Syv forskellige tips til rengøring af flisegulv

Du bør være meget forsigtig, hvis du bruger aggressive rengøringsprodukter, fordi de kan beskadige dine fliser eller ændre deres farve.
Syv forskellige tips til rengøring af flisegulv

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Afhængigt af hvilket type gulv du har derhjemme, skal du lære visse teknikker, der er bedst til at holde flisegulv i perfekt stand i længere tid. Flisegulv er ikke det samme som trægulve, marmor eller andre former for porøse stenoverflader. Af denne grund, vil vi i denne artikel dele de bedste metoder til rengøring af flisegulv i dit hjem.

Denne type overflade ses normalt i køkkener, badeværelser eller terrasser. En grundig omgang rengøring af flisegulv er nødvendig for at holde det i en god stand og få det til at ser pæne ud. Fliser har tendens til at samle meget snavs og ikke kun ovenpå dem, men også imellem sprækkerne.

Fortsæt med at læse tipsene nedenfor for at finde ud af, hvordan du kan rense fliserne i køkkenet og badeværelset på en enkel, effektiv og hurtig måde.

Tips til rengøring af flisegulv i dit hjem

fliser og sprækker

Der er en overbevisning om, at fliser kan rengøres let ved blot at bruge en fugtig klud. Men i virkeligheden er det ikke så nemt. Naturlige produkter eller kemikalier er også nødvendige for at give dem en god “finish”.

Fjern ophobningen af ​​fedt

Den bedste måde at slippe af med fedtet på dine fliser er ved at kombinere ammoniak og vand.

Denne blanding er meget nyttig. Den har dog en meget stærk lugt. Derfor bør du ikke indånde det i længere tid end nødvendigt. På samme måde, selv om denne blanding er egnet til overflader, så lad den ikke komme i kontakt med din hud, fordi den er meget skadelig.

Ved hjælp af en svamp og et par handsker kan du rengøre overflader med dette produkt og tørre resten med en ren, tør klud.

Slip af med kalk

Kalk kan være svært at fjerne, fordi det opbygges over tid og på grund dårlig rengøring. Det findes normalt på alle de områder, der har haft kontakt med vand med et højt indhold af calcium.

For at slippe af med det, skal du blande en liter vand med en kop klar eddike. Denne blanding vil hjælpe dig med at fjerne opbygningen af kalk på dine fliser, i badeværelset, køkkenet eller terrassen.

Poler dine fliser

Ikke alene skal du fjerne snavs fra dine fliser, men du skal også finde en måde at få dem til at se fine eller blanke ud på.

For at polere dine fliser, skal du væde  et stykke avis i en blanding af ammoniak og vand.

Skrub derefter fliserne, og skyl dem med vand derefter for at opnå de bedste resultater.

Fjern snavset mellem sprækkerne som en del af rengøring af flisegulv

Rengøring af flisegulv med naturlige midler

Sprækkerne mellem fliser bliver altid beskidte. Overfladen er porøs, og det er derfor, at der ophober sig støv, fugt, fedt, samt andre stoffer, så revnerne bliver ramt hårdest.

Hvis du vil have sprækkerne på dine fliser rene igen, skal du derfor lave en løsning lavet med æblecidereddike:

  1. Bland en halv kop vand med en halv kop æblecidereddike.
  2. Ved hjælp af en børste skal du gnide det ned i sprækkerne og lade det sidde i 10 minutter .
  3. Når tiden er gået, skyl ​​med kogende vand og lad det lufttørre .

Rengør fliser med natron

Bagepulver eller natron kan bruges til mange aspekter af husholdningsrengøring. I dette tilfælde er det ideelt til at slippe af med de mere komplicerede områder, hvor fliserne bliver mest beskidte.  Du kan yderligere fjerne stærke lugte og få dem fri for snavs.

  • For at gøre dette, drys lidt natron, og hæld varmt vand ovenpå. Rengør fliserne med denne blanding og lad det sidde i 10 minutter.
  • Når de 10 minutter er gået, skyl med varmt vand for at få de bedste resultater.

Rengøring af flisegulv med blegemiddel

Blegemiddel har desinficerende egenskaber. Yderligere, takket være dets aktive komponent vil du nemt kunne fjerne bakterier og mikroorganismer, der er på gulvet.

Også blegemiddel hjælper med at blødgøre sprækkerne. Du skal dog være forsigtig med ikke at bruge for meget blegemiddel til rengøring af flisegulv, fordi det kan ændre deres farve.

Ligesom ammoniak er det vigtigt ikke at lade det komme i kontakt med din hud og ikke indånde dampene i længere tid end nødvendigt.

Disse tips, kan hjælpe dig med at rengøre dine fliser på den mest venlige måde. Næste gang tøv ikke med at anvende dem!

Det kan interessere dig ...
10 tips til at opretholde et rent hjem
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
10 tips til at opretholde et rent hjem

I dette indlæg bringer vi dig her 10 tips til at opretholde et rent hjem! Læs mere information om hvordan i dette indlæg!  • Abdollahi, M., & Nikfar, S. (2014). Hydrochloric Acid. In Encyclopedia of Toxicology: Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-386454-3.00735-1

  • Fedoruk, M. J., Bronstein, R., & Kerger, B. D. (2005). Ammonia exposure and hazard assessment for selected household cleaning product uses. Journal of Exposure Analysis and Environmental Epidemiology. https://doi.org/10.1038/sj.jea.7500431

  • Drake, D. (1996). Antibacterial activity of baking soda. Compend Contin Educ Dent Suppl.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.