Sådan lindrer du stress ved at male på sten

For at få de bedste resultater med sten kunstterapi, leder vi efter sten med glatte overflader. Dem med runde kanter er en perfekt mulighed.
Sådan lindrer du stress ved at male på sten

Sidste ændring: 08 oktober, 2018

Har du nogensinde malet på sten? I så fald ved du hvor afslappende og afstressende det kan være. Læs meget mere om at male på sten i denne artikel, hvor vi også forklarer fordelene ved stenkunst, når det kommer til stress.

Hvad handler stenkunst om?

I vores artikler har vi skrevet mange gange om ideen at male for at bekæmpe stress.

Det er rensende at tegne, skrive og male. De er kreative og afslappende aktiviteter, der altid får os til have det godt og befrier vores sind.

Vi underholder os selv, træner fantasien og den mentale fleksibilitet, så vi kan fokusere vores opmærksomhed og næsten uden at vide hvordan, mindsker vi betydningen af vores problemer.

Her vil vi gå lidt længere. Hvis du nogensinde har hørt nogen sige “Det er bare en sten,” så vil du nu se det i et andet lys. En sten kan betyde en masse.

Sten kunst kan tilbyde et væld af muligheder. Det tilbyder skønheds- og fabelagtige øjeblikke bare ved at være sammen med dig selv og dine kunstneriske evner.

I denne artikel beskriver vi denne nye, sjove, anti-stress terapi.

Stenkunst gavner dig

Mange mennesker maler sten, mens de mediterer og oplever en dyb afslappende handling, mens de finder sig selv.

Ligesom vi har vænnet os til at male mandalas ved at fordybe os ind i cirkulære bevægelser, så bruger vi nu en anden overflade; sten.

Find uf af, hvad du har brug for at begynde med sten kunst med de fabelagtige forslag, som du har ved hånden her.

Materialer du får brug for til sten kunst

2-sten

Det første vi nødt til at indse er, at ikke alle sten er egnede. Dernæst har vi brug for en meget speciel type maling og materialer, således at stenene kommer til at se ud, som vi vil have dem til.

Vær opmærksom på, hvad du har brug for, og bare rolig: materialerne er billigere, end hvad du måske tror.

Ikke alle sten er egnede

 • Eksperter på området foretrækker brug af flod sten eller hvad der kan betegnes som runde sten.
 • Som vi ved, så giver erosion fra vand os ideelle glatte overflader, hvor vi kan designe vores kreationer.

Maling

 • Akrylmaling arbejder for at skabe en porøs overflade
 • Det er vigtigt at finde uigennemsigtig akryltudser. De almindelige til børn, vil ikke virke, fordi de ikke tegner godt nok og ikke holder i længden.
 • De uigennemsigtige tuds skaber en perfekt finish på stenene, og de er gode til at tegne med. Vælg markører med en fin spids på 0,7 mm.

Lak

For en perfekt finish har du brug for en speciel lak. Kig efter en ultra-lyse sintringsmidler i en håndværks butik. Farverne vil skyde frem, de vil være lyse og skinnende, og dit værk vil vare meget længere.

Børster

Brug en flad pensel. Det vil give dig bevægelighedsfrihed og fantasi.

Hvilke kreeringer kan jeg lave med mine sten?

3-sten

Mandalas

Du kan male lige hvad din fantasi fortæller dig. Mandalas er de mest almindelige, fordi de er afslappende. Som du allerede ved, så er denne form for kunstnerisk skabelse baseret på cirkler, idet de giver mange fordele.

Mandalas hjælper os med at:

 • Koncentrere os
 • Udvide vores selvbevidsthed
 • Komme i kontakt med os selv
 • Minimere spændinger og daglige problemer
 • Udvikle selvaccept
 • Have det godt

For at male Mandalas, følger du bare de klassiske cirkel sekvenser. Start med en cirkel i midten og “udvid dig selv!”

Dyr sten kunst

4-sten

Selvfølgelig vil det vi maler på vores sten afhænge af vores dygtighed og kunstneriske evner.

 • Nogle gange begynder maleriet bare for sjov, og efter et stykke tid opdager du, at du er en rigtig kunstner i mediet.
 • Hvis du maler dyr, så husk at starte med at oprette en base på stenen først. mal en farve, så du senere hen kan male nuancer, der danner de dyr, du ønsker.

Hemmeligheden ligger i at drage fordel af formen på hver sten.

Sjove designs

5-sten

Du har mange valg og muligheder. Din fantasi og størrelsen på din sten er de eneste begrænsninger.

 • Men tag hensyn til at farven, der aldrig mislykkes, når du maler sten er hvid.
 • Nogle gange kan det være nok bare at male en sol, et blad, en blomst, et hjerte eller en pil, og du har dermed en storslået og original skabning.
 • Dette kan være en god aktivitet, som du kan dele med dine børn. De kreationer, som ender godt ud kan være meget gribende gaver, som du kan give til venner og familie.

Som du kan se, så er sten kunstterapi lige så simpelt som det er sjovt (økonomisk ligeså). Hvis du lægger alle de samlede udgifter til pensler, maling og lak sammen, vil du ikke engang bruge 150 kroner.

Malning af sten er værd at prøve med henblik på, hvad det kan gøre for dig. Uden selv at vide det, er det en hobby, der kan blive til en afhængighed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.



Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.