Kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft

For at hjælpe brystkræftramte kvinder med at genoprette deres følelse af selvværd, tilbyder tatoverings kunstnere deres tjenester til tatovering brystvorter og isolas gratis til alle, der ønsker det.
Kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft

Sidste ændring: 25 maj, 2019

Ifølge tal fra World Health Organization bliver der 1.38 millioner nye tilfælde af brystkræft diagnosticeret hvert år. I denne artikel vil vi snakke om kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft.

Men dødeligheden af denne sygdom falder. Tidlig diagnose kombineret med mere og mere innovative behandlinger har gradvist øget den forventede levealder hos dem, der er blevet diagnosticeret med sygdommen.

Enkel eller radikal mastektomi tvinger kvinder til at ændre deres krop og skaber et sår, der er svært at helbrede. Som du er klar over, så efterlader brystkræft langsigtet fysisk, følelsesmæssig og psykisk skade.

Fordi du mister dine bryster eller undergår en mastektomi, hvor brystvorten og isolaen fjernes, er det en svær tid, mange patienter står overfor.

Nu tilbyder bevægelser som “Tattoo Artists for Breast Cancer” disse modige kvinder en chance for at genvinde deres kvindelighed.

Vi forklarer hvordan.

Gendan dit selvværd som kvinde takket være en meget speciel tatovering

Kvinde der faar tatoveret ny brystvorte

Mange mennesker er ikke særlig vilde med tatoveringer og det at have et design på deres hud, der vil være sammen med dem for resten af livet.

Men om vi kan lide det eller ej, afslører disse historier, hvordan en simpel tatovering kan hjælpe i særlige tilfælde som brystkræft.

Gå ikke glip af denne artikel efter “Kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft”:

Mand giver syge børn midlertidige tatoveringer for styrke

Stephanie M. er en nylig brystkræft overlevende. Efter at have gennemgået en mastektomi, valgte hun at få rekonstruktiv kirurgi.

Imidlertid er brystkonstruktion et komplekst problem, hvor brystvortene ofte ikke reagerer godt.

En almindelig teknik, der praktiseres i dag, er kendt som “farve”. Det er en teknik, der lignende til at få en tatovering, men anvendes desværre kun på få sygehuse og medicinske klinikker. En anden faktor at overveje er, at det er ikke permanent.

For et par år siden lancerede Jero Velasco, en tatoveringskunstner fra Collado Villalba (Madrid, Spanien) et nyt projekt på de sociale medier, hvor han tilbød sine faciliteter og tjenester til tatovering af “brystvorter” på brysterne hos kvinderne i nød, gratis.

Takket være dette initiativ har Stephanie M. bryster igen. Hun forklarede, at denne sommer, mens hun var ved stranden, sagde hendes datter: “Mor, din bikini faldt af, dæk dig selv, folk kan se dine bryster!”

Det lader måske ikke til at være noget særligt, men disse ord gjorde hende meget lykkeligt. “Jeg har bryster igen,” smilede hun.

En virkelig speciel tatovering

Kvinde der faar tatoveret ny brystvorte - kvindelighed efter brystkraeft

Kræftpatienter, der har fået en mastektomi, ved, at dette ikke kun er en tatovering. Brystvorten og isolaen er begge vigtige dele af en kvindes feminitet.

Det er ligegyldigt, om ingen nogensinde ser dem udover en kvinde og hendes partner.

Det er et dyrebart og delikat område på den kvindelige krop. At miste det som et resultat af at få fjernet  en eller begge bryster er virkelig traumatisk og følsomt.

  • Jero Soriano, tatoveringsartisten, ved det godt. Han bruger en blanding af farver i form af orange og brun, til at simulere teksturen på areola og brystvorten for at give disse kvinder deres selvværd tilbage, som de i høj grad fortjener.
  • Vi skal påpege, at brystkonstruktion efterlader en kvinde med to kødmasser, der ikke ligner naturlige bryster.

Formen er der for at se godt ud under tøj, men der mangler stadig noget.

Privat kan manglen på en brystvorte være et fokuspunkt for lavt selvværd for mange kvinder (ikke alle, da alle vil håndtere denne situation forskelligt).

Kirurger og tatoverings kunstnere

Det er en fælles indsats. For at disse kvinder skal kunne heles helt, er en kirurg og en tatovør forpligtet til at simulere det perfekte bryst.

Mens denne kunstner fokuserer på sit sarte arbejde, er det næsten umuligt ikke at spørge og blive påvirket af den personlige historie, som hver af disse kvinder har. Overlevende tilbyder håb.

Som han forklarer, udføres disse typer tatoveringer normalt på en privat klinik. De koster ofte mellem 300 og 400 euro pr. Bryst, som er optrækkeri.

Priserne bør ikke være tæt på disse tal, når en kvindes personlige situation tages i betragtning. Mange af dem har allerede måttet klare omkostningerne ved andre ting, som parykker, for at føle sig som en kvinde igen.

Læs også denne artikel efter “Kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft”:

8 tidlige tegn på halskræft du ikke må ignorere

Disse detaljer er beregnet til at genskabe mere end en kvindes værdighed. At miste dit hår og dine bryster er som at slette din kvindelighed.

De vil altid være smukke i vores øjne.

Den private virkelighed hos hver enkelt person er imidlertid unik og usædvanlig. Nogle lider mere end andre fra den ødelæggende efterdybning af kræft.

Men det er omsorgsfulde ideer som denne tatovør, der fylder os med lykke.

Det kan interessere dig ...
Er det muligt at forebygge brystkræft? 6 gode råd
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Er det muligt at forebygge brystkræft? 6 gode råd

Er det muligt at forebygge brystkræft? Brystkræft er en kronisk sygdom, der opstår, når brystvævscellerne begynder at vokse unormalt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.