Justerbar gastrisk banding - anvendelser og egenskaber

Der er få postoperative komplikationer, når der indføres justerbar gastrisk banding gennem laparoskopi. Dette skyldes, at der normalt ikke er problemer med ardannelse eller infektioner.
Justerbar gastrisk banding - anvendelser og egenskaber

Sidste ændring: 18 januar, 2021

Laparoskopisk justerbar gastrisk banding er en oppustelig silikoneenhed placeret omkring den øverste del af maven. Det er til behandling af fedme, og dets formål er at reducere fødevareindtaget, så folk kan tabe sig.

Fedme er en kronisk sygdom forårsaget af flere faktorer. Det handler ikke kun om en ordentlig kost; det nedsætter også forventet levealder og risikoen for andre sygdomme såsom diabetes.

Behandlingen af ​​svær overvægt, der kun er baseret på kost, kontrollerer ikke med succes alle problemer, der skyldes denne sygdom i det lange løb. Så denne type operation anbefales i nogle tilfælde.

Placeringen af ​​justerbar gastrisk banding er ikke kun for at tabe sig og nå en ideel vægt – det er også for at forbedre sundheden hos svært overvægtige mennesker.

I dagens artikel forklarer vi, hvad proceduren handler om.

Hvad er justerbar gastrisk banding?

Justerbar gastrisk banding udføres med laparoskopi. Dette betyder, at en kirurg indsætter det via et meget lille snit ved hjælp af et instrument, der går ind og giver dem mulighed for at se indersiden af ​​maven.

Efter at have foretaget snit, installerer de et elastisk bånd i maven. Det fungerer som et bælte og komprimerer den øverste del af maven, hvilket gør den mindre. På denne måde kan kun en vis mængde mad komme ind.

Læs også: 6 former for overvægt og årsagerne bag

Mavebåndet bremser også passagen af ​​mad ind i tarmen og hjælper med vægttab. Det bedste er, at denne proces er reversibel. Faktisk kan en læge tilpasse det til enhver tid uden operation.

Person på vægt

Hvad er fordelene ved justerbar gastrisk banding?

Som vi allerede har nævnt, er dette en laparoskopisk procedure. Dette betyder, at det ikke er nødvendigt at skære maven åben eller bruge invasive teknikker. Derudover behøver de ikke at ændre mavens anatomi. Som nævnt før er et gastrisk bånd en reversibel procedure.

En anden fordel er, at det hjælper med at reducere resten af ​​de sundhedsmæssige problemer, der følger med svær overvægt. Det er en løsning, som en person skal følge sammen med en sund livsstil. At spise en ordentlig kost og motionere er væsentlige krav for dets succes.

Mavebåndet producerer mæthed, og dette hjælper folk med at stoppe med at tænke på mad. Estimater indikerer, at det hjælper patienter med at tabe ca. 50% af overskydende vægt.

En patient, der gennemgår denne form for operation, kan tage hjem et par timer efter proceduren. Der er faktisk næsten ingen postoperativ smerte. Derudover er risikoen for mangelfuld heling eller infektion minimal.

Ulemper ved gastrisk banding

Som med alt er der nogle ulemper ved denne procedure. Interventioner er normalt nødvendige i tilfælde af meget alvorlig fedme på lang sigt. Dette skyldes, at gastrisk banding kan glide og føre til, at maven stiger i volumen igen.

Mange studier forbinder også gastrisk banding med tilfælde af gastroøsofageal reflux og øsofagitis. Folk skal også være opmærksomme på, at vægttab forekommer langsommere end ved andre procedurer.

Læs også: Lider du af gastroøsofageal reflukssygdom?

Der er en periode med tilpasning efter placeringen af ​​gastrisk banding, og nogle patienter oplever kvalme og efterfølgende opkast. På grund af dette er det endnu vigtigere at kontrollere alt, hvad de spiser og drikker.

Overvægtig person med meget mad foran sig kunne have gavn af justerbar gastrisk banding

Hvordan adskiller det sig fra andre teknikker?

Der findes andre teknikker til behandling af svær overvægt. Blandt dem er gastrisk ballon, der består af at indføre en ballon i maven. Den fyldes med en opløsning og reducerer mavestørrelsen til næsten halvdelen.

Ballonen indsættes normalt nasalt gennem spiserøret og forbliver normalt ca. seks måneder i maven. Det er dog også nødvendigt at ændre kostvaner, mens du bruger den.

En gastrisk bypass er en noget mere kompliceret teknik. Det består af hæftning af maven, kraftigt reducering af dens volumen og generel anæstesi er nødvendigt for denne procedure.

Afslutningsvis

Placeringen af ​​justerbar gastrisk banding er en kirurgisk teknik, der hjælper i behandlingen af svær overvægt. Det er dog ikke en løsning, der giver folk mulighed for at fortsætte med et liv fuldt af umådeholdenhed. Det fungerer bedst, når det suppleres med en ordentlig kost, motion og en total holdningsændring fra patientens side.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.