Prøv disse ingredienser for at få et pletfrit badeværelse

Badeværelset er et af de steder i huset, hvor der ophobes flest bakterier. Vi giver dig nogle tricks til at lave naturlige rengøringsprodukter, der gør dit badeværelse pletfrit.
Prøv disse ingredienser for at få et pletfrit badeværelse

Sidste ændring: 16 februar, 2022

Der findes mange effektive kemiske produkter på markedet, som kan fjerne selv de sværeste pletter. Problemet opstår, når disse produkter efterlader skadelige stoffer og lugte på badeværelserne. Derfor er det også tilrådeligt at bruge naturlige ingredienser for at få et pletfrit badeværelse.

Naturlige rengøringsprodukter kan nogle gange findes i butikkerne, men de er svære at finde og dyrere for forbrugeren.

Derfor vil vi her på Bedre Livsstil gerne vise dig nogle naturlige produkter, som du kan lave derhjemme med ingredienser, som du helt sikkert har ved hånden, og som vil efterlade dit badeværelse pletfrit. På samme måde forebygger du også bakterieinfektioner.

Naturlige ingredienser til at få et pletfrit badeværelse

Vi er sikre på, at du er enig i, at det er langt bedre at lave dine egne naturlige rengøringsprodukter end at indføre flere kemiske midler i dit hus.

Nedenstående kan du finde nogle effektive løsninger, som vi forklarer, hvordan du laver. De er så enkle at anvende, at du vil have svært ved at tro, at de er så nemme.

1. Natron og klar eddike

Natron og klar eddike til at få et pletfrit badeværelse

Et af de mest kendte naturlige rengøringsmidler til badekar og fliser er natron med klar eddike. Det gøres ved at følge disse trin:

  • Hæld først 190 g natron i en sprayflaske.
  • Tilsæt 120 ml flydende sæbe, 120 ml vand og 2 spiseskefulde (30 ml) klar eddike.
  • Luk derefter flasken, og ryst kraftigt for at blande alle ingredienserne godt.
  • Til sidst sprøjter du det område, du vil rengøre, og skrubber det med en klud eller en svamp.

2. Boraks og klar eddike til et pletfrit badeværelse

Hvis du har et problem med skimmelsvamp, skal du ikke bekymre dig! Den kan fjernes med en blanding, som du får ved at hælde 120 g borax og 120 ml klar eddike i en lav skål.

Du skal røre i blandingen, indtil der dannes en tyk pasta, påføre den på skimmelsvampen med en rengøringsbørste og skrubbe den. Lad pastaen virke i en time, før du skyller den af.

3. Klar eddike og vand

Til vinduer og andet glas, f.eks. spejle eller skærme, blander du 60 ml klar eddike med mindst 710 ml varmt vand i en sprayflaske.

Med denne blanding ryster du flasken godt og sprøjter opløsningen på glasset. Derefter tørres overfladen af med et tørt håndklæde. Rene vinduer er afgørende for at få et pletfrit badeværelse.

4. Cola

Cola til rengøring af toilet

Et andet billigt og overraskende middel er at hælde cola ned i toilettet, hvilket fjerner pletterne med det samme. Lad det sidde i 30 minutter, og skyl derefter ud i toilettet.

Desuden vil det ikke kun fjerne overfladepletter, men også give rørene en omgang og fjerne alt materiale, der kan forårsage en tilstopning i rørene. Et rent toilet er ensbetydende med et upåklageligt og sundt badeværelse.

Læs mere om brugen af cola her: 8 praktiske ting, du kan bruge Coca Cola til

5. Ufortyndet eddike

Et andet middel til at slippe af med vandpletten i badekarret er ved at bruge ufortyndet eddike. Det kan påføres med en svamp eller klud.

Det kan også bruges til fliser, fugtpletter eller svamp. For at gøre dette skal du lave en blanding af eddike og vand i lige store dele, komme det i en beholder med en sprøjte og anvende det til at rense fliserne.

Ideelt set bør du have et sæt redskaber og rengøringsartikler ved hånden. Disse vil gøre den ugentlige grundige rengøring mindre vanskelig. Derfor er det nødvendigt at have en børste for at kunne rengøre toilettet efter brug.

Dette vil forhindre dannelsen af kalk og pletter. Vi skal også have en sprayflaske fuld af eddike og lade den stå i nærheden med en klud.

6. Æteriske olier til et pletfrit badeværelse

Forskellige æteriske olier

Det ville ikke skade at tilsætte æteriske olier til disse rengøringsblandinger (bortset fra vinduesrens) for at opnå en bedre aroma. De mest almindelige æteriske olier er lavendel, timian, citron og eukalyptus.

På badeværelset er det ikke alt, der er overfladisk rengøring. En god duft er afgørende for, at badeværelset giver en fantastisk fornemmelse.

For at gøre dette skal vi huske, at ligesom kemiske rengøringsmidler kan luftfriskere til hjemmet, der er fremstillet med kemikalier, være skadelige for vores sundhed.

Derfor er det bedre at lave disse produkter derhjemme med råvarer, der kan findes i ethvert hjem eller supermarked.

Et eksempel kunne være at lægge nogle skiver citrusfrugter (f.eks. appelsin, citron osv.) i varmt vand. Derefter blander du dem med et strejf af vaniljeessens eller kanelstænger. Til sidst kan du tilføje blade af aromatiske planter (f.eks. timian, rosmarin osv.).

Så du har ikke flere undskyldninger for ikke at opnå et pletfrit badeværelse med billige og nemme naturlige løsninger. Hvilken af dem vil du prøve først?

Det kan interessere dig ...
7 idéer til at indrette med planter på badeværelset
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 idéer til at indrette med planter på badeværelset

Badeværelset er et af de steder, vi har tendens til at forsømme, når vi indretter. Så vi deler nogle idéer til at indrette med planter på badeværel...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Olaechea, Pedro M. “Infecciones bacterianas en el paciente crítico: revisión de los estudios publicados entre 2006 y 2008.” Medicina intensiva 33.4 (2009): 196-206.
  • Timmer, Lavern Wayne, and Larry W. Duncan. Citrus health management. No. 634.3049 C5. 1999.
  • Trujillo-Negrellos, Eliseo. “Biocontrol de hongos fitopatógenos en cítricos.” CienciaUAT 4.3 (2010): 20-23.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.