Indretning med kunstige planter: Fordele og ulemper

Når man indretter huset, tænker man først og fremmest på naturlige planter frem for kunstige planter. Men hvad med fordelene ved de kunstige?
Indretning med kunstige planter: Fordele og ulemper

Sidste ændring: 28 januar, 2023

For dem, der elsker naturens levende farver, kan man ikke overse planter som et af de vigtigste elementer til at indrette dine rum. Med dette i tankerne er det første, der normalt falder dig ind, at indrette med naturlige planter frem for kunstige planter. Hvad er trods alt bedre end naturen selv til at give et originalt præg?

Af forskellige årsager eller faktorer er det dog ikke altid muligt at integrere naturlige planter i huset. Måske fordi vi ikke har tid til at tage os af dem, eller fordi miljøforholdene ikke er de mest velegnede. Så hvordan kan du drage fordel af kunstige planter? Lad os se nærmere på det.

Kunstige planter eller blomster: Hvad er deres fordele?

Takket være teknologien ligner kunstige planter eller blomster i dag meget naturlige planter eller blomster, så det er svært at skelne, om de er ægte eller ej. Dette er uden tvivl en af grundene til, at de er blevet så populære. Her er nogle andre fordele.

1. Kunstige planter kræver meget lidt pleje

Du kan tage på ferie og ikke bekymre dig om, hvem der skal vande planterne, mens du er væk. Desuden kan du glemme alt om den regelmæssige vedligeholdelse, som naturlige planter kræver, f.eks. vanding, gødning, omplantning eller “hvad gør jeg, er min plante blevet syg?”

Med kunstige planter lader du alt det ligge. Det er muligt, at det eneste, de kræver, er at støve dem af fra tid til anden.

En masse indendørs planter

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: De 5 bedste planter til landskabspleje

2. De forbliver livlige

Naturlige planter ændrer konstant deres tilstand. I én sæson blomstrer de, i andre visner de, og i andre har de ikke engang blomster. Det er et aspekt, som du ikke har, når du indretter med kunstige planter. Farven og udseendet på kunstige planter holder længere.

Hvis de har mistet deres udseende, kan du blot erstatte dem med andre, og det er det!

3. De er ikke så attraktive for kæledyr

De, der har kæledyr, kan bekræfte, at de elsker at lege og gnave i planterne eller tage jorden ud af potterne. Tja, hvad kan vi sige. De kan tilsyneladende ikke leve sammen!

Dette forklares ofte med lugten af naturlige planter og jord, som vækker kæledyrs olfaktoriske følsomhed. Det er en naturlig adfærd, som får dem til at føle sig tiltrukket af dem.

Med kunstige kan de måske tiltrække deres opmærksomhed i starten, men derefter vil de forstå, at de er en del af hjemmet og vil miste interessen. Desuden er det på grund af deres materiale vanskeligere for kæledyr at beskadige dem.

4. De er allergivenlige

Nogle naturlige planter kan forårsage allergi hos familiemedlemmer eller besøgende. Hvis du overvejer at indrette dit hjem med planter, og hvis du er allergisk over for pollen, er kunstige planter den bedste løsning. Der er ingen tvivl om det!

Selv om der findes naturlige muligheder, som er mindre tilbøjelige til at forårsage allergi, er kunstige planter det sikreste alternativ. De skal naturligvis rengøres regelmæssigt for at undgå støvophobning.

5. Kunstige planter kan placeres i ethvert rum

De fleste naturlige planter kræver specifikke forhold: Halvskygge, sollys, skygge osv. Derfor vil du ikke kunne placere dem lige hvor som helst. Du skal lede efter en plads, der opfylder deres krav. I mellemtiden kan kunstige planter placeres hvor som helst, du ønsker det.

6. Sig farvel til insekter

Disse frygtede insekter er normalt meget tiltrukket af blomster. Nogle mennesker undgår dem med specifikke blandinger eller midler. Det er dog noget, der undgås med kunstige blomster. De har ingen lugt eller karaktertræk, der gør dem attraktive for insekter.

7. De kan tilpasse sig enhver stil, du ønsker

Du kan finde mange forskellige former, farver, størrelser og stilarter. Bortset fra dette er de fleste af dem lavet af materialer, der er fleksible og formbare. Du kan således flytte eller dreje dem, så den ene blomst vender mod et sted og den anden mod et andet. Det giver dig mulighed for at lege med det og finde det udseende, du ønsker.

Ulemperne ved kunstige planter

Kunstige planter eller blomster har også deres ulemper. Vi vil nu nævne dem, så du i sidste ende kan beslutte, om du skal have dem eller ej.

1. De er af plastik

De er trods alt af plastik, og det kan være et problem, når deres holdbarhed løber ud. Hvis du er bekymret for miljøet, kan du måske spekulere på, om det er en god løsning, da de før eller siden vil blive smidt i skraldespanden.

2. De har ingen lugt

Mange mennesker foretrækker naturlige planter på grund af den lugt, de af giver, da de parfumerer rummene i hjemmet. Med kunstige planter får du ikke dette. Og selv om du kan sprøjte dem, vil det ikke være det samme.

3. De vokser ikke og ændrer sig ikke

De vil altid være af samme størrelse, form og farve, medmindre du udskifter dem og anskaffer dig andre. Det betyder, at du er i konstant fornyelse, hvis du er en af dem, der kan lide konstante forandringer.

4. Hvis de er billige, kan de medføre ulemper

Mange af de billige kunstige planter har en tendens til at have en kortere levetid. Desuden har du en tendens til lettere at bemærke, at de ikke er ægte, og de afgiver også en meget stærk lugt, der kan være ubehagelig.

Forskellige kunstige blomster

5. De ophober en masse støv

Da de er statiske, ophober de en masse støv, og du skal vaske hver enkelt del af dem med vand og sæbe. Det skal du gøre regelmæssigt, hvis du ikke ønsker, at de skal se grimme ud.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Er kaktusser og sukkulenter det samme? Find ud af, hvorfor de ikke er det

Skal du indrette dit hjem med kunstige eller naturlige planter?

Hvis vi stopper op et øjeblik, har begge muligheder deres fordele og ulemper. Det afhænger af dig, din livsstil og dine behov. Disse vil hjælpe dig med at vide, hvilket valg der er det rigtige. Alle planter – kunstige eller ej – er vigtige elementer til at give det udseende, der forbedrer og forskønner dit hjem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.