Idéer til renovering af vaskeområdet

Vaskområdet er et godt sted at renovere for at gøre dit hjem hyggeligere. Der er mange måder at gøre dette på, som er enkle, billige og - vigtigst af alt - ser godt ud. Læs denne artikel for nogle tips!
Idéer til renovering af vaskeområdet

Sidste ændring: 02 august, 2021

Folk mener fejlagtigt, at det er for dyrt at lave renoveringer – som f.eks. renovering af vaskeområdet. Det er kun, hvis du ansætter en dyr designer, selvfølgelig. Men du kan lave nogle effektive, moderne, og økonomiske ændringer på egen hånd.

Nye designmodetrends vækker stor interesse disse dage. De skaber intriger, opmærksomhed og planer. Sådan opstår der nye typer indretning hver dag, og huset er også et sted at udforske nye stilarter.

Renovering af vaskeområdet er interessant, da det er en af de vigtigste dele af huset. Da det er et af de områder, der er beregnet til daglig personlig hygiejne, er det vigtigt for det altid at formidle følelser af renlighed.

Læs med for at få nogle idéer!

Fem idéer til renovering af vaskeområdet

Det første skridt, der skal tages i betragtning ved renovering af vaskeområdet, er forberedelse. Denne fase er vigtig for dem, der ønsker at analysere og beslutte, hvilke elementer de ikke kan lide og ønsker at ændre hurtigst muligt.

Ligeledes er det det øjeblik, hvor du skal definere de teknikker, der skal bruges, såvel som de nye elementer, der skal tilføjes, og den korrekte distribution. Det er vigtigt at lave en plan, der giver dig mulighed for at overveje alle detaljer og etablere en klar plan for det resultat, du vil opnå.

Der er alle mulige idéer afhængigt af din smag og det rum, du arbejder på. Renovering af vaskeområdet kan variere fra simpelt til meget detaljeret.

Renovering af vaskeområdet

Dette er et område, der ofte er forbundet med renlighed, så indretningen skal rettes mod det. Lad os se på nogle nyttige tips i forhold til det.

1. Mal væggen

Bare det at ændre facadens farve kan være en start for at skabe mærkbare ændringer i dit vaskeområde. Der kan være mange årsager, enten fordi den nuværende maling ikke ser godt ud, eller fordi der er en ny flot farve på markedet, der er et bedre valg til dit badeværelse.

Det afgørende punkt, der skal tages i betragtning her, er at vælge maling af god kvalitet, der garanterer den korrekte tilstand og ikke forringes som følge af faktorer som fugtighed.

2. Maling af klinker til renovering af vaskeområdet

Der er tidspunkter, hvor du ikke har et problem med væggens farve, men ikke kan lide de slidte eller gammeldags fliser. Desuden er de måske ikke i god stand, og du vil ofte ikke rigtig skifte dem ud. Den gode nyhed er, at der er nogle innovative alternativer til at renovere vaskeområdet med de samme fliser.

Det er en enkel og effektiv måde: Alt, hvad du skal gøre, er at give dem nyt liv ved at male dem.

Du skal først slibe dem, så malingen klæber sig til dem, og derefter male dem med et glaseret produkt. Til sidst skal du rengøre fugemassen mellem fliserne. Så er du klar til at male!

3. Selvklæbende fliser

Der er ingen nem metode til at renovere fliser, der har siddet i et stykke tid. Dette er grunden til, at her er et billigt alternativ, der kan give et unikt design: Selvklæbende fliser.

Dette er et godt valg til de mennesker, der finder systemet med maling af fliserne for kompliceret eller mener, at ændringen ikke er radikal nok til det, de forestiller sig. Selvklæbende fliser fås på markedet i forskellige farver og mønstre, der kan blandes og matches.

Du skal først rense væggen, for at klæbemidlet klæber på en pæn og ensartet måde. Fjern derefter kun plastfilmen, så ligner det nye fliser. Der er to typer: Dem, der dækker hele væggen, og dem, hvor man kan installere en firkant ad gangen. Vælg din favorit!

4. Tapettil renovering af vaskeområdet

Ok, så fliser er ikke noget for dig. Du kan måske lide denne nyere tapetteknik. Det kan dække hele væggen og erstatte maling. Folk vælger det, fordi mønstre får stedet til at se mere moderne ud og ikke så statisk.

Denne teknik får dig også til at fremhæve bestemte steder inde i huset og genskabe en original stil med andre typer teksturer. Vinyltapet er det anbefalede materiale til vaskeområdet, fordi det beskytter mod fugt og er let at rengøre.

En moderne vask

5. Møbler og tilbehør i vaskeområdet

Du kan også innovere ved at overveje nøgleelementer som møbler. Forsøger du at renovere uden større ændringer? Så er det bare at beholde de samme møbler og male dem, så de passer til en ny stil. Men hvis du virkelig vil have en dramatisk ændring, så inkludér nogle nye møbler, der er mange overkommelige produkter derude.

Undervurder ikke tilbehør, da de tilføjer noget visuelt til dit rum. Spejle, hylder, kommoder og håndklæder kan give det særlige præg og også forbedre farverne omkring.

Renovering af vaskeområdet kræver planlægning

Nogle af de endelige anbefalinger til renovering af vaskeområdet er:

  • Lav brainstorming for at vælge en god idé, og justér derefter dit budget og udfør det uden improvisationer
  • Få teknisk rådgivning for at undgå at beskadige de købte produkter og vaskeområdet generelt
  • Vær opmærksom på alle detaljer, fra den største til den mindste. Dette er nøglen til godt design.
  • Udfør flere idéer på samme tid, hvis dit rum tillader det. For eksempel kan du kombinere vinyltapet med malede fliser, hvis du kan lide kombinationen.

Vi håber, du har nydt disse tips!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Gibbs, Jenny, and Simon Osborne. Diseño de interiores: Guía útil para estudiantes y profesionales. Editorial Gustavo Gile, SA, 2006.
  • GUTIÉRREZ, PALOMA MIGOYA. “El color en el diseño de interiores.” CSIF Revistas (2010): 1-10.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.