Lær at være dig selv: 3 skridt til at forstå din identitet

Prøv ikke hele tiden at forsøge at behage folk. Tør at være anderledes. At være dig selv vil hjælpe dig med at acceptere dig selv, respektere dig selv og sætte pris på din identitet. Du er det værd!
Lær at være dig selv: 3 skridt til at forstå din identitet

Sidste ændring: 24 november, 2018

Kunsten at være sig selv kræver en stor dosis af mod. Vi lever i et samfund fast besluttet på at gøre os alle til den samme, hvor det at skille sig ud fra mængden til tider betyder at blive peget på. Lær at være dig selv: 3 skridt til at forstå din identitet!

Gennem den første del af vores liv, er vi styret af andre mennesker, der har fastlagt vores vej for os. Det har været sådan for os alle: Da vi var små lærte vi, hvad der var forkert og rigtigt.

Når vi når puberteten og det unge voksenliv, sammenligner vi os med vores kammerater og ønsker at blive accepteret og anerkendt. Ikke at se ud på en bestemt måde eller følge et bestemt sæt af normer betyder ofte afvisning.

På en eller anden måde går vi alle igennem hårde tider i vores liv. Vi oplever alle øjeblikke, hvor vi ikke er os selv længere, men snarere, hvad andre mennesker forventer, at vi skal være.

Men tiden kommer altid, hvor vi stopper op og spørger os selv det afgørende spørgsmål: Hvem er jeg virkelig?

Langt fra at være et ”ubrugeligt filosofisk” spørgsmål, er det et vigtigt spørgsmål, som fortjener opmærksomhed.

Når du finder ud af, hvem du virkelig er, indser du, at mange af de ting og mennesker, der er omkring dig ikke passer ind længere. De er ikke i sync med dig, der er ingen balance. Dette tiden, hvor er tid til at begynde at foretage ændringer.

Vi foreslår at reflektere over dette ved at gå igennem disse 3 trin.

1. At være dig selv er at acceptere din egen identitet

At være dig selv er som at have en smuk, speciel, men alligevel skrøbelige del i dit hjerte. Når du ikke er tro mod det, bliver det såret. Husk på:

  • Din identitet er ikke skabt af eksterne, midlertidige ting. Med andre ord, hvis du er arbejdsløs, bør du ikke integrere det at være ”en fiasko” i dit indre jeg.
  • Ligeledes, hvis du for nylig er gået fra din kæreste, så betyder det ikke, at du ”ikke fortjener at blive elsket.”

At være dig selv betyder at nære dig selv fra roden, fra alt, hvad du har været igennem og oplevet for at danne dit eget perspektiv af tingene på en positiv og helhedsorienteret måde.

Frem for alt, så husk på: Når du opdager din sande identitet, skal du være tro mod de principper, der definerer den.

Så hvorfor bryder vi nogle gange denne aftale med os selv?

  • Vi prioriterer glædeligt andre og bliver, hvad andre vil have os til at være.
  • Ud af frygt, er vi nogle gange bange for fuldstændigt og fuldt ud at være os selv, bange for at skuffe andre, eller for ikke at være, hvad de forventer.
  • Nogle mennesker kan ikke lide sig selv, som de er. Ikke at acceptere dig selv fysisk og følelsesmæssigt er uden tvivl en farlig kilde til frustration.

2. De prædikater andre tildeler os betyder ikke noget

Tegning af kvinde

Det samfund, vi lever i har en vis mangel: Det fordømmer, dømmer, og giver prædikater.

Mennesket har et behov for at etikettere og dømme for at føle, at de har kontrol over andre. Hvis vi anmærker denne person som akavet og latterlig, vil de tro det, og vi vil have mere magt over dem.

Det kan være, at først vi lader os kontrollere af de uberettigede domme folk har til os. Men vi er nødt til at tage skridtet og se det for hvad det er: Bare støj og tomme ord.

Hvad andre siger eller tænker om dig, er deres problem. Det er deres egen lille verden. Det bør ikke påvirke dig, fordi det eneste, der vil gøre dig glad er at føle dig fri og være stolt af dig selv.

3. At være dig selv betyder at foretage forandringer

Tegning af kvinde med to andre kvinders haar som vinger

At blive fortrolig med din egen identitet betyder ikke, det er fast eller uforanderlig. Efter alt, vil enhver, der nægter at ændre et aspekt af sig selv ikke være i stand til at vokse. De vil heller ikke være i stand til at tilpasse sig godt til deres omgivelser.

Carl Rogers var en af ​​de mest indflydelsesrige psykologer i det tyvende århundrede. Hans humanistisk tilgang har et usædvanligt fokus baseret på et par væsentlige ideer:

  • Folk udvikler deres personlighed med henblik på at nå deres livsmål.
  • Når vi accepterer os selv, tillader vi at ændre os selv for at opfylde vores drømme.

Denne idé kan synes noget modstridende for dig. Men bare tænk over dette lille eksempel:

Du er i et meget kompliceret forhold. Endelig beslutter du dig for at tage skridtet til at afslutte det. Du gør det, fordi du ved, hvad du vil og ikke vil. Du ønsker at ”være dig selv”, og ikke nøjes med en erstatning for lykke og et forhold, hvor man ikke er gode for hinanden. Når du forlader denne person, laver du en ændring i dit indre jeg. Du bliver stærkere. Selv hvis du stadig elskede den person, så huskede du stadig på, hvad du fortjener.

Ændring af vores tilgang tillader os at vokse for at forblive tro mod os selv.

Kunsten at være, hvem vi virkelig ønsker at være kræver først og fremmest at godkendelse os selv. Senere, bevæger vi os fremad med hver sejr og hver fejl for at blive ved med at opbygge vores egen identitet.

Forsøg altid at gå hver dag i møde med glæde og med målet om at være et bedre menneske.

Vil du sætte dette i praksis?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.