Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet guacamole

Guacamole er noget, de fleste elsker og er efterhånden blevet populær verden over. Her kan du finde en opskrift på guacamole, som du nemt kan lave derhjemme.
Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet guacamole

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Denne opskrift på hjemmelavet guacamole er lavet med avocadoer og andre skønne og sunde ingredienser kombineret med chili, løg, koriander og mere.

Denne mexikanske dip er velkendt verden over, som mange er blevet forelskede i. Det er så populært, at du kan købe det færdiglavet i supermarkedet.

De sundhedsmæssige fordele ved guacamole

Hjemmelavet guacamole

Lad os begynde med at nævne nogle af fordelene ved denne nærende og farverige delikatesse.

For det første er det det vigtigt at huske, at guacamole er rig på kalorier på grund af det fedt, der er i avocadoer. For eksempel indeholder 2,5 dl mellem 240 og 270 kalorier.

Det betyder dog ikke, at du ikke bør spise det. I virkeligheden er det fedt, der kommer fra avocadoer, meget sundt for kroppen (så længe det er i moderate mængder).

Derudover er der utallige andre fordele!

 • Avocadoer er rige på fibre. En halv deciliter giver omkring 3 gram fibre. Dette er vigtigt til at kontrollere ens appetit, bevare et passende sukkerniveau og fordøjelse.
 • A-vitamin i guacamole hjælper med at holde dit immunforsvar stærkt og din hud sund. En halv decilitet indeholder omkring 85 IU af A-vitamin.
 • En portion indeholder 3 gram flerumættet fedt og 1 gram enkeltumættet fedt. Det gør det til en virkelig god fødevare for dit hjerte. Derfor mindsker det risikoen for hjerteproblemer at spise guacamole.
 • Fedt fra avocado hjælper også med at optage fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) og hjælper dig med at føle dig mæt længere.
 • Avocadoer er rige på næringsstoffer. Det betyder, at din krop vil føle sig mere mæt med den rigtige portion. Det vil holde dig fra at tilfredsstille din sult med usunde fødevarer rige på kalorier.

Efter at have set på nogle af de sundhedsmæssige fordele ved denne lækre ret, så lad os dele vores opskrift på hjemmelavet guacamole. Det er så nemt, at du vil få lyst til at gå hen og skaffe ingredienserne med det samme!

Anbefalet læsning efter “Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet guacamole”:

Glutenfri opskrifter med mange kulhydrater

Sådan spiser man guacamole

Hjemmelavet guacamole og chips

Guacamole er ideelt sammen med flere forskellige salater. Det er meget almindeligt at spise med nachos eller tortilla chips, men du kan også nyde det på brød. Det betyder ikke noget, hvordan du spiser det… Du kan endda spise det til salat, sandwich eller supper.

Næsten alle typer forretter passer godt til guacamole. Prøv det med chips, tortillas, pretzels, kiks, grøntsagsstænger, kylling, ost, fisk, rejser… Listen er lang!

Nu vil vi gå videre til vores simple opskrift på hjemmelavet guacamole.

Læs også denne efter “Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet guacamole”:

Opskrift på sunde og lækre vegetariske nuggets

Ingredienser til hjemmelavet guacamole

Avocadoer

Denne mexikanske dip findes faktisk i flere forskellige versioner, som regel afhængig af området, det stammer fra. Det er forventet, eftersom avocado findes næsten overalt. Der er andre ingredienser, som er mere lokale og ikke så udbredte.

Denne opskrift er en mere generel en:

Sådan laver man det

Hjemmelavet guacamole
 1. Efter at have vasket ingredienserne grundigt, hakkes tomaten og løget. Så gør man det samme med koriander.
 2. Kom disse ingredienser i en skål, hvor du vil tilberede din guacamole. Brug en mortar af sten, hvis du har en.
 3. Vær sikker på, at dine avocadoer er modne nok. Skær dem i halve og fjern kernen.
 4. Brug en ske til at skrabe al kødet ud og kom det op i skålen.
 5. Tilsæt limesagt, en knivspids salt og chili for at give din guacamole nogle krydderier.
 6. Brug en ske eller en mortar, mos alle ingredienserne for at blande dem sammen.

Traditionelt har guacamole små stykker avocado i sig, så mos det ikke for meget. Hvis du bedre kan lide det mere cremet, kan du dog blende det.

Hvis du ikke spiser al din guacamole, kan du komme det i en lufttæt beholder og gemme det i køleskabet i nogle dage.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.