Hvad kan havregryn og grønne æbler gøre for dit helbred?

En smoothie lavet af havregryn og grønt æble - har du nogensinde prøvet det? Mange læger og ernæringseksperter anbefaler denne enkle drik til at hjælpe dig passe på dit helbred og tabe dig. De har utallige fordele, så i dag vil vi tale om disse ingrediensers fantastiske egenskaber.
Hvad kan havregryn og grønne æbler gøre for dit helbred?

Sidste ændring: 08 april, 2019

Havregryn og grønne æble hjælper ikke kun med at regulere kropsvægt: De passer også perfekt som morgenmad for hele familien! Du må simpelthen ikke gå glip af denne fantastiske mulighed! Hvad kan havregryn og grønne æbler gøre for dit helbred? Læs med her og find ud af det!

De mange fordele ved havre og grønne æbler

1. De regulerer stofskiftet

Havregryn er en superfood og et fantastisk supplement til dit helbred, hvis du spiser det hver dag. Ved at kombinere havregryn med grønne æbler får du endnu flere fordele. Og vil du vide, hvad det allerbedste ved denne kombination er? Den er helt igennem fantastisk til at regulere stofskiftet.

 • Ved at kombinere fiberen i havre med det pektin, som er til stede i grønt æble, kan du kickstarte dit stofskifte og dermed afgifte kroppen og forbrænde fedt.
 • I betragtning af denne fremragende effekt på stofskiftet, anbefaler ernæringseksperter, at du drikker en smoothie lavet med havregryn og et enkelt grønt æble hver morgen. Det vil give dig en følelse af mæthed, tilføje en sund dosis fiber til din kost samt fremskynde dit stofskifte.

Anbefalet læsning efter “Hvad kan havregryn og grønne æbler gøre for dit helbred?”:

4 gode opskrifter med havregryn

Havregryn og frugt

2. Ideel til folk med højt kolesteroltal

Det er bare med at komme i gang med havregrynene og de grønne æbler! Hvis din læge har fortalt dig, at du har et højt kolesterolniveau (eller LDL), så sørg for at tilsætte havregryn og grønne æbler til din kost. Som du ved, kan det at spise sundere i mange tilfælde sænke det skadelige kolesteroltal, uden at du bliver nødt til at ty til medicin, så derfor er det værd at overveje følgende:

 • Det fiber, som er til stede i havre, hjælper kroppen med at absorbere flere giftstoffer og fjerne det dårlige kolesterol fra blodet.
 • Grønne æbler kan udføre de samme funktioner. Takket være æblers indhold af polyphenoler og pektin, kan de fjerner dårligt kolesterol og afbalancere dine niveauer af godt kolesterol (også kaldet HDL) i blodet. Dette er afgørende for forebyggelse af talrige hjerteproblemer.
 • Denne kombination vil i øvrigt hjælpe med at regulere kroppens blodtryk, takket være det høje indhold af kalium og det lave indhold af natrium.

3. Fantastisk til vægttab

Som vi har sagt igen og igen, er havregryn fremragende til vægttab. Så her er den bedste måde, du kan drage fordel af dets egenskaber… Kombiner havren med grønt æble! Du kan virkelig drage fordel af denne enkle, lækre smoothie.

 • Styr dit blodsukker. Kombinationen er ideel til diabetikere, og kan også hjælpe med at regulere stofskiftet, hvilket vi allerede har nævnt.
 • Smoothien hæmmer din mad-trang og mætter godt, så den er perfekt til morgenmad. Du vil samtidig undgå at have lyst til en snack mellem morgenmad og frokost!
 • Havregryn og grønt æble udløser produktion af et enzym kaldet lecithin i leveren. Dette hjælper kroppen med at afgifte, fjerne fedt og rengøre  blodårerne. Det er fantastisk!
 • Den gavner også din generelle fordøjelse. Takket være kroppens langsomme absorption af disse kulhydrater, vil smoothien ikke kun give dig en følelse af mæthed, men vil også lette produktionen af ​​gastrisk syre, hvilket forbedrer absorptionen af fødevarer og bekæmper forstoppelse. Hver dag vil din krop være i stand til at regulere sig selv endnu bedre, bekæmpe væskeophobning og eliminere fedt mere effektivt.
  Havregryn med aebler

4. En glimrende kilde til vitaminer

Denne smoothie, lavet med havregryn og et enkelt grønt æble, er den perfekte måde at starte din dag med en sund “vitamin cocktail.” Det er ikke kun godt for dig, men kan nydes af ethvert medlem af familien, herunder børn og ældre. Vil du vide mere om, hvad smoothien indeholder?

 • Du får en høj dosis af B-vitaminer som niacin, thiamin og riboflavin. Disse hjælper med at genopbygge kroppens væv, for eksempel musklerne, og omdanner sukker til energi for at kickstarte dit stofskifte og hjælper kroppen med at syntetisere proteiner.
 • Det bør også nævnes, at denne smoothie giver dig masser af essentielle aminosyrer foruden en lang række mineraler såsom magnesium, jern, fosfor, natrium og calcium. Alle disse er afgørende for din krops sundhed!

Læs også denne artikel efter “Hvad kan havregryn og grønne æbler gøre for dit helbred?”:

En 1-måneds udrensningskur med citron, selleri og grønne æbler

Hvordan laver man denne smoothie med havregryn og grønt æble?

 

Hvad har du brug for?

 • 2 dl vand (200 ml)
 • 3 spsk havregryn (60 gram)
 • 1 grønt æble
 • Et par dråber citronsaft
 • 2 isterninger

Forberedelse og hvordan man drikker den

 • Denne smoothie bør indtages om morgenen som en del af morgenmaden. Den har en lækker smag og mange bemærkelsesværdige fordele, der vil holde dig i gang hele morgenen igennem.
 • Start med at opbløde havregrynene natten over i de 2 deciliter vand. På denne måde vil grynene være klar til brug næste morgen. Når du er klar, så skær det grønne æble i fire store stykker. Du bør lade skrællen være på, for denne indeholder en masse næringsstoffer og fibre.
 • Kom skiverne af æble, havregrynet og vandet, som du anvendte til at lægge havren i blød, i din blender. Tilsæt derefter et par dråber citronsaft og måske en knivspids kanel, hvis du har lyst. Blend det hele sammen med isterningerne, indtil du får en jævn væske. Dig og hele din familie vil elske den!

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.