”Jeg vil være single, men sammen med dig” - det virale brev

Kan du forestille dig et forhold, hvor du og din partner laver alle regler? Du er ikke i overensstemmelse med de sociale normer og standarder, fordi du ikke behøver det. Fordi det er det, der gør dig glad.
”Jeg vil være single, men sammen med dig” - det virale brev
Raquel Aldana

Skrevet og kontrolleret af psykologen Raquel Aldana.

Sidste ændring: 26 september, 2023

 Jeg vil være single, men sammen med dig” er et brev, der for nylig har cirkuleret verden over på internettet. Måske er en af grundene til at det er så populært at det er et klart udsagn om intentioner (seksuelle og ikke-seksuelle) om reglerne i forhold.

Det er lige meget, om du identificerer dig med indholdet eller ej. Når du læser dette brev, går det op for dig, at din rigtige eneste ene er den person, du kan være dig selv sammen med i resten af dit liv.

Læs det nedenfor:

Jeg vil gerne være single med dig.

Jeg vil have dig til at gå ud og få en øl med vennerne. Du får tømmermænd den næste dag og beder mig om at komme se dig, fordi du vil have jeg holder om dig.

Jeg taler med dig i sengen om morgenen om alle mulige ting. Alle skal have mulighed for at gøre det, de vil.

Jeg vil have dig til at fortælle mig om de nætter, du går ud med dine venner. At fortælle mig, at der var en pige i baren, der kiggede på dig. Jeg vil have dig til at sende mig beskeder, når du er beruset med dine venner bare for at fortælle mig noget vrøvl, bare så du kan være sikker på, at jeg også tænker på dig.

Jeg vil have, at vi har det sjovt, når vi er i seng sammen. Vi kommer måske til at grine, fordi vi prøver nye dumme ting.

Når vi er sammen med vennerne må du gerne tage min hånd og tage mig med til rummet ved siden af, fordi du ikke kan vente længere, men vil i seng med mig her og nu. Jeg skal nok prøve at være stille, så de andre ikke hører os.

Kvinde der kysser sine egne ben

Jeg vil gerne have, at vi kan snakke om os selv med hinanden. Vi skal kunne diskutere, hvad der er bedst: Nordkysten eller sydkysten, vestkysten eller østkysten.

Jeg kan kun forestille mig vores drømmelejlighed,   selv om jeg ved at vi sikkert aldrig vil leve sammen.   Jeg vil have dig til at fortælle mig om dine planer, selv om de ikke er fuldt gennemtænkt. Jeg vil have dig til at overraske mig ved at sige, “Grib dit pas, lad os tage afsted.”

Anbefalet læsning efter “Jeg vil være single, men sammen med dig”:
7 fordele ved at være single og glad

Jeg vil gerne være bange sammen med dig.   At gøre ting, som ingen andre ville, fordi jeg føler mig sikker med dig. At komme tilbage til huset beruset efter en fantastisk nat med mine venner. At du kan tage mit ansigt i dine hænder, kysse mig, at bruge mig som pude og holde mig tæt til dig hele natten.

Kvinde der ligger ned

Jeg vil have dig til at leve dit liv. Du skal kunne tage på en tur helt spontant, og ikke være bange for at efterlade mig hjemme alene. Jeg vil vente på, at du hopper på Facebook for lige at sige “hej”.

Du behøver ikke altid invitere mig til dine fester. Jeg vil ikke altid invitere dig til mine. På den måde kan jeg den næste dag fortælle dig om min nat og du kan fortælle mig om din.

Jeg ønsker noget, der er enkelt og kompliceret på samme tid . Noget, der får mig til at stille spørgsmål. Jeg vil have at mine bekymringer forsvinder, så snart jeg er i samme rum som dig. Jeg vil have, at du skal synes jeg er smuk og være stolt over, at vi er sammen.

Jeg vil have, at vi kan fortælle hinanden at vi elsker hinanden . Jeg vil have dig til at se mig gå foran dig, så du kan se mine hofter svajer fra side til side. At få mig til at skrabe bilruder om vinteren, fordi den måde, min krop svajer på fra side til side, får dig til at smile.

Vi anbefaler, at du læser denne efter “Jeg vil være single, men sammen med dig”:

Nogle gange er alt, du virkelig brug for et kram til at helbrede din sjæl

Maleri

Jeg ønsker at lave planer uden at vide, om vi nogensinde vil realisere dem. At være i et ærligt forhold. Jeg ønsker at være den pige, som du ønsker at være sammen med. Jeg ønsker at du stadig har et ønske om at fjolle rundt med andre piger, men at kigge efter mig, når natten er omme. Fordi jeg ønsker at gå hjem sammen med dig.

Jeg ønsker at være den ene, som du elsker og falder i søvn med. Den, der efterlader dig alene, når du arbejder, og som elsker det, når du farer vild i din verden af musik. Jeg ønsker at leve et single-liv med dig. Fordi at leve vores liv som et par ville være det samme som vores singleliv nu, men sammen.

En dag vil jeg finde dig.”

Dette er det brev, der medførte en sensation på internettet. Det blev skrevet af Isabelle Tesier og dedikeret til kærlighed og længsel. En “kærlighed“, som hun føler er uafhængig og ideel.

Du kan være enig eller ej i de ideer, hun har lagt frem men det er klart, at der er en masse mennesker, der identificerer sig med hendes ord. Sandheden er at relationer, der er “fri fra fordomme og forventninger” bliver mere udbredt i vores samfund.

Hvad vil det sige at hverken at være single eller kærester?

Maleri af noegen kvinde

At være venner uden at være elskere betyder at bryde de barrierer ned, som du skaber for dig selv, når det kommer til at vedligeholde et forhold. Det betyder at opstille dine regler baseret på dine sande behov og bekymringer, ikke de forventninger, som samfundet har sat til dig.

Måske findes der i dag, takket være vores moderne livsstil denne form for frit forhold med mindre engagement. Selvfølgelig afhængigt af hvem du spørger, kan dette have flere eller færre fordele. Den, der accepterer og er fortaler for det, bør i det mindste overveje disse to vigtige punkter:

Det er en anden måde at nyde din seksualitet på

Måske vil to mennesker, som er tiltrukket af hinanden bare gerne have et seksuelt forhold og ikke skabe en eksklusiv binding, der forhindrer dem i at gå ud med andre mennesker.

Eller det kunne være, at de elsker hinanden, men ikke føler behov for at leve op til forventningerne, og forholder sig uafhængige og opbygger deres liv uden at det er nødvendigt at forklare, hvad de gør.

Ideen er at de to mennesker i forholdet bestemmer reglerne, og samtidig  blæser på hvad samfundet eller eventyrene har fortalt dem.

Naturligvis er dette, da det er uden for normen, stadig meget omdiskuteret.

At være single og sammen på samme tid kan hjælpe med at styre ens følelser

Disse typer af relationer hjælpe begge parter med at udforske og lære sig selv at kende både seksuelt og følelsesmæssigt. Da dette er en kompleks situation, hvad følelser angår, kan det at løse frygt og tvivl bidrage til at etablere en følelsesmæssig kontrol.

Sådanne forhold er lige så valide som konventionelle eller formelle varianter, så længe begge parter deler betingelserne og målene. Ligesom med alt andet, bør denne form for arrangement stoppes, så snart den sårer nogen, for at undgå at forlænge smerten unødigt.

Det er sandsynligt er der findes mennesker, som tænker at denne type forhold har mistet magien, men ideen er lige netop at magien er noget der er skabt af to mennesker, ikke den type kærlighed, vi alle elsker og længes efter.

Det er derfor alle bør huske at forsøge at respektere vores individuelle beslutninger hver især om hvilken type relationer, vi ønsker at have i vores liv.

Selvom frihed i kærlighed er stadig tabu i vores samfund, fremmer flere og flere mennesker fremme tolerance og ytringsfrihed.

Så lad enhver person vælge med åbenhed og efter behag hvordan de ønsker at deres relationer skal være. Det er godt når dagen slutter at der ikke er uoverensstemmelser.

Det kan interessere dig ...
6 vaner, der muligvis kan påvirke dine nyre
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 vaner, der muligvis kan påvirke dine nyre

Dine nyrer er de organer, der har ansvaret for at arbejde hele dagen med at filtrere affald fra dit blod. Her er 6 vaner der muligvis kan påvirke d...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Dette brev blev oprindeligt offentliggjort i HuffPost Quebec, og oversat til engelsk for Huffington Post.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.