Fra tør til blød, glat og ung hud

For at få blød og glat hud og forebygge aldringstegn, er det meget vigtigt at give huden fugt hver dag. Det er også godt at eksfoliere huden mindst en gang om måneden for at fjerne døde hudceller.
Fra tør til blød, glat og ung hud

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hver dag udsættes vores hud for massevis af situationer som kan få den til at blive tør og usund – og som også får den til at se ældre ud. De frie radikaler i forurenet luft, cigaretrøg, høje og lave temperaturer, UV-stråler og endda din kost kan udtørre huden og få den til at miste sin ungdommelige glød. Dette er hverken sundt eller specielt tiltrækkende. Man vil jo gerne blive ved med at se sund og frisk ud. Heldigvis har skønheds- og sundhedsindustrien i dag givet os mange muligheder for at pleje og fugte vores hud, så du får en blød, glat og ung hud.

Hvis du er en af dem som lider af tør hud, ved du, at din hud har brug for konstant pleje og beskyttelse. Her i artiklen viser vi dig nogle skridt, du kan tage for at beskytte og regenerere din hud, så den altid ser frisk og glat ud.

Tips til en glat og ung hud

 • Hvis du er glad for at starte eller slutte din dag med et varmt bad, så bør du huske på at selv om det er en god måde at slappe af på, kan det faktisk have en negativ effekt på din huds sundhed. Lange perioder under varmt vand fjerner nemlig hudens naturlige olierKoldt vand er bedst for din hud, men et brusebad eller karbad med lunkent vand kan også hjælpe med at bevare huden.
 • Når det er tid til et brusebad, så behandl din hud godt og vælg dine badeprodukter med omhu. Vælg produkter som er lavet til tør eller sart hud og brug dem med blid hånd eller med en svamp lavet til formålet. Brug kun antiperspirant og deodorant i de områder, de er designet til; hvis du bruger dem andre steder på din krop, kan det totalt udtørre din hud. En af de vigtigste badevaner er, at du efter dit bad tørrer dig ved blidt at duppe huden istedet for at skrubbe den hårdt.
 • Husk at fugte din hud efter hvert bad. Vi anbefaler produkter som indeholder lanolin, mineralske olier, vaseline eller hyaluronsyre – alle er kendt for at hjælpe med at behandle tør hudDen bedste metode er at fugte med essentielle olier eller en fugtighedsgivende creme.

Anbefalet læsning efter “Fra tør til blød, glat og ung hud”:

Fordelene ved agurkejuice

 • Vi anbefaler at du gør eksfoliering af huden til en fast del af din ugentlige rutine. Gå uden om produkter som indeholder kemikalier, da disse kemikalier kan tørre huden ud. Du kan også lave din egen hjemmelavede scrub. Den bedste slags er den som indeholder naturligt fugtgivende ingredienser, beskytter huden og fjerner døde hudceller.
 • Din kost bør indeholde en sund kombination af madvarer, inklusiv mad som er rig på antioxidanter, der bekæmper effekten af de frie radikaler. Inkludér altid frugt og grøntsager og sundt fedt som Omega-3 i din daglige kost.
 • Du bør drikke mindst to liter vand om dagen. Dette hjælper med at holde kroppen naturligt hydreret og giver din hud en sund glød.

  Fugtgivende ansigtsmaske til yngre hud

  Agurk
  Denne opskrift vil guide dig til at lave en maske som behandler tør hud med tre af de kraftigste anti-aging ingredienser der er. Den hjælper ikke kun med at give huden fugt men kan også få rynker til at forsvinde.

  Ingredienser
 • 2 spsk yoghurt naturel
 • 1/2 agurk i skiver
 • 1 spsk honning

Fremgangsmåde:
Bland de tre ingredienser i en stor skål og sørg for at de er godt blandet sammen. Smør blandingen ud på din hud til den er helt dækket. Lad masken sidde i 15 minutter og rens derefter med koldt vand.

Eksfolierende ansigtsmaske

Salt - glat og ung hud

Denne maske er den perfekte løsning til både at fugte og eksfoliere huden og samtidig fjerne de døde hudceller som har ophobet sig. Blandingen af ingredienser giver ikke kun fugt men renser, udglatter og strammer huden op så den kommer til at se yngre og mere frisk ud.

Læs også denne artikel efter “Fra tør til blød, glat og ung hud”:

Behandl fedtet hår med havsalt

Ingredienser

 • 3 spsk havregryn
 • 1 spsk naturligt råsukker
 • 2 spsk honning
 • Juice fra en kvart appelsin

Fremgangsmåde
Bland ingredienserne godt indtil de bliver til en pastamasse. Massér pastaen ind i den rene hud med cirkulære bevægelser. Lad masken sidde i 15 minutter og rens derefter med koldt vand.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.