Lær at Rense Dit Ansigt med Olie

Hvis du har meget olieagtig hud, er disse olier måske ikke den bedste løsning, når det kommer til at give fugt, selvom de kan være en god måde at fjerne makeup på.
Lær at Rense Dit Ansigt med Olie
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hvis du vil have din hud til at se godt hydreret og glødende ud, så kan olie være blandt dine bedste allierede.

Vær opmærksom på disse anbefalinger og opdag de fordele, du vil finde frem til, når du bruger olie til at rense din hud. Tro det eller ej, der er mange.

Mens olier altid har været betragtet som noget at undgå, når det kommer til kosmetik, så er sandheden, at de har flere fordele og kan være et godt supplement til almindelig ansigtspleje.

Først og fremmest kan mennesker med tør hud bruge disse olier på daglig basis. Hvis du har normal hud, er det på den anden side tilstrækkeligt med to til tre behandlinger om ugen.

Hvis du har en kombination eller olieagtig hud, kan du bruge olier til at rense dit ansigt eller til ugentlig “vedligeholdelse.”

Olier kan også komme i brug, når din hud har brug for en “nødsituations” -behandling. F.eks. efter en nat med fest, når du har brugt for meget makeup eller når din hud er for tør.

Hvilken olie skal du bruge?

Ikke alle olier er ens, når det kommer til ansigtspleje. Til dette formål er de bedste dem, der er lavet som vegetabilske olier samt æteriske olier – aldrig mineralolier.

Sidstnævnte kategori bruges typisk til at fugtige babyers hud, og det er ikke at sige, at de er dårlige eller giftige, men simpelthen at de ikke er egnede til voksen hud.

Fordele ved olier til huden

Kvinde med fingre under sine oejne

Blandt fordelene ved at anvende vegetabilske olier på din hud, så ernærer det huden og tillader det at trække vejret.

Selv om der er andre produkter, der kan være lige så fugtgivende, vil mange af dem tilstoppe dine porer og lukke dem for at forårsage akne.

Udover dette vil du bemærke, at din hud bliver mere lysende og lysere, ikke længere kedelig og livløs. Hvad er vigtigt er, at du overvejer din egen hudtype og bruger den rigtige type og mængde vegetabilsk olie.

Ud over dette og i modsætning til hvad du måske tror, ​​vil disse naturlige produkter ikke forårsage misfarvning, bumser, cyster eller hudorme.

Disse forhold opstår på grund af hormonelle ubalancer, bakterier, opbygning af døde hudceller eller en kombination af disse faktorer.

Du skal også forstå, at din hud producerer egen olie naturligt, som er nødvendigt for korrekt funktion af huden.

Derfor kan olie også beskytte, helbrede og fugte huden, så den kan opfylde alle dens funktioner. Når du anvender det, vil du have det til at fungere med din hud, ikke mod den, og du vil ikke kun finde fordelene æstetiske.

Nedenfor vil vi fortælle dig, hvordan du forbereder en behandling ved hjælp af tre vegetabilske olier, der vil være yderst effektive, når det kommer til din hudpleje.

Ingredienser

 • 1 lille flaske til blandingen
 • Ekstra jomfru oliven olie
 • Amerikansk olie
 • 2 til 3 dråber tea tree æterisk olie (valgfrit)

Forberedelse

 • For at lave denne behandling skal du tilføje lige dele olivenolie og ricinusolie til flasken.
 • Eventuelt kan du tilføje to til tre dråber tea tree æterisk olie. Dette tilføjer kraftfulde antibakterielle og helbredende egenskaber, som vil gøre din behandling meget mere effektiv.
 • Ryst indholdet godt inden hver brug.

Anvendelsesmåde

Kvinde der paafoerer olie paa sin hud
 • Når du anvender dette på din hud, skal du bruge cirkulære bevægelser i nogle få sekunder for at forbedre dets rensende effekter.
 • En anden god idé er at bruge bomuldspuder, der er gennemblødt i varmt vand og lade dem sidde på huden i et øjeblik.
 • Du kan bruge de samme bomuldsstoffer til at fjerne olieblandingen fra dit ansigt, altid ved hjælp af cirkulære bevægelser.
 • Bagefter er alt, hvad du skal gøre at tørre dit ansigt med et blødt håndklæde og påføre toner.

Dette er en perfekt løsning til fjernelsen af makeup, fordi det udover at være effektivt, så er det 100% naturligt.

Hvis du har fedtet hud, kan du bruge det dagligt, men glem ikke at vaske din hud godt med en god sæbe.

Forslag baseret på din hudtype

Hvis du har olieagtig hud, anbefaler vi at du bruger en blanding af 30% ricinusolie og 70% olivenolie.

Hvis din hud er mere afbalanceret, er en blanding af 20% ricinusolie og 80% olivenolie bedst.

Endelig, hvis du har kombinations hud, så prøv kun at blande 10% ricinusolie med 90% olivenolie. Det er så nemt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.