15 idéer til udsmykning af trækasser

En god måde at genbruge på er ved at dekorere trækasser. Der er hundredvis af idéer, som du kan bruge til at genbruge disse elementer i dit hjem. Få noget inspiration her!
15 idéer til udsmykning af trækasser

Sidste ændring: 26 august, 2022

Et sengebord, en bogreol, en håndklædeholder og en kæledyrsseng er nogle af de anvendelsesmuligheder, du kan få ved at prøve udsmykning af trækasser. Disse kasser kan bruges til mange ting i forbindelse med boligindretning.

Desuden betyder det at give nyt liv til de kasser, der almindeligvis bruges til at transportere frugt, apparater og flasker, at man bevarer naturressourcerne og reducerer forureningsgraden.

Resultaterne af en undersøgelse offentliggjort af det akademiske tidsskrift INNOVA Research Journal fremhæver, at genbrug af træ  minimerer den negative miljøpåvirkning, der er forbundet med at smide det ud.

Undersøgelsen foreslår også at fremme en virksomhedsstyring, der danner grundlag for at skabe sunde genbrugsvaner, også uden for hjemmet.

Lad os derfor se på nogle idéer til udsmykning af trækasser.

Idéer til genbrug og udsmykning af trækasser

Udsmykning af trækasser er meget nemt. Det eneste, du skal gøre, er at lade fantasien få frit løb og øve dig i det, du ved om håndværk. Tag følgende anbefalinger til efterretning!

1. Krydderihylde til køkkenet

Trækasser findes i forskellige størrelser. I midten af sortimentet findes kassen, der kan indeholde vinflasker. Lav den om til en beholder til køkkenkrydderier. Mal kassen med bløde farver, og tegn evt. figurer på den.

Opbevaring af krydderier

2. Magasinhylde

For magasin-samlere betyder udsmykning af trækasser, at de har et flot og praktisk møbel til opbevaring af magasinerne.

For at lave dette skal du rense og polere rammen. Påfør et lag voks og lak for at gøre siderne glatte og skinnende. Lad det tørre, og arrangér derefter magasinerne i din nye magasinhylde.

3. Bakker: Udsmykning af trækasser

Letvægts, mellemstore kasser er nyttige som bakker til servering af forretter til fester. De er også gode til at opbevare frugt, blomster og andre dekorative arrangementer.

4. En kæledyrsseng

Hvis du designer en kæledyrsseng af genbrugstræ, sparer du penge. For at lave den skal du bruge en frugtkasse, dyner, gamle puder og maling.

Læg puderne i bunden, og dæk kanterne med dynen. På ydersiden kan du tegne små poter, knogler, smilende ansigter eller andre billeder, du kan lide!

Du vil måske finde dette interessant: Hjemmelavede nøgleringe: Genbrugsidéer

5. En legetøjskiste: Udsmykning af trækasser

Skuffer af fyrretræ er et godt alternativ, når der er meget at opbevare. Udsmyk dem, så de passer til rummets indretning.

Malerier, klistermærker og tapet er allierede til at dekorere legetøjskister. En anden mulighed er at arrangere paprør inde i en kasse, så det kan fungere som en parkeringsplads for legetøjsbiler!

6. Skoopbevaring

Forebyg rod i skoene ved at organisere dine sko med træinddelere. I stedet for at lade skoene ligge spredt rundt omkring i rummet, kan du bruge gamle kasser som skohylder.

Du kan placere dem inde i dit skab eller – hvis du har plads nok – ovenpå hinanden op af en væg. Hvis det passer til farverne i dit værelse, behøver du ikke ændre træets farve.

7. En papirbakke med trækasser

Vores køkkenborde bliver ofte til opsamlingssteder for breve, regninger og alle mulige slags papirer. Undgå dette ved at bygge en papirbakke.

For at gøre dette skal du blot male et par små skuffer og hænge dem op på en væg. Sæt den op på et sted efter eget valg. Sørg dog for også at have en papirvægt ovenpå papirerne, så de ikke flyver væk.

8. Et smykkeskrin i træ

Når det er tid til at forny dit smykkeskrin, kan du i stedet for at bruge penge genbruge et lille skrin. Det er bedst, hvis æsken har et låg. Hvis ikke, kan du lave et.

Du kan lade æsken være i sin naturlige farve eller male eller lakere den. Til indersiden skal du klippe to stykker stof til i forhold til æskens mål. Læg stoffet oven på hinanden, og fold dem i form af en vifte, da du også kan opbevare dine smykker på dem. Hvis du mangler inspiration, kan du altid søge efter idéer på nettet.

9. En plantekasse

En plantekasse i træ går aldrig af mode. Plantekasser i træ ser perfekte ud udendørs, da de passer til planterne og haven.

Selv om træ er et modstandsdygtigt materiale, er det en god idé at lakere træet med et produkt, der beskytter det mod sol og vand. Afhængigt af kassens model skal du måske også bruge et gennemtrængeligt net eller stof til beplantning.

10. Kommode af trækasser

Hvis du har et par tomme kasser, kan du placere dem oven på hinanden for at lave en kommode. Dette kræver ikke meget kreativitet, men blot at du placerer dem på et sted, der passer til det.

Denne kommode kan være stedet, hvor du opbevarer let værktøj. Montér et håndtag på forsiden, så bliver det lettere at flytte kasserne, når du leder efter redskaber.

11. Håndklædeholder

Brug af trækasser, der fungerer som håndklædeholdere, fylder lidt i soveværelset eller på badeværelset. Det eneste, du skal gøre, er at arrangere kasserne, som du gerne vil have dem. Så nemt er det!

12. En lampe af trækasser

For at lave dette skal du male indersiden af en vinkasse med en stærk, lys farve og bruge tapet til at dække eller polstre ydersiden. På forsiden skal du lægge et ark acetat. Hvis du vil, kan du også forme det.

Du kan også sprøjte en lille mængde hvid maling på, så det ser gennemsigtigt ud. Uanset hvilket design du vælger, skal du arrangere LED-lys indeni (det kan være strips for at gøre det nemmere). Derefter lukker du æsken med acetatlåget, og så har du en genbrugslampe!

13. Et natbord eller sofabord

Tre overlappende kasser kan fungere som et natbord. Med en fjerde kasse får du et sofabord, der er nyttigt til opbevaring af bøger og magasiner, når du sætter dem sammen!

14. Udsmykning af trækasser med decoupage

Decoupage er en teknik, der er baseret på at klistre papirbilleder på overflader. Metoden anses for at være en del af kunstterapi. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Community Development Procedure er det lige så sjovt som at lege med elektroniske apparater for børn!

Når du forvandler trækasser med decoupage, skal du bruge fint sandpapir for at fjerne ruheden i træet. Derefter kan du bruge akrylmaling til at ændre æskens udseende.

Mens det tørrer, kan du klippe figurer ud af servietter, blade eller aviser, men du kan også bruge stof. Sæt stykkerne  fast med hvid lim og lak fortyndet i vand indeni og udenpå kassen. Derefter kan du tilføje detaljer med tuscher, hvis du har lyst.

Udsmykning af trækasser med decoupage

15. Rumdelere ved hjælp af udsmykning af trækasser

Det er en god idé at placere trækasser i små rum for at adskille rum. Arrangér dem på en sådan måde, at de harmonerer med f.eks. stuen, og dekorér dem med planter, billeder og andre elementer.

Vi tror, du måske gerne vil læse: Sådan kan du genbruge glasflasker som dekoration i haven

Sådan bygger du en trækasse fra bunden

Du kan have brug for at bygge en trækasse, så du kan bruge den. Hvis det er tilfældet, har du brug for følgende:

  • Træplader.
  • Målebånd eller en lineal.
  • En blyant.
  • En hånd- eller rundsav.
  • En hammer.
  • En træhæftemaskine.
  • Søm til efterbehandling.
  • En træfiller.
  • Sandpapir.

Beslut dig for, hvilken størrelse kassen skal have, og mål og markér brædderne ud fra det. Sav brædderne til de ønskede mål. Sæt stykkerne sammen i rette vinkler, og brug lim og hæfteklammer til fastgørelse. Slå derefter de afsluttende søm i.

Hav en plade klar til låget. Fastgør denne del med et hængsel, med rullen udad, og monter den på siderne og toppen, så den åbner og lukker let. Fyld sømhullerne med spartelmasse og slib, når de er tørre.

Hvorfor vælge udsmykning af trækasser?

Genstande af træ har en lang levetid og tusindvis af genbrugsmuligheder. Hvis kasserne er FSC Recycled-certificerede, mindsker de endda presset fra efterspørgslen på nye materialer og bidrager til at beskytte verdens skove, som Forest Stewardship Council fremhæver.

Desuden tager du ikke kun hensyn til miljøet. Ved at genbruge og dekorere trækasser behøver du ikke bruge penge på nye møbler eller boligtilbehør, og du får en unik indretning!

Det kan interessere dig ...
Fem idéer til at indrette stuen med genbrugsmaterialer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem idéer til at indrette stuen med genbrugsmaterialer

I denne artikel, giver vi dig nogle kreative tips til at indrette stuen med genbrugsmaterialer. Har du prøvet nogle af disse ting i dit hjem?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.