Kæledyr besøger patienter på dette hospital

I stedet for at være en trussel mod deres ejeres helbred giver det at lade kæledyr besøge patienter på hospitaler en tiltrængt øgning af energi og optimisme.
Kæledyr besøger patienter på dette hospital

Sidste ændring: 05 april, 2022

Kæledyr udgør en vigtig del af vores liv og vores hjerter. På Juravinski Hospital i Ontario, Canada, er det derfor ikke kun venner og familie, der besøger patienter. Selv kæledyr besøger patienter på dette hospital.

Kæledyr, der besøger patienterne, vil ikke sprede bakterier og true patientens helbred. I stedet forbedrer de ejernes humør. Deres besøg hjælper også deres menneskers immunsystem til at forbedre sig.

Inden de kommer ind på hospitalet for at besøge patienterne, skal alle kæledyr bades. Desuden skal de gennemgå en desinfektionsproces. Der er også formelle retningslinjer for at holde besøg af kæledyr under kontrol.

På grund af disse og andre relaterede tiltag har mange indlagte patienter mulighed for at blive opmuntret ved synet af deres katte eller hunde.

I dag vil vi gerne fortælle dig mere om dette interessante initiativ.

På Juravinski Hospital kan man opleve, at kæledyr besøger patienter

Besøgsprogrammet for kæledyr blev oprettet for ikke så længe siden. Det har sine rødder i en trist, men rørende historie.

Donna Jenkins måtte se sin 25-årige nevø dø tidligt på grund af lymfekræft. Inden han døde, spurgte den unge mand, om han måtte se sin hund. Han fik sin tante til at love, at hun ville gøre alt, hvad hun kunne, for at resten af patienterne kunne se deres kæledyr, mens de var på hospitalet.

Han sagde, at få ting kan bringe så meget lykke som at kunne omfavne disse nære venner. Det var sådan, at centret kom til at oprette en tjeneste, der støtter patienter og familiemedlemmer, der ønsker at arrangere et besøg med et kæledyr.

Eksempel på, at kæledyr besøger patienter

Mirakler som følge af dette initiativ

Velgørenhedsorganisationen Zachary’s Paws for Healing finansierer dette projekt. Denne fond bærer navnet på direktørens nevø, som døde af kræft. Her kan familiemedlemmer få alle de oplysninger og den hjælp, de har brug for til at arrangere et besøg.

Nogle gange kræver patienterne indlæggelse på hospitalet i mange dage. I dette tilfælde har depression en betydelig indvirkning på deres helbredelse.

Noget så simpelt som at få lov til at se deres hunde eller katte har en umiddelbar gavnlig virkning på dem. Et besøg fra deres kæledyr øger mængden af endorfiner og regulerer deres vejrtrækning. Lige så vigtigt er det, at det fremskynder deres helbredelse.

En anden måde, hvorpå kæledyrsterapi hjælper patienterne, er inden for onkologi. Kræftpatienter gennemgår som bekendt kemoterapi. Hvis de har deres kæledyr ved deres fødder eller på deres skød for at give dem opmuntring, klarer de sig gennem de vanskelige behandlinger med mere ro og fred, end de ellers ville gøre.

Forberedelse af kæledyr til et besøg

Patient på sygehus får besøg af sin hund

De fleste hospitaler tillader ikke kæledyr. En af grundene til denne regel er, at de potentielt kan bære bakterier eller andre sygdomme.

De ansvarlige på Juravanski Hospital kom frem til følgende konklusioner:

  • Kæledyr udgør de samme trusler, når de besøger patienter, som besøgende familiemedlemmer gør.
  • For at kontrollere bakterierne tilstrækkeligt skal kæledyrets pels vaskes og desinficeres ordentligt, før det får lov til at komme ind på hospitalet.
  • Dyrene skal være i snor for at kontrollere deres bevægelser.
  • Kæledyr kan kun besøge deres mennesker. Der kan derfor ikke være fysisk kontakt mellem hunde eller katte og andre patienter end deres ejere.
  • Både et familiemedlem til patienten og en socialarbejder skal ledsage ethvert kæledyr, der kommer ind på hospitalet, for at kontrollere situationen og kæledyrets bevægelser. Da der ofte er maskiner, drop, respiratorer osv. omkring patientens seng, udgør det risici, som skal være under kontrol.
Mand med hund viser, hvordan kæledyr besøger patienter

Den terapeutiske effekt, når kæledyr besøger patienter

Kæledyr giver os følelsesmæssig støtte. Dette gælder især, når vi går igennem meget vanskelige tider.

Desuden går deres støtte, som det er blevet bemærket, endda langt videre end det. Gennem dyreterapi tilbyder vores kæledyr os både psykologisk og fysisk hjælp.

De fleste kæledyr er synonymt med kammeratskab. Mange tamkatte er legesyge og nysgerrige, og deres ejere værdsætter dem for det. Et stort antal hunde er venlige og loyale, hvilket gør dem til deres menneskers bedste venner.

Men alle kæledyr, der besøger patienter, er et godt eksempel på kærlighed og beviser for os, hvor værdifuld en gave de virkelig er.

Det kan interessere dig ...
Fordele ved at have et kæledyr derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordele ved at have et kæledyr derhjemme

At have et kæledyr er en af de oplevelser som ethvert barn husker som voksen. Dyr lærer børn mange ting, ud over at fylde dem med en ubetinget kærl...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Graf, S. (1999). [The elderly and their pets. Supportive and problematic aspects and implications for care. A descriptive study]. Betagte Menschen Und Ihre Haustiere. Forderliche Und Problematische Aspekte Der Haustierhaltung Und Implikationen Fur Die (Kranken-)Pflege: Eine Beschreibende Untersuchung. https://doi.org/10.1024/1012-5302.12.2.101
  • Sobo, E. J., Eng, B., & Kassity-Krich, N. (2006). Canine Visitation (Pet) Therapy: Pilot Data on Decreases in Child Pain Perception. Journal of Holistic Nursing. https://doi.org/10.1177/0898010105280112

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.