Sådan laver du panerede auberginer

Auberginer har mange antioxidanter og næringsstoffer. Panerede auberginer er en lækker og nem opskrift at lave. Lær hvordan du gør det her!
Sådan laver du panerede auberginer
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er mange måder at bruge auberginer i madlavning på. Hvis du er en fan af dem, bør du helt sikkert prøve denne opskrift på panerede auberginer. Du vil helt sikkert imponere dine venner og familie med den!

Aubergine er en grøntsag, der kan bruges i de fleste køkkener. De er også virkelig værdsatte i mange kulturer. Det bedste ved dem er, at du kan grille, stege, sautere,  eller bage dem.

Aubergine indeholder mange flavonoider, der hjælper med at forbedre huden, og det har også antioxidante egenskaber. Derfor anbefaler ernæringseksperter at spise dem, for at forhindre degenerative hjertekarsygdomme, og endda at hjælpe med at behandle kræft.

Det er derfor, at det, at lave dine yndlingsretter med aubergine, er et sikkert valg for dit helbred. Du kan prøve forskellige kulinariske tricks, der vil forbedre smagen. Derudover kan du bruge dine yndlingskrydderier i madlavningen, og give retterne et personligt strejf.

Når det kommer til panering, består denne kulinariske teknik af at dække grøntsager, kød, kylling eller fisk med brødkrummer, inden de steges i olie, smør eller margarine. Du behøver dog ikke nødvendigvis at bruge brødkrummer til paneringen. Vi ved, at de fleste paneringsopskrifter normalt nævner denne ingrediens, men du kan også bruge hvedemel eller majsmel.

Vi garanterer, at dine auberginer vil komme til at være rigtig velsmagende, når du bruger denne teknik. Så hvorfor ikke prøve den? Lær nedenfor hvordan man laver denne opskrift på panerede auberginer i dag.

Læs også: Mini empanadas: Nem opskrift på snacks

Sådan laver du panerede auberginer

Opskrift på panerede auberginer

Panerede auberginer er en fremragende opskrift for vegetarer.

Husk dog, at hvis du ikke forbereder auberginerne rigtigt, vil de være svære at spise. Det er derfor, vi deler et trick, der gør dem bløde, så du kan nyde dem meget mere.

Hvis du leder efter en ren vegetarisk eller vegansk opskrift, er dette den perfekte opskrift for dig. Du kan spise denne ret med det tilbehør du ønsker, såsom ris, quinoa eller pasta. Hvis du beslutter dig for den sidstnævnte, skal du skære auberginerne i stykker, i stedet for skiver, og tilsætte den sauce du kan lide.

Ingredienser

 • 2 store auberginer
 • 1 kop brødkrummer (150 g)
 • 2 spiseskefulde salt (30 g)
 • 1 spiseskefuld peber (15 g)
 • ½ spiseskefuld persillepulver (8 g)
 • 2 spiseskefuld balsamicoeddike (30 ml)
 • ¼ kop olivenolie (40 ml)
 • 1 ½ kopper vand (300 ml)

Forberedelse

Mange mennesker kan ikke lide at spise auberginer på grund af deres ejendommelige smag. Men det hele afhænger af hvordan du forbereder dem, og hvilke ingredienser du bruger til at krydre det. Vi fortæller dig alt om, hvordan man laver denne fantastiske opskrift på panerede auberginer her:

Aubergine skåret i skiver til panerede auberginer
 1. Skær først auberginerne i 2-centimeter-tykke skiver.
 2. Tag dernæst en stor skål, og hæld kopperne med vand i, og tilsæt en spiseskefuld salt. Placer auberginerne i vandet og lad dem bløde lidt op. Dette garanterer også, at auberginerne ikke absorberer så meget olie, hvilket betyder, at de vil holde mere på deres saft.
 3. Derefter tager du en separat skål, og blander balsamicoeddiken, resten af ​​saltet, peberet og persillen.
 4. Når aubergineskiverne er blødgjort lidt, skal du placere dem i blandingen, du lige har lavet, og marinere dem i 15 minutter.
 5. Spred derefter brødkrummerne på en bageplade og vend auberginerne i dem.
 6. Til sidst steges auberginerne med en lille smule olivenolie. Du behøver ikke at bekymre dig så meget om olien. Aubergineskiverne ikke absorberer så meget, da de blev opblødt i saltet vand, før de blev tilberedt.
 7. Nyd dine lækre panerede auberginer, med tilbehør efter eget valg.

Andre tips

 • Hvis du vil have aubergineskiverne til at få en knasende tekstur, skal du bare fryse skiverne i mindst 30 minutter, før du krydrer og steger dem.
 • Hvis du ikke vil bruge olivenolie, kan du bruge kokosolie. Dette vil give dem en sødere smag.
 • Du behøver ikke bruge balsamicoeddike. Selvom det giver maden et lækkert strejf af surhed, kan du i stedet bruge Worcestershire sauce eller sojasovs.
 • Til folk der ikke kan lide stegt mad, kan du lave denne lækre opskrift på baba ghanoush. Dette er en ret med auberginer der er meget sundere.
Det kan interessere dig ...
Fordele ved auberginer: Derfor skal du spise dem
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordele ved auberginer: Derfor skal du spise dem

vi er klar over alle de fantastiske fordele denne lilla grøntsag har. Så læs videre for at finde ud af mere om de fantastiske fordele der er ved au... • NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
 • Rotino, G. L., Sala, T., & Toppino, L. (2014). Eggplant. In Alien Gene Transfer in Crop Plants, Volume 2: Achievements and Impacts. https://doi.org/10.1007/978-1-4614-9572-7
 • Ullio, L. (2003). Eggplant growing. NSW Agriculture.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.