Rygestop: Du kan lindre abstinenser med naturlægemidler

Lakrids kan hjælpe med at bekæmpe rygetrangen, fordi den giver én noget at tygge på og holde på. Derudover styrker lakrids immunforsvaret.
Rygestop: Du kan lindre abstinenser med naturlægemidler

Sidste ændring: 26 august, 2022

Enhver, der ryger ved, hvor svært, det er et holde op med at ryge. Selv med de bedste intentioner, er det ekstremt svært at bekæmpe rygetrangen I dag er der tusindvis af mennesker over hele verden, der er på udkig efter en måde til at holde op med at ryge og forbedre deres livskvalitet. I denne artikel vil vi fortælle dig hvordan du kan lindre abstinenser efter dig rygestop, med helt naturlige midler.

Cigaretrygning kan medføre alvorlige sundhedsproblemer. Det er for eksempel hovedårsagen til kræft i lunger, mund, hals og spiserør. Det kan også forårsage skader på blandt andet blæren, nyrerne, bugspytkirtlen og hjerte-karsystemet. Det er ikke kun farligt for rygeren selv, men også for dem, der udsættes for passiv rygning.

Det kan være angstprovokerende, at tage den beslutning, at holde op med at ryge. Får man ikke virkelig mange abstinenser? Hvad hvis man skal kæmpe med rygetrangen resten af livet? Det er rigtigt, at det er hårdt at holde op med at ryge. Kroppen fortæller dig, at den bare må have en smøg, og det gør den på alle mulige måder: Hovedpine, rastløshed, hoste, øget appetit, influenza, forstoppelse… Det kan være svært, at overbevise sig selv om, at det nu var en god ide at holde op med at ryge. Men det er en god ide, og der findes et væld af medicin, der kan lindre de ubehagelige abstinenser. Hvis du har svært ved at stoppe, så læs med her, når vi giver dig de bedste naturlægemidler til at gøre rygestoppet mere udholdeligt.

Lindre abstinenser med lakrids

Når du får en trang til at ryge, kan du sutte på et stykke lakridsrod. Det efterligner følelsen af at holde på  en cigaret, og virker distraherende på den rastløshed, du kan komme til at føle, når du bare har brug for en smøg. Lakrids indeholder stoffet interferon,  der styrker immunforsvaret.

Lindre abstinenser med solsikkefrø

Solsikkefrø kan lindre abstinenser

Alle former for småspisning kan hjælpe mod rastløsheden. Solsikkefrø er et godt bud. De smager godt, og selvom de er fede, er de bedre at gå og snacke på end så meget andet. Sådan en pose solsikkefrø kan holde i lang tid, og så har dine hænder noget at lave, som ikke involverer cigaretter.

Lindre abstinenser med kamille

Kamillete kan være meget nyttigt når du holder op med at ryge. For at lave den skal du bare blande en teskefuld kamilleblomster i en kop kogende vand, lade den trække og drikke det to gange om dagen. Kamillete er beroligende og kan hjælpe dig med at lindre din uro. Det føles også trygt og godt, at holde om et krus varmt et-eller-andet, når man er stresset på grund af rygestoppet.

Baldrian kan lindre abstinenser

Baldrian

Baldrian er et naturlægemiddel, som er beroligende, men ikke sløvende. Det er et mildt stof, der hjælper dig med at slappe af og lindrer lette depressioner. Det er ikke helt dårligt, når man er i gang med et rygestop! Du kan tage det i kapsler eller som en urtete. Du laver baldriante ved at blande 15g. baldrianrod i vand og lader det stå natten over.

Frugt og grøntsagssaft

Sukker er også en stimulant, der kan træde i nicotinens sted og lindre dine abstinenser. Vi ville aldrig opmuntre dig til at skifte én dårlig vane ud med en anden, så i stedet for at foreslå slik, kan du i stedet kaste dig over frugtsmoothies. Frugt er stadig fyldt med sukker, så du kan få dig et lille sukkerkick, men på samme tid er der også mange gode, sunde ting i dem. Næste gang du bare må have en smøg, få juiceren frem og lav dig en stor, fed smoothie, der får dine lykkehormoner til at ringe.

Lindre abstinenser med ingefær

Hvis du får kvalme i forbindelse med dit rygestop, kan ingefær være vejen frem. Det har nemlig vist sig at lindre kvalme. Du kan spise det i pilleform, eller lave en kop ingefærte. Begge dele er lige fint. For at lave ingefærte, så læg 10-20 g. tyndtskåret, frisk ingefær i kogende vand sammen med din yndlingste. Det smager især godt sammen med lakridste.

Hvidløgskur

Hvidløg er godt til dig, der har det med at få den ene forkølelse efter den anden, når du prøver at gennemføre et rygestop. Hvidløg booster immunforsvaret og hjælper din krop med at bekæmpe sygdomme. Lav for eksempel en ekstra stærk hvidløgsdressing til din sandwhich, tilføj ekstra hvidløg til din suppe eller – hvis du er modig – lav en hvidløgste. Det gør du ved at skære to ultra tynde skiver af et fed hvidløg og putte dem i din yndlingste.

Lindre abstinenser med havresuppe

 

HelHavre


Havresuppe et naturlægemiddel til diarré, så du kan lave dig en portion, hvis rygestoppet giver dig problemer med fordøjelsen. Derudover er havresuppe enormt sundt, så det kan være en af de ting, du overspiser, når du er sur og vrissen, men stadig ikke gider ligne et opfedet stykke juleflæsk i slutningen af dit rygestop. Bland to spiseskefulde hel havre i en kop vand. Kog det og spis det ligesom havregrød (på nær at det smager bedre og er sundere).


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.