En 1-måneds udrensningskur med citron, selleri og grønne æbler

Hvis du køber økologiske ingredienser, kan du også bruge skrællen på disse frugter, for at få flere fordele. Fibrene i sellerien og i æbleskrællen hjælper med at optimere din fordøjelse og forbedre din krops evne til at eliminere toksiner.
En 1-måneds udrensningskur med citron, selleri og grønne æbler
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Udnyt den kommende ændring i årstiderne til at starte på en 1-måneds udrensningskur, bestående af tre medicinske fødevarer, der hjælper med at eliminere de toksiner, der opbygger sig i din krop, og forårsager sygdomme.

Opdag fordelene ved citron, selleri og grønne æbler. Vi fortæller dig i denne artikel, hvordan du kan forny dig selv, genoprette din energi, tabe dig og øge dit immunsystem i løbet af en måned, blot ved at spise disse tre ingredienser.

1-måneds udrensningskur til efteråret og foråret

Den bedste tid til at påbegynde en 1-måneds udrensningskur er i løbet af efteråret og foråret, fordi din krop er mere sårbar over for stress og skal styrkes i disse årstidsforandringer.

Når du forbedrer dine rensningsevner ved starten af ​​disse årstidsforandringer, vil du bemærke, at mange af dine sundhedsproblemer forsvinder helt. Du vil også føle en forbedring i dine energiniveauer, vitalitet og humør.

Rens din krop med de rigtige fødevarer

juice til udrensningskur

Der er en række muligheder som du kan vælge imellem, når det kommer til at rense din krop naturligt:

 • Fødevarer, der har egenskaber som forbedrer funktionen af ​​din lever, nyrer og tarm.
 • Lægemidler der fremmer udrensning.
 • At drikke rigeligt med vand, naturlige juices og sunde smoothies.
 • Naturlige terapier, der hjælper dig med at eliminere toksiner.
 • Intens motion, der får dig til at svede.

Du kan nemt udrense din krop ved hjælp af de tre medicinske fødevarer, som vi vil fremhæve nedenfor.

Citroner

Citroner hjælper med at fjerne væsker og toksiner fra kroppen, og hjælper også med at regulere din krops pH-niveauer og dit fordøjelsessystem. De forbedrer din levers og galdeblæres funktioner, og hjælper også med at holde dine nyrer i optimal stand.

Det er en god ide at købe økologiske citroner, så du kan bruge og endda indtage skrællen, som har meget flere næringsstoffer end kødet. Selv om citronskræl har en lidt bitter smag, kan du rive små mængder og tilføje dem til juice, smoothies, dressinger, desserter og meget mere.

Selleri

Selleri er en fremragende mulighed for at forbedre dine nyrers funktioner, og hjælpe med at fjerne væsker, takket være dets vanddrivende egenskaber. Det forbedrer også tarmbevægelser, og regulerer dermed fordøjelsessystemet.

Da selleri også er rig på oxalsyre, skal folk, der har tendens til at lide af nyresten, moderere deres forbrug af denne grøntsag.

Grønne æbler

grønne æbler

Æbler, specielt denne grønne sort, er den tredje ingrediens, som vi har valgt til din 1-måneds udrensningskur, som renser hele kroppen. Denne frugt er fantastisk til at forbedre dit fordøjelsessystem, af følgende årsager. Det:

 • Hjælper med at reducere betændelse.
 • Fremmer god fordøjelse.
 • Forbedrer leverfunktionen.
 • Bekæmper væskeretention.

Prøv at købe økologiske æbler, fordi denne frugt ofte er forurenet med pesticider. Dette giver dig mulighed for også at spise skrællen, som er utroligt rig på næringsstoffer.

En udrensende smoothie

smoothie med selleri og grønne æbler

Du kan kombinere fordelene ved disse tre udrensende fødevarer, ved at lave en lækker smoothie:

Ingredienser til 1 person

 • 1 økologisk grønt æble (med skræl)
 • Bladene fra en selleristilk
 • Halvdelen af en citron (hvis den er økologisk kan du også bruge skrællen)
 • 3 kopper (600 ml) vand

Instruktioner

 • Riv først noget af citronskallen, og tilsæt den til blenderen, sammen med citronsaften, æblet, selleribladene og vandet.
 • Blend grundigt, indtil du får en homogen drik. Du skal dog stadig si det for at fjerne eventuelle fibre.
 • Til slut kan du også søde din smoothie med lidt stevia, kokossukker eller xylitol.
 • Server med is i, hvis du vil.

Hvornår skal du drikke det?

Drik denne smoothie i en måned, og du vil få en ekstra dosis energi og vitalitet. Du kan indtage denne medicinske drik som følger:

 • En kop på tom mave, lige når du står op, og mindst en halv time før morgenmaden.
 • En kop en halv time før frokosten.
 • En kop om eftermiddagen.
 • Undgå at drikke dette om natten, så du ikke behøver at vågne op for at gå på toilettet.

Du kan følge disse instruktioner for at udføre en 1-måneds udrensningskur to gange om året, helst om efteråret og foråret. Det vil styrke din immunforsvar og hjælpe dig med at opnå din ideelle vægt. For at din udrensningskur skal være effektiv, skal du ikke glemme også at have en afbalanceret kost med masser af frugt og grøntsager.

Det kan interessere dig ...
13 fantastiske fordele ved at drikke guavajuice
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
13 fantastiske fordele ved at drikke guavajuice

Som du kan se i denne artikel, er der mange gode grunde til at drikke guavajuice. Tag dog hensyn til ovenstående anbefalinger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Healthline.com Will Eating Apples Help If You Have Acid Reflux? [Online] Available at: www.healthline.com/health/digestive-health/apples-and-acid-reflux
 • Healthline.com Beat Autumn Anxiety with This 7-Step Checklist [Online] Available at: www.healthline.com/health/cope-autumn-anxiety-post-summer
 • Valera J. Dieta Andina: 1980 Recetas de Cocina Saludables. (2014)


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.