Lær at bruge natron til at behandle neglesvamp

Takket være dens aktive ingredienser, er eddike en god behandling til at eliminere svamp, der påvirker dine negle, både internt og eksternt
Lær at bruge natron til at behandle neglesvamp
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Neglesvamp, kendt i medicinske termer som onychomycosis, er en infektion forårsaget af dermatofyt-lignende svampe, som dannes let på hænder og fødder.

Fordi dine ekstremiteter jævnligt er udsat for varme og fugtige forhold, har disse mikroorganismer et optimal levested for reproduktion og kan overtage din krop med lethed.

Som et resultat, begynder dine negle at se dårlige ud, og du får tilknyttede symptomer som rødme, kløe og afskalning af den omgivende hud.

Heldigvis er der ingredienser, der har svampedræbende effekter, som du kan bruge til at styre denne infektion uden at ty til aggressive kemiske produkter.

Blandt dem finder du det velkendte natron, et naturligt produkt, hvis interne og medicinske anvendelser har gjort det berømt over hele verden.

I dag ønsker vi at fortælle dig, hvorfor det er så effektivt mod neglesvamp og hvordan man bruger det ordentligt for at se resultater hurtigt.

Natron til at behandle neglesvamp

Neglesvamp

Før vi deler denne natron behandling mod neglesvamp, er det vigtigt at gøre det klart, at resultaterne ikke vil være synlige med det samme.

Selvom dette produkt begynder at bekæmpe svampeinfektionen fra den første anvendelse, vil total fjernelse ikke sker natten over.

Det er derfor, du bliver nødt til at være konsekvent med dets anvendelse, og følge de nødvendige anbefalinger for helt at slippe af med dit problem.

Ud over det, anbefaler vi øge dets egenskaber med æblecidereddike, en anden svampedræbende ingrediens, der har en masse sundhedsmæssige fordele.

Begge produkter findes normalt i dit køkken, spisekammer eller kan købes til en meget lav pris.

Ingredienser

 • 6 kopper vand (1,5 liter)
 • 1/2 kop æblecidereddike (125 ml)
 • 3 spiseskefulde natron (30 g)

Instruktioner

 • Opvarm vandet til en temperatur, der er tålelig for dine fødder.
 • Tilsæt æblecidereddike og hæld denne blanding i en stor skål.
 • Dyp fødderne i væsken, og lad dem trække i 15 til 20 minutter.
 • Efter denne tid, tør neglene grundigt og gnid dem med en pasta fremstillet af natron.
 • Lad dette sidde på i 10 minutter og skyl derefter.
 • Brug en cirkulær massage for både at afskalle overfladen af ​​neglen og den omgivende hud.
 • Gentag denne behandling hver aften indtil udseendet af ​​dine negle forbedres.
 • Du kan vælge at tilføje lidt citronsaft eller brintoverilte til natronet for at forbedre dets svampedræbende virkninger.

Hvorfor bruge natron til at behandle neglesvamp?

natron

Natron er et hvidt pulver, der er blevet anvendt i årtier både i madlavningen og til rengøring af hjemmet.

Dets antiseptiske, svampedræbende og alkaliske egenskaber er velkendte, og disse tjener til at behandle en række infektioner.

Der er også mange kendte topiske applikationer ved natron, som er nyttig som en naturlig afskaller og en behandling mod allergi.

Den bekæmper også infektioner i huden og indeholder aktive forbindelser, som reducerer forekomsten af svampe både på overfladen og under neglen.

Det er værd at nævne, at natron også er en naturlig deodorant, ideel til at neutralisere kropslugt og overdreven fodsved.

Vi anbefaler læsning af: Tips til stærkere negle

Hvad skal jeg huske på for at bekæmpe neglesvamp?

fødder

Selvom denne behandling er meget effektiv til at bekæmpe denne form for infektion, så ignorer ikke et par ekstra anbefalinger for at opnå de ønskede virkninger.

 • Til at begynde med undgå fugtige og varme forhold, der kan fremme udviklingen af svamp under denne behandling.
 • Det betyder, at du skal bære åbent og godt ventileret fodtøj, som forhindrer ophobning af sved og bakterier.
 • Det er også vigtigt at tørre dine fødder og hænder grundigt efter hver blødgøring. Fugten kan nemlig fremme væksten af flere svampe.
 • Vask og desinfektion af det værktøj, du bruger omkring dine negle. Det vil forhindre det i at smitte og sprede sig til negle, der ikke er påvirket endnu.

Fortsætter denne lidelse med at påvirke dig? Hvis du har fulgt behandlingen og rådgivning her og svampen fortsætter med at vokse, så tal med din læge for at udforske andre alternativer.

Det vigtigste er at tage sig af det i tide, så det ikke bliver et mere alvorligt problem, der er svært at løse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Sandoval, N. J., Arenas, R., Giusiano, G., García, D., Chávez, L., & Zúniga, P. (2012). Diagnóstico y tratamiento de dermatofitosis. Revista Médica Hondureña.
 • Nuño, N., & Losada, D. P. (2005). Dermatofitosis o tiñas. Guías Clínicas.
 • Salas-Campos Ingrid, G.-M. N. T. C.-D. P. J. (2009). Onicomicosis por hongos fuliginosos. Acta Médica Costarricense.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.