8 idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest

Du kan lave disse idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest sammen med dit barn.
8 idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest

Sidste ændring: 26 august, 2022

Børnefester er øjeblikke, der skaber uforglemmelige minder for alle. De kan dog være udfordrende for forældre, da de involverer meget logistik for at gøre dem sjove og attraktive. I denne artikel præsenterer vi dig for 8 idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest.

I mange år har hovedattraktionen i børns festdekorationer været balloner. En rapport fra Envirobites, en organisation dedikeret til videnskabelig formidling om miljøet, siger imidlertid, at balloner repræsenterer en global bekymring, fordi de producerer meget forurening.

Organisationen Greenpeace påpeger også, at de er farlige for havdyr. Det tager cirka 6 måneder at nedbryde latexballoner, og deres korte brug, der strækker sig fra et par minutter til et par dage, retfærdiggør ikke deres negative indvirkning.

Derfor er det bedre at vælge dekoration med en lavere miljøpåvirkning og med genbrugsmaterialer. Nedenstående finder du nogle idéer.

Hvorfor er fester vigtige for børn?

FN´s børnekonvention, en traktat ratificeret af 195 lande, påpeger behovet for, at børn har adgang til muligheder for leg og rekreation, da dette er en grundlæggende rettighed for en optimal barndom.

Børnefester er scenarier, der gør det muligt for børn at have det sjovt med deres jævnaldrende og venner. Som rekreative rum bidrager de til udviklingen af sociale, kognitive, fysiske og følelsesmæssige færdigheder. De øger også børns selvværd, fordi de får dem til at føle sig anerkendt og værdsat.

En fødselsdagsfest er en mulighed for at rose et barn og genkende hans eller hendes kvaliteter og færdigheder, hvilket er et grundlæggende aspekt af positivt forældreskab. Det er den ideelle lejlighed til at takke for deres liv og vise dem, hvor værdifulde de er for familien.

Forældre kysser deres datter på kinden under hendes fødselsdagsfest

8 idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest

Dekorationer til en børnefest skiller sig normalt ud for at være farverige og iøjnefaldende. Børn gennemgår forskellige stadier i deres vækst, og deres smag ændrer sig ofte.

Derfor vil de sandsynligvis blive begejstrede for forskellige temaer. Du skal rådføre dig med dem om, hvordan de gerne vil have, at dekorationerne til deres fest er, og vurdere mulighederne sammen.

Hvis du derimod vil planlægge en overraskelsesfest, bør du tænke over dit barns smag, farver, yndlingsbøger eller film. Her er 8idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest.

1. Piñata

Piñataer er meget billige og sælges i dekorationsbutikker. De er perfekte til at fylde med overraskelser, der ikke er for tunge.

På grund af sin runde form kan de blive til en fodbold, en Pokemon, et monster eller en bikube ved hjælp af farvet papir, maling og tuscher.

2. Masker og talebobler lavet af papkasser

Dette er en god mulighed for at genbruge æsker fra morgenmad eller husholdningsprodukter. For at gøre dette åbner du æskerne og skærer dem til masker eller talebobler.

Derefter skal de dekoreres og males efter det valgte tema. Sjove beskeder eller fototilbehør, såsom overskæg, læber, ører eller hatte, kan placeres på talemaskerne. En pind skal bruges til at holde dem på plads, så de kan udføre deres job.

3. Souvenirs lavet af filt

Filt er et meget alsidigt og økonomisk materiale. Med en nål, kroge og farvede tråd kan du lave smukke souvenirs til at give de børn, der deltager i festen.

En af de bedste muligheder er at lave dem til dyr. Skær blot silhuetten, øjnene og pletterne ud, og sæt delene sammen. Derudover kan de være pynt til børnefesten og derefter blive givet i slutningen som en souvenir.

4. Papirguirlander er glimrende eksempler på hjemmelavet pynt til en børnefest

Papirguirlander er et af de letteste eksempler på hjemmelavet pynt til en børnefest. Du skal kun bruge garn, snor og lim. Det første, man skal gøre, er at vælge et tema. Det kan være superhelte, frugter, blomster eller endda simple trekanter.

Du skal skære forskellige figurer ud og dekorere dem. Du kan skrive navnet på fødselaren eller “tillykke med fødselsdagen” på figurerne. Lim dem derefter på  snoren og hæng dem op. Det bedste er, at de kan foldes sammen og gemmes til den næste fest.

5. Fotoramme med en kasse

I en tid, hvor sociale netværk er så populære, vil en fotoramme ikke blot glæde børn, men også forældre. Derudover er det meget let at lave.

Du skal kun bruge noget pap, som kan komme fra en papkasse. Du skal vælge et tema til at dekorere rammen. Dinosaurer, dyr, filmkarakterer og monstre er nogle enkle idéer.

Til sidst skal du lave cirkler med den omtrentlige størrelse på de børn, der skal deltage i festen, så de kan stikke hovedet ind og tage billedet.

6. Borddekoration af papirruller

Køkken- eller toiletpapirruller kasseres ofte. På grund af deres form kan de imidlertid genbruges til dekoration til børnefester, som bordpynt eller spil. Med pap, maling, garn og farvede tuscher er det muligt at transformere dem fuldstændigt.

Hvis nogle trekanter skæres ud og limes på siderne, er det muligt at lave en raket. Ved at tilføje ører, hår og hatte kan man lave forskellige dyr, såsom hunde, enhjørninger, giraffer eller løver. Ved at tilføje vinger bliver de til sommerfugle eller bier.

Farverige lys på en fødselsdagskage

7. Mad i form af dyr er nemt hjemmelavet pynt til en børnefest

Et slikbord og en fødselsdagskage er væsentlige elementer til en børnefest. Hvis de også er lavet pænt og attraktivt, vil de være endnu et element, der tilføjes til pynten. Derfor er et godt trick at lave snacksene med kreativitet.

Du kan lave snemænd med skumfiduser, blæksprutteformede pølser, jordbær med chokoladeprikker for at få dem til at ligne mariehøns, sandwich skåret ud i form af en bjørn eller sætte øjne på beholderne for at få dem til at ligne sjove monstre. Lad din fantasi få frit løb og led efter inspiration på internettet.

8. Papirgardiner

Papirgardiner er meget lette at lave og hjælper med at dekorere dørkarme, vægge eller borde. Der er mange muligheder for at lave dem.

En af dem er at klippe lange strimler papir i mange farver, arrangere dem i form af en regnbue og sætte dem på en lang strimmel for at hænge dem på en karm eller et bord. Dette vil for eksempel passe godt til et enhjørningetema.

En anden mulighed er at skære figurer i mange farver (hjerter, bolde, sommerfugle, balloner, blomster eller frugter) og forbinde dem med en tråd for at danne en strimmel. Du kan derefter lime flere af disse strimler til loftet eller væggene.

Få børn involveret i at lave hjemmelavet pynt til en børnefest

Efter at have lært om forskellige idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest, kan du bede dit barn om at arbejde sammen med dig som et team for at lave dem, de bedst kan lide.

Denne aktivitet hjælper med at stimulere deres kreativitet, ansvarsfølelse og vil fremme et godt selvværd. På samme tid vil de føle sig stolte over, at de bidrager til en vigtig aktivitet. Derudover vil I tilbringe kvalitetstid sammen.

Det kan interessere dig ...
Tre typer bryllupsmenu til din fest
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre typer bryllupsmenu til din fest

Der er hundredevis af ting, du skal tænke på, når du planlægger din bryllupsdag. Din bryllupsmenu en af ​​de ting, som dine gæster vil huske bedst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.