Naturlig opskrift på shampoo, du kan lave derhjemme

I denne artikel vil vi se på en sund opskrift for at lave din helt egen naturlige shampoo derhjemme. Det er en meget let naturlig opskrift på shampoo!
Naturlig opskrift på shampoo, du kan lave derhjemme
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Vil du lave din egen shampoo med en naturlig opskrift på shampoo?

I disse dage er de fleste af de produkter, vi bruger til at vaske vores hår, syntetiske og indeholder stoffer, der kan skade vores hår og vores generelle helbred. Hvis du vil beskytte dit hår mod alt dette, er her en helt naturlig opskrift på shampoo, der er let at lave derhjemme!

Hvorfor bruge naturlig shampoo?

Shampoo-producenter vil have deres produkter til at dufte attraktivt og skabe en masse skum. Ofte ved vi ikke, at disse faktisk er meget kraftfulde produkter, der er skadelige for helbredet, når de bruges i længere tid.

For eksempel indeholder de fleste af dem natriumlaurylsulfat, der er et overfladeaktivt middel, som de også bruger som et industrielt rengøringsmiddel og affedtningsmiddel. Når vi anvender det i vores hovedbund, fjerner det de naturlige olier i vores hovedbund og irriterer og udtørrer huden. Plus, det er også giftigt.

Et naturligt og sundt alternativ er at bruge økologiske shampooer. Du kan købe dem med naturlige og plantebaserede ingredienser og æteriske olier, selvom disse shampooer kan være dyrere end konventionelle produkter.

For at omgå disse problemer er en løsning at bruge en traditionel formel, der er naturlig og omkostningseffektiv. Du kan lave din egen naturlige shampoo derhjemme.

En hjemmelavet naturlig opskrift på shampoo

Hvad du har brug for

Sådan laver du shampoo

 • Til normalt hår blandes en spiseskefuld bagepulver i et glas varmt vand, indtil det opløses. Halvdelen af en af flaskerne fyldes med det. Denne første blanding er din shampoo.
 • Tilsæt mere bagepulver til fedtet hår, eller reducer mængden, hvis du har tørt hår.

Sådan laver du balsam

 • Bland en fjerdedel af et glas æblecidereddike med et glas vand i den anden flaske. Denne anden blanding fungerer som en balsam.
 • Jo mere tørt dit hår er, jo mere eddike skal du tilføje.

Sådan påføres din naturlige shampoo og balsam

 1. Påfør bagepulverblandingen i vådt hår, gennemgå din hovedbund i sektioner og massér det forsigtigt ind.
 2. Skyl godt. Dit hår føles lidt ru, men eddike neutraliserer dets pH.
 3. Påfør eddikeblandingen i dit hår og hovedbund, og skyl det derefter ud (bare rolig: Eddikeduften forsvinder, når dit hår tørrer).

Andre valgfri ingredienser til en naturlig opskrift på shampoo

Derudover kan du også tilføje æteriske olier for at få en bedre duft og for at udnytte deres egenskaber. For eksempel hjælper tea tree olie mod skæl, og rosmarinolie hjælper med at forhindre hårtab. Lavendel er beroligende for hovedbunden og efterlader en dejlig duft.

Æterisk olie med rosmarin til en naturlig opskrift på shampoo

Hvis dit hår er meget tørt, skal du anvende lidt jojobaolie eller sesamolie efter vask og behandle det med en fugtgivende hårmaske, når du føler, at det har brug for det.

Bemærkninger om naturlig opskrift på shampoo

Hår har ofte brug for lidt tid til at tilpasse sig brugen af naturlige produkter til at erstatte det naturlige lag af olie, der holder vores hår og hovedbund sundt.

Når du er stoppet med at bruge kemiske produkter, kan du opleve bemærkelsesværdige ændringer, såsom fedtet hår eller mere skæl. Vær dog tålmodig, for efter et par uger begynder de positive effekter at vise sig.

En anden mulighed er at foretage overgangen langsomt ved at bruge gradvist mindre kemiske produkter, hver gang du vasker hår, og gradvist bruge mere naturlig shampoo og balsam, indtil du til sidst slet ikke bruger de skadelige kemiske produkter!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Avila, R., Navarro, A., Vera, O., Dávila, R., Melgoza, N., & Meza, R. (2011). Romero ( Rosmarinus officinalis ): Una revisión de sus usos no culinarios. Benemérita Universidad Autónoma de Puebla.
 • Productos de cuidado del bebé. LB Silver – healthandenvironment.org
 • Satchell AC, Saurajen A, Bell C, Barnetson RS . Treatment of dandruff with 5 % tea tree oil shampoo. J Am Acad Dermatol 2002, 47(6): 852-5
 • Erazo, R., Reyna, L., & Robles. (2001). Producción de Vinagre de Manzana por Fermentación a Escala Piloto. Rev. Per. Quím. Lng. Quírn.
 • Moro, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.