Lækker opskrift på morgenmadsboller

Brød er utvivlsomt en af ​​de fødevarer, hvis tilberedelse går længst tilbage. Vi har spist det i tusindvis af år.
Lækker opskrift på morgenmadsboller
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Brød er utvivlsomt en af ​​de fødevarer, hvis tilberedelse går længst tilbage. Vi har spist det i tusindvis af år. Med tiden er vi blevet bedre og bedre til at bage det, så vi nu har en række forskellige lækre typer brød, vi kan lave. Denne her lækre opskrift på morgenmadsboller er en af dem.

Der findes utallige forskellige opskrifter på morgenmadsboller, alt efter områdets tradition eller personlige præferencer. Du kan bruge den opskrift på morgenmadsboller, som vi giver til dig nedenfor, som grundlag for selv at eksperimentere.

Før vi giver dig den lækre opskrift, vil vi kort gennemgå de komponenter, næringsstoffer og bidrag, som der findes i en god morgenmadsbolle.

Brød er ikke altid lige sundt. Derfor skal du være opmærksom på, hvad det er lavet af. Generelt er hvedemel, gær, salt og vand de grundlæggende ingredienser i dejen.

Der er mange myter om brød. Den mest almindelige overbevisning er, at det kun bidrager med kulhydrater og fedtstoffer.

Mens kulhydratkomponenten i hvedemelets kemiske sammensætning er ubestrideligt, betyder det ikke nødvendigvis, at det er negativt og kontraproduktivt for kroppen.

Faktisk er kulhydrater også nødvendige (i større eller mindre grad afhængigt af vores stofskifte) for kroppens korrekte funktion generelt.

På den anden side er der kort sagt ikke noget som helst mad, der kun består af kulhydrater. Kemien i ​​mad virker ikke sådan. Du skal være meget forsigtig med myter.

Nu hvor vi har snakket lidt mere om brødets ingredienser vil vi dele denne lækre opskrift på morgenmadsboller med dig.

Opskrift på morgenmadsboller

Hvedemel

Hvidt hvedemel

Hvedemel er ikke sundt, men det har nogle gavnlige egenskaber. Du behøver ikke skære hvedemel helt ud af dit liv. Du kan godt spise det i moderation, især hvis du bruger fuldkornshvedemel.

Der er gode næringsmæssige bidrag inden for hvedeklid og probiotika. Kort sagt er de de elementer, der bruges til at lave både højkvalitets mel og andre forskellige fødevarer.

Hvede er den eneste kornsort, der er optimal til styring og ernæringsplanlægning af brød. Morgenmadsboller består af hvedemel og gær.

I denne forstand, hvis du skal være meget forsigtig med noget, er det altid portionerne. 200 gram brød udgør ikke en fare for din vægt, hvis du har en sund livsstil og en afbalanceret kost. Men hvis det ikke er tilfældet, og du har dårlige spisevaner, så er brød ikke det bedste for dig.

Når de aspekter, der er relateret til ingredienserne i denne type brød, er blevet præciseret, er tiden kommet til at vise dig, hvordan du kan bage dine egne morgenmadsboller derhjemme.

Læs også: Hvidt brød eller fuldkornsbrød: Hvad er bedst?

Ingredienser

 • 4 kopper hvedemel, uden gær (400 g).
 • 1 spsk gær til mel (25 g).
 • 10 kopper varmt vand (850 ml).
 • 1 spiseskefuld salt (25 g).

Fremgangsmåde

Bolledej
 • Som det første skal du have en stor skål, helst en dyb en, så du kan bruge alle ingredienserne. Det er vigtigt, at du husker dette.
 • Tilsæt alle de tørre ingredienser i skålen. Det vil sige melet, saltet og gæren, og sørg for at lave et hul, der vil tillade dig at hælde vandet i.
 • Når du har gennemført det foregående trin, skal du tilføje vandet og begynde at røre.
 • Du kan gøre det med en plastisk ske eller på en måde der undgår klumper. Hemmeligheden er, at blandingen er glat.
 • Fortsæt med at ælte dejen. I dette trin skal du være eftertryksom.

Besøg denne artikel: Nærende bananbrød uden mel og mejeriprodukter

 • Med begge hænder, fortsæt æltningen, så blandingen bliver glat, håndterbar og fri for klumper.
 • Resultatet vil være en elastisk men fast masse.
 • På dette tidspunkt bør du lave den langstrakte form, der er karakteristisk for morgenmadsboller.
 • Bag det i ovnen ved en temperatur på 120 ºC i 25 minutter, ca.
 • Tag det ud, lad det køle lidt af ved stuetemperatur og nyd et godt brød.
Det kan interessere dig ...
5 naturlige midler til at bekæmpe tandkødsbetændelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 naturlige midler til at bekæmpe tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse skyldes bakterier, der danner plak omkring dine tænder. Det kræver en tur til tandlægen, men du kan også bekæmpe tandkødsbetænde...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Slavin J, Carlson J. Carbohydrates. Adv Nutr. 2014;5(6):760–761. Published 2014 Nov 14. doi:10.3945/an.114.006163
 • Shewry PR, Hey SJ. The contribution of wheat to human diet and health. Food Energy Secur. 2015;4(3):178–202. doi:10.1002/fes3.64
 • Sajdakowska, M., Gębski, J., Żakowska-Biemans, S., & Jeżewska-Zychowicz, M. (2019). Willingness to eat bread with health benefits: habits, taste and health in bread choice. Public Health167, 78–87. https://doi.org/10.1016/j.puhe.2018.10.018

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.