Lav dit eget naturlige middel mod neglesvamp

Ud over den behandling, som lægen har ordineret, kan følgende hjemmemiddel anvendes til at fjerne neglesvamp.
Lav dit eget naturlige middel mod neglesvamp

Sidste ændring: 26 august, 2022

I tilfælde af neglesvamp er det bedst at konsultere din læge eller – hvis du ikke kan – din apoteker for at få en passende behandling. Og hvis fagpersonen godkender det, kan du ty til det hjemmelavede middel mod neglesvamp, som vi vil tale om i denne artikel, som et supplement til din behandling.

Dette hjemmelavede middel mod neglesvamp er et præparat, der har til formål at hjælpe med at bekæmpe neglesvamp. Det består af tre ingredienser med antibakterielle og antimikrobielle egenskaber: Klar eddike, ethylalkohol og brintoverilte.

Neglesvamp: Et almindeligt problem

Neglesvamp er et problem, der bør behandles, ikke kun af æstetiske årsager, men også af sundhedsmæssige årsager. Derfor er det først nødvendigt at gå til lægen for at få den rette behandling.

Onychomycosis (også kendt som tinea unguium) er en af de mest almindelige infektioner, der kan påvirke neglene og specielt neglepladen. Den skyldes påvirkning af dermatofytter, gær eller ikke-dermatofytskimmelsvampe, som er patogene mikroorganismer, der vokser let i fugtige og varme miljøer.

Eksempel på neglesvamp

Onychomycosis er en af de mest almindelige infektioner, der kan påvirke neglene.

Den påvirker normalt tåneglene hyppigere. Den kan dog også påvirke fingerneglene. Den er også kendetegnet ved at forårsage mere synlige end følsomme symptomer, især når den lige er begyndt at udvikle sig.

Denne tilstand medfører, at neglene har et grimt udseende og præsenterer forskellige ændringer med hensyn til form, størrelse, farve og endda lugt. De kan fremstå gullige, tykke og skøre (eller skællede), mens den omkringliggende hud er betændt og rødlig.

Hvis de ikke behandles korrekt, er der risiko for, at neglen bliver svækket og falder af. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på det fra de tidlige stadier og følge lægens anvisninger.

Personer med diabetes er tilbøjelige til at få svamp i tåneglene, og derfor bør de forsøge at opretholde visse forholdsregler.

Ingredienserne til middel mod neglesvamp

Ifølge populær visdom kan dette topiske middel mod svamp hjælpe med at bekæmpe en negleinfektion. For at lave det behøver du kun tre ingredienser, som siges at have antimikrobielle og antibakterielle egenskaber:

 • Brintoverilte
 • 90% ethylalkohol.
 • Klar eddike

Fordelene ved brintoverilte

Brintoverilte er et meget anvendt produkt til desinfektion af sår. Det har et iltatom mere end normalt vand, og den præsentation, der sælges mest på apoteker, er 3%.

Det er en del af gruppen af økologiske desinfektionsmidler, da den kemiske oxidationsvirkning er ansvarlig for at fjerne patogener (bakterier og svampe), der forårsager en negleinfektion.

Anvendelsen på negle favoriserer ødelæggelsen af gær og dermatofytter, der forårsager infektion.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Hvorfor ses striber på neglene?

Fordelene ved 90% ethylalkohol

Ethylalkohol destilleres til medicinske formål, og derfor har næsten alle det i deres førstehjælpskasse.

 • Dette bruges som et desinfektionsmiddel og antibakterielt middel, især ved læsioner, der påvirker huden.
 • Det har vist sig at være effektivt mod de fleste bakterier og svampe, men ikke mod bakteriesporer.

Æstetisk set er det en del af manicure og pedicure. Det reducerer tilstedeværelsen af neglesvamp og fjerner mikroorganismer, der kan blive tilbage på værktøjerne.

Fordelene ved klar eddike

Klar eddike bruges i middel mod neglesvamp

Klar eddike anses for at være et godt antiseptisk middel og også et naturligt svampedræbende middel.

Man mener, at de syreforbindelser, der er i klar eddike , kan bidrage til behandlingen af hudsvamp. Desuden anses denne væske for at være et godt antiseptisk middel og også et naturligt svampedræbende middel. Derfor kan den bekæmpe onychomycosis og den velkendte “fodsvamp”.

Anvendelse af eddike reducerer kløe, den gule farve og de grimme knuder, der hindrer smukke fødder.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Den bedste måde at hærde negle på

Opskrift på middel mod neglesvamp

Kvinde får lavet manicure

Du kan lave dette middel mod neglesvamp derhjemme.

Midlet mod neglesvamp er let at tilberede af tre ingredienser med antimikrobielle og antibakterielle egenskaber: klar eddike, brintoverilte og ethylalkohol.

Ingredienser

 • Fem spiseskefulde 90 % ethylalkohol (50 ml)
 • 5 spiseskefulde brintoverilte (50 ml)
 • To spiseskefulde klar eddike (20 ml)

Redskaber

 • En glasbeholder (med låg)
 • En ske af metal eller plast

Fremgangsmåde

 • Først kommes brintoverilte og ethylalkohol i en glasbeholder.
 • Tilsæt derefter den klare eddike og ryst, så det hele bliver godt blandet.
 • Dæk flasken til, og lad den stå på et køligt og tørt sted.
 • For at bruge den skal du vaske den berørte negl meget grundigt.
 • Tør den derefter med et blødt håndklæde, og påfør en lille mængde af midlet ved hjælp af en vatrondel.
 • Hvis det er for tykt, skal du forsigtigt file overfladen og gnide præparatet på.
 • Brug det regelmæssigt sammen med den behandling, som lægen har ordineret, for at få gode resultater.

Ud over at anvende dette middel mod neglesvamp, hvad skal du så ellers gøre?

Hvis du har neglesvamp, er det bedst at konsultere din læge om den mest hensigtsmæssige behandling for dig. Hvis fagpersonen tillader det, kan du også bruge visse naturmidler derhjemme, f.eks. det middel, som er nævnt ovenstående.

Det anbefales dog ikke, at du udelukkende tyer til naturmedicin. Hvis du gør det, kan infektionen forværres og ikke heles ordentligt. Derfor bør du altid betragte dem som mulige supplerende hjælpemidler, men aldrig som behandlinger i sig selv.

Hvis du har neglesvamp, skal du prøve at desinficere dine sko, sokker og alle slags genstande (f.eks. håndklæder) med lidt natron for at sikre dig, at du ikke bliver smittet igen.

Det kan interessere dig ...
7 hjemmelavede midler imod neglesvamp
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 hjemmelavede midler imod neglesvamp

Svampeinfektioner på negle og tånegle er kendt i lægeverdenen som onychomycosis. I dagens indlæg snakke lidt om 7 hjemmelavede midler imod neglesva...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.