Vores bekymring er, at hænge tøj til tørre i dit hus kan forårsage sundhedsproblemer.

Dette er på grund af fugtigheden, som dit tøj skaber, når det tørrer. Som du ved, er det en af de ting, der skaber gode leveforhold for mider. Et andet forhold er, at de elsker et støvet hus.

Som følge heraf vil dette miljø også være det perfekte sted for høfeber. Høfeber er slemt nok. Når det er sagt, så kan det i høj grad påvirke mennesker, der lider af allergi, astma eller andre luftvejssygdomme.

Vi bør ikke tørre tøj indenfor

Kvinde der toerrer toej

Institut for Ambiental Architecture Investigation i Glasgow i Skotland gennemførte en undersøgelse med vigtige fund til følge.

Gruppen undersøgte 100 boliger. Af disse hjem, tørrede 87% deres tøj derhjemme.

De tog et kig på de huse, som hængte tøj til tørre indenfor. Disse boliger havde nok fugtighed til både mider og skimmel kunne vokse der.

De fandt også frem til, at 25% af menneskerne i disse hjem havde et svækket immunsystem og led af lungeinfektioner.

Alle har en vaskemaskine, men ikke alle har en tørretumbler. Hvorfor? Faktisk, er det sjældent at se tørretumblere i mange lande rundt om i verden. Dette skyldes til dels, at deres priser er høje.

På en anden side, så er elektriske enheder som tørretumblere dårlige for miljøet. Så, hvad kan vi gøre?

Anbefalet læsning efter “Hvorfor det er dårligt at hænge sit tøj til tørre indenfor”:

5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt

Tricks til at tørre tøj hurtigt

Hvis vi ikke har noget andet alternativ, skal vi lære den bedste måde at tørre tøj på derhjemme. Og, selvfølgelig, ønsker vi at gøre dette så hurtigt som muligt.

1. Lav mellemrum mellem dit tøj på tørre stativet.

Ved at gøre dette, vil hvert stykke vasketøj få sit egen luft. Det betyder også, at det ikke vil fange fugtigheden fra andet tøj.

2. Drej tykt tøj

Stoffer som jeans er meget tykt. De kan være vanskelige at tørre derhjemme.

Men du kan reducere mængden af tid, det tager at tørre dem, hvis du drejer dem. Når den ene side er tørret ud, bør vi vende den om.

3. Brug en hårtørrer til småt tøj

Kvinde der bruger en haartoerrer

Først skal du sørge for, at du drejer dit tøj, mens du tørrer det. Vend derefter din hårtørrer over det et par gange. Efter dette, bør det være klar.

Det bør ikke tage for meget arbejde. Efter alt, gjorde vaskemaskinen det meste af arbejdet for dig.

4. Læg det i fryseren

Dette er en meget interessant metode. Tænk på de regnfulde dage, hvor du ikke har noget at tage på. Men, du er også nødt til at gå på arbejde de næste par dage.

Nå, men tag en plastikpose og læg tøjet der i, som du ønsker at have på. Frys da dit tøj.

Når dit tøj begynder at tø, vil du blive overrasket over, at alt er helt tørt. Alt du skal gøre er at stryge dit tøj og så du klar til at tage afsted..

Læs også denne artikel efter “Hvorfor det er dårligt at hænge sit tøj til tørre indenfor”:

Prøv dette naturlige gulvrengøringsmiddel med citrus

Vi har brug for en bæredygtig arkitektur

I undersøgelsen, talte forfatterne også om konsekvenserne af arkitekturen. De sagde, at ideelt set bør bygninger bygges med områder til at tage sig af tørring af tøj.

Disse kan enten være inde eller ude områder. Ligeledes kan det være i din stue eller i et fælles rum. Når det er sagt, er den anden mulighed bedre. Dette er fordi det reducerer behovet for at bruge tørretumblere.

Tagterasse - toej til toerre

Vi kan bruge tørretumblere i dårligt vejr og især i efteråret eller om vinteren. Men når solen kommer frem, skal vi gå tilbage til de traditionelle metoder.

At have et tørrings område derhjemme betyder at have en mindre stue, men vi kan nyde fornøjelsen af at have en terrasse derhjemme.

I dag, mere end nogensinde, kender folk konsekvenserne af en sådan handling. Efter alt, er det noget de tager i betragtning, når de planlægger byer og kvarterer.

Konsekvenserne af denne tankegang er indlysende. Ikke alene tager vi hånd om os selv, vi er også i stand til at tage os af vores planet. Dette giver mulighed for at leve og skabe.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.