En japansk teknik til at eliminere stress

Lad os være ærlige: vi føler os alle stressede fra tid til anden. Den gode nyhed er dog, at vi ikke behøver at være det. Der er masser af måder at lindre stress på, som disse meget effektive japanske metoder. Giv dem en chance!
En japansk teknik til at eliminere stress

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Forpligtelser, pres, bekymring, problemer… Alt stress i livet kan kombineres på en negativ måde i din krop. Før du ved det, føler du dig træt, sløv eller irritabel. Stress er så allestedsnærværende, at det begynder at virke som reglen og ikke undtagelsen i vores liv. Den gode nyhed er, at der er visse teknikker, der kan hjælpe dig med at eliminere stress på få minutter. I dagens artikel deler vi nogle med dig.

Japansk metode til at eliminere stress

Brug denne japanske metoder til at eliminere stress.

Når din krop føler, at noget er galt eller der er en overhængende fare, så reagerer den. Sådan virker stress helt grundlæggende.

I lave doser kan stress være godt for dit helbred, men som man siger “ikke for meget af det gode”.

At være stresset medfører både fysisk lidelse og følelsesmæssig sygdom. Udløserne kan variere, selv om arbejde og andre forpligtelser er de hyppigste.

For at reducere stress og dens konsekvenser kan du drage fordel af en meget effektiv japansk metode, der kan praktiseres når som helst på dagen.

Den er baseret på en orientalsk kunst kendt som “Jin Shin Jyutsu” (lykkens kunst) og vil kun kræve fem minutter af din tid.

Denne japanske filosofi tager udgangspunkt i, at alle punkter i kroppen er relateret til hinanden. Derfor udføres denne øvelse ved hjælp af hænderne.

Ideen er som følger: Hver finger er forbundet med et eller flere af dine organer og følelser.

Derfor bør du kun arbejde på den, der kan sende en energisk besked til det berørte område.

Det er meget simpelt:

  • Påfør trykket i tre minutter til fingerspidsen eller fingrene, der er relateret til problemet eller følelsen, som du har.
  • Start med din højre hånd og gentag derefter dette med din venstre.

For eksempel, hvis det er langefingeren, der kan hjælpe på, hvad der plager dig, så skal du holde den tæt i den anden hånd med knyttet næve og trykke så hårdt som muligt (uden at forårsage smerte).

Hvordan ved du hvilken finger er forbundet med hvilke følelser og organer?

Lad os forklare det mere detaljeret:

Tommelfingeren

De organer, der er knyttet til denne finger, er din mave og milt. De relevante følelser er angst, depression og bekymring.

Hvad angår symptomerne, så kig efter de primære i form af hovedpine og mavepine, nervøsitet og hudproblemer.

Pegefingeren

Dine nyrer og blære er de berørte organer. Frygt og forvirring er dine forbundne følelser.

Hvis du føler muskelsmerter eller andre problemer med fordøjelsessystemet, skal du bare trykke på denne finger.

Langefingeren

Når du anvender denne teknik på din langefinger, kan det forbedre problemer med din lever og galdeblære. Det vedrører følelser af vrede og irritabilitet.

Symptomer på denne ubalance omfatter hovedpine, menstruationssmerter, træthed og blod- og synsproblemer.

Ringefingeren

Denne finger er forbundet med dine lunger og tyktarm.

Når du føler dig trist, pessimistisk, har åndedrætsbesvær som astma eller dårlig fordøjelse, skal du arbejde på denne finger.

Lillefingeren

Denne finger er relateret til dit hjerte og tyndtarmen.

Påfør tryk her, hvis du har knogleproblemer, eller hvis du oplever træthed og dårligt humør.

Flere japanske teknikker der kan eliminere stress

Halvdelen af ​​verdens befolkning lider under stress, hvilket kan medføre et fald i arbejdsproduktivitet og problemer med interpersonelle relationer.

Bortset fra dette er stres dårligt for dit helbred og kan føre til alvorlige sygdomme som et hjerteanfald.

Ud over at udføre denne teknik med dine fingre, så anbefaler vi, at du også reducerer dine stressniveauer ved at udnytte andre orientalske metoder.

Et skovbad kan eliminere stress

Shinrin Yoke er det oprindelige navn på denne metode, som består i at gå i et naturligt miljø ved hjælp af dine fem sanser.

Det betyder at røre træerne og planterne, trække vejret i frisk luft og duften af ​​blomsterne, lytte til fugle, der synger eller vinden, der bevæger sig bladene, observere landskabet omkring dig eller smage på nogle vilde frugter.

For at nyde denne oplevelse og for den kan være gavnlig, så er det en god ide at praktisere det nogle gange om ugen og sørge for at hver tur varer mindst en time.

Hvis du bor i en by, kan det være lidt vanskeligere, men der er altid en bypark, du kan besøge. Du kan også udnytte weekenderne til at rejse lidt længere væk og slappe af.

At være i kontakt med naturen er godt for dit helbred.

Medbring ikke nogen elektroniske enheder med dig (ingen sociale medier eller kontrol af dine meddelelser) og undgå at tænke på arbejde, dine problemer eller dårlige nyheder.

Disse vandreture vil reducere dine cortisol og angstniveauer, regulere dit blodtryk og styrke dit immunforsvar.

Reiki kan eliminere stress

Denne terapi tjener til at stimulere visse punkter i kroppen og kanalisere positiv energi.

Dette hjælper dig med at opnå harmoni både internt og eksternt ved at reducere stress, angst og nervøsitet.

Denne åndelige praksis er afledt af buddhismen og er baseret på indvendig vitalitet, kendt som ki.

For at drage fordel af dets fordele bør du rådføre dig med en lærer eller en ekspert i reiki.

En session kan vare 45 minutter og i denne tid, vil du lægge på en måtte, lytte til let musik og indånde duftene fra æteriske olier eller røgelse.

En ekspert vil placere sine hænder tæt på dine chakraer for at give din energi mulighed for at flyde frit. Den afslapning og følelse af fred, som folk oplever, får mange til at sige, at de har det som om, at de er “flydende”.

Vi anbefaler at deltage i en reiki-session en gang om ugen eller så ofte som anbefalet for at kontrollere din stress.

Selvfølgelig er der også mange andre måder at fjerne stress på. Yoga, meditation og endda akido – en kampsport, der fremmer mental sindsro og afviser vold – kan alle hjælpe.

Er du klar til at eliminere stress? Giv teknikkerne et forsøg, og din krop og dit sind vil takke dig!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.