Lav din egen hjemmelavede chimichurri

Opdag den mærkværdige oprindelse af denne argentinske sauce efterfulgt af en lækker og autentisk opskrift, som du kan nyde derhjemme.
Lav din egen hjemmelavede chimichurri

Sidste ændring: 09 august, 2022

Chimichurri er et lækkert krydderi fundet over hele Sydamerika, der hovedsagelig serveres med grill mad, primært i Argentina. I denne artikel vil vi snakke om hvordan du kan lave din egen hjemmelavede chimichurri.

Chimichurri går også godt med empanadas, en fyldig dej, der er bagt eller stegt. Ligeledes er det godt med salater, der er normale for området. De indeholder generelt hakkede urter og krydderier blandet med olie og eddike.

Krydderiets hovedbestanddele er persille, olivenolie og chili. Du kan dog bruge de ingredienser, du foretrækker for at tilpasse din egen chimichurri.

Selvom du justerer den oprindelige opskrift lidt, skal du følge opskriftens originale proportioner for at få dets traditionelle smag. Ved at holde øje med dets traditionelle smag vil din opskrift matche perfekt med enhver anden form for mad.

Dette krydderi er så populært, at du kan finde den i mange supermarkeder. Du bør dog gøre det fra bunden med friske ingredienser og justere dem efter eget valg.

Nedenfor kan du finde en lækker hjemmelavet chimichurri, der er jævnt proportioneret i henhold til autentisk chimichurri. Ligeledes finder du fire andre variationer.

Oprindelsen af ​​navnet “chimichurri”

Chimmichurri i skaal

I gastronomi er der tre mulige historier, der kan forklare oprindelsen af ​​dets navn; den rigtige historie er endnu ikke bestemt.

Den første historie hævder, at James McCurry – populært omtalt som Jimmy – skabte krydderiet og kommercialiseret det i det 19. århundrede. Som historien fortsætter, lavede han oprindeligt chimichurri som en erstatning for Worcestershire sauce. Den ikke-indfødte engelske udtale blev til sidst “Yimi Churry”.

En anden version er omkring det XIX århundredes britiske soldater, som blev fanget af spanierne i de sydamerikanske kolonier. Fangerne anmodede om krydderier til deres måltider ved at spørge “give-me-curry” eller “che-mi-curry”, som senere blev til “chimichurri”.

Den sidste teori stammer fra et baskisk udtryk, der spredte sig til Sydamerika, “tximitxurri”. Udtrykket betyder “mix” eller “blande sammen” og det refererer til en sovs, der bruger gentagne ingredienser og teknikker til alle slags retter.

Læs også denne artikel efter “Lav din egen hjemmelavede chimichurri”:

Grøntsager, som dine nyrer kan lide

Traditionel chimichurri opskrift, lav din egen hjemmelavede chimichurri sådan her:

Chimmichurri fra koed

Denne opskrift bruger de oprindelige ingredienser og mængder. Dette fantastiske krydderi udgør ca. 6 portioner. Ønsker du at lave et større parti, øges mængden af ​​alle ingredienserne jævnt.

Ingredienser

 • 3 laurbærblade.
 • 1 presset lemon (100 ml).
 • ½ tsk salt (2 g).
 • 1 kop olivenolie (200 ml).
 • ½ kop rød- eller hvidvinseddike (100 ml).
 • ½ tsk sort peber (2 g).
 • 1 tsk tørret timian (5 g).
 • 3 fed hvidhakket hvidløg (15 g).
 • 1 generøs spiseskefuld oregano (10 g).
 • 5 spiseskefulde hakket persille (40 g).
 • ½ finhakket rødløg (20 g).
 • 1 tsk sød chili pulver (5 g).

Forberedelse

 • Knus oregano, persille, hvidløg og laurbærblade med en mørtel pg støder.
 • Tilsæt skålen og resten af ​​krydderierne (timian, sort peber og sød chili pulver) til skålen.
 • Forbered krydderierne ved at emulgere olie, eddike og salt sammen.
 • Tilsæt basen til den tidligere blanding og rør sammen.
 • Det opbevares i en glasbeholder med låg.
 • Hold krydderiet i køleskabets mindst kølige område i et par dage.

Efter at du har brugt den, kan den opbevares 3 måneder i køleskabet.

Læs denne artikel denne artikel efter “Lav din egen hjemmelavede chimichurri”:

Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet guacamole 

Chimichurri variationer

Groen sovs - hjemmelavede Chimichurri

Du kan lave flere variationer ud af denne oprindelige opskrift ved at tilføje forskellige ingredienser til blandingen eller ved at erstatte andre. For eksempel, hvis du erstatter det røde løg til lidt mere hvidløg, kan du lave en hvidløgs chimichurri.

Du kan lave en tomat chimichurri ved at tilføje 200 gram tørrede tomater til den oprindelige opskrift. Sørg for at give tomaterne tilstrækkelig tid til at re-hydrere sig selv.

For en koriander chimichurri, erstat persille med koriander, med samme mængder. Du ender med et yderst aromatisk krydderi, der er perfekt til en række retter.

Nu hvor du har denne nemme chimichurri opskrift ved hånden, er du ikke nødt til at købe den. Drag fordel af den høje kvalitet og længere holdbarhed fra de friske og naturlige ingredienser.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.