Fem idéer til at indrette stuen med genbrugsmaterialer

Vil du gerne vide, hvordan du kan indrette din stue med genbrugsmaterialer? I denne artikel, vil vi dele nogle meget kreative idéer.
Fem idéer til at indrette stuen med genbrugsmaterialer

Sidste ændring: 11 juni, 2020

Din stue er sikkert det rum, som du og din familie bruger mest. Du kan heldigvis tilføje dit eget kreative præg til dette rum, hvor din familie samles og deler unikke øjeblikke. Det er derfor, vi har besluttet at dele fem idéer til, hvordan man kan indrette stuen med genbrugsmaterialer.

Du behøver ikke at investere store pengebeløb for at få den stue, du drømmer om. Med god smag og originalitet, kan du genbruge materialer og på samme tid gøre din stue original.

Her er nogle idéer til at komme i gang!

Fem idéer til at indrette stuen med genbrugsmaterialer

1. Genbrugte trækasser

Til at starte med, hvis du ønsker at spare penge på at købe en reol eller en rumopdeler, så kan du bruge trækasser og stable dem så højt, som du ønsker det. Vær blot sikker på, at de er slebet ordentligt for at undgå skader med træsplinter eller uperfektheder.

Denne løsning giver dig også mulighed for at male kasserne i den farve, du foretrækker. På næsten magisk vis vil du have nogle hylder eller reoler, hvor du kan vise dine dekorative genstande frem. Hvis du tænker på at stable de genbrugte kasser, så husk blot at skrue dem sammen for at opnå større sikkerhed.

2. Paller og dekoration

Man kan indrette stuen med genbrugsmaterialer i form af paller og trækasser

Paller er en klassiker, når det kommer til at indrette stuen med genbrugsmaterialer. Du kan bruge dem til at lave forskellige former for møbler.

Tusindvis af mennesker har besluttet sig for at indrette deres hjem og kontorer med paller. Dette er et klokkeklart eksempel på, hvordan man kan genbruge med stil, mens man skaber behagelige miljøer på samme tid. Dette prisvenlige forslag har et uendeligt antal af anvendelsesmuligheder.

Du kan lave en sofa af paller for at få din stue til at se mere afslappet ud. Du kan også bruge paller til at lave reoler eller et bord til din lænestol.

Som det sidste, må du ikke glemme de uendelige muligheder med hensyn til dine børn. Du kan bruge disse materialer til at lave bogreoler, senge eller endda legehuse eller slotte til dem.

3. Træ kan bruges til at indrette stuen med genbrugsmaterialer

Træ er et materiale, som aldrig bliver gammelt. Det har også evnen til at omdanne et hvert rum til et unikt et.

En perfekt måde at indrette stuen med genbrugsmaterialer er ved at genbruge en loftbjælke.

Med dette materiale, kan du lave vintage billederammer eller genbruge en gammel stige som bogreol, for eksempel. Du kan også dække en hel væg med gamle, genbrugte bjælker af træ.

4. Genbrugte stole til din stue

Man kan indrette stuen med genbrugsmaterialer i form af forskellige stole

Når du indretter med forskellige stole, kan hvert familiemedlem vælge, hvor de vil sidde, ud fra deres smag og personlighed.

Hvis du ønsker at indrette spisebordet på en original og vovende måde, så kan du bruge genbrugte stole. Der er mange antikke genbrugsbutikker, hvor du kan finde en bred vifte af stole, som man kan genbruge og anvende. Det er derfor en god idé at besøge nogle af disse butikker og vælge stolene, du bedst kan lide.

En sjov idé til at indrette stuen med genbrugsmaterialer er også at købe helt forskellige stole, en af hver type. Denne simple måde at indrette på giver hvert familiemedlem mulighed for at have sin egen yndlingsstol, ud fra deres egen smag.

Denne artikel vil måske interessere dig: 12 måder til at genbruge gamle apparater på

5. Rammer og lamper

Som det sidste, i verden af dekorativ kunst, afhænger alle idéer af din personlige smag og kriterier, hvilket betyder, at det, som nogle mennesker måske finder grimt, vil andre måske finde charmerende. At indrette stuen med genbrugsmaterialer kan også åbne dørene for din mest kreative og fantasifulde side.

  • Du kan lave kollager eller bruge stof.
  • En anden mulighed er at indramme genstande, som er vigtige for din familie.
  • Du kan også prøve rammer lavet af blade eller et hvert andet materiale, som inspirerer dig og går godt sammen med det rum, du vil indrette.
  • En hver ramme, som indeholder familiebilleder sammen med personlige minder, er også en meget sentimental måde at indrette på.

Dette er blot nogle idéer til at indrette stuen med genbrugsmaterialer.

Magien bag genbrug består af at være i stand til at genbruge genstande. Alt, som du ikke bruger længere, vil derfor højst sandsynligt kunne give stuen et personligt præg.

Prøv disse og andre idéer!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Borreguero-sanchez. (2015). Arquitectura low tech. Arquitectura Low Tech.
  • Money, A. (2007). Material culture and the living room: The appropriation and use of goods in everyday life. Journal of Consumer Culture. https://doi.org/10.1177/1469540507081630
  • Turney, J. (2004). Here’s One I Made Earlier: Making and Living with Home Craft in Contemporary Britain. Journal of Design History. https://doi.org/10.1093/jdh/17.3.267

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.