Lindring af tandpine: Fem hurtige hjemmemidler

Tandpine er en meget irriterende tilstand forårsaget af forskellige faktorer. Følg nogle af disse hjemmemidler for at få hurtig lindring af tandpine, men sørg for også at blive tjekket af en tandlæge.
Lindring af tandpine: Fem hurtige hjemmemidler
Alejandro Duarte

Bedømt og godkendt af bioteknolog Alejandro Duarte.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

I dag deler vi fem naturlige midler til lindring af tandpine.

Der er mange grunde til, at denne form for smerte opstår. For at vide, hvad der forårsager det, skal du besøge din tandlæge. De vil kunne stille en nøjagtig diagnose. I mellemtiden skal du tjekke disse enkle hjemmelavede midler. De giver dig hurtig lindring af tandpine.

Hjemmemidler til hurtig lindring af tandpine

Fordelen ved hver enkelt af disse ingredienser er, at de er lette at finde og ingen bivirkninger har. Imidlertid skal du altid konsultere din læge, inden du gennemgår behandlinger, især hvis du i øjeblikket tager medicin.

1. Nelliker

Nelliker er et af de mest populære naturlige midler, der bruges på grund af dets antiinflammatoriske og beroligende virkning. Det er fremragende til lindring af tandpine

Dette er et af de mest populære naturlige midler, der bruges på grund af dets antiinflammatoriske og beroligende virkning.

Nelliker er kendt for at give lindring til tandpine. Vores forfædre plejede at placere et fed i den berørte tand for at dæmpe smerten i området. Moderne undersøgelser har vist, at denne plante har smertestillende virkning. Du kan også bruge (fortyndet) æterisk olie til dette formål eller bruge andre nellikeekstrakter.

Nelliker er ikke kun et antiinflammatorisk middel, men også et antibakterielt middel. Derfor er det yderst effektivt til tandpine, selv når der er en infektion. Brug en infusion af nelliker til at skylle mund med for at lindre ethvert ubehag i tænderne.

Læs også: 5 medicinske anvendelser af nelliker

2. Gurkemeje

Gurkemeje er endnu en ingrediens, der hører hjemme i dit køkken eller i dit kit med naturlige midler. Det er fantastisk til behandling af mange lidelser. Det indeholder curcumin, en aktiv ingrediens med antioxidante, antiinflammatoriske og smertestillende egenskaber.

Gurkemeje er også ideelt som krydderi i enhver kost, fordi det hjælper med at kontrollere mavesår og kolesterol og er også antibakterielt og svampedræbende.

 • Du kan tage et curcumintilskud.
 • Alternativt kan du også drikke en gurkemejeinfusion eller bare rive roden og tilføje den til supper, gryderetter og juice.

3. Ingefær

Gingerol fra ingefær kan, blandt dets mange kvaliteter, lindre en tandpine. Dette skyldes, at dette aktive stof også har antiinflammatoriske og smertestillende virkninger

Ingefær og gurkemeje er tæt beslægtede. Gingerol fra ingefær kan, blandt dets mange kvaliteter, lindre en tandpine. Dette skyldes, at dette aktive stof også har antiinflammatoriske og smertestillende virkninger.

Derudover er ingefær en fantastisk behandling af mave-tarm-lidelser. Det er også et af de mest almindelige naturlige midler til at stoppe opkast og kvalme. Den bedste del er, at det ikke forårsager nogen bivirkninger!

 • Lav en ingefærinfusion og drik den ofte.
 • Alternativt kan du også tilføje roden til dine gryderetter, desserter, juice, smoothies osv.
 • Faktisk kan du endda lave en infusion af alle tre naturlige midler: Nelliker, gurkemeje og ingefær. Det er en meget effektiv medicinsk te.

Læs også: Super nem opskrift på ingefærshot

4. Saltvand til lindring af tandpinde

Hvem har ikke salt derhjemme?

Dette er en af ​​de hurtigste og mest enkle løsninger til lindring af tandpine, uanset hvad årsagen måtte være. Salt er et fremragende antiseptisk middel og ganske effektivt som mundskyl, når det fortyndes med vand. Det vil hjælpe med at reducere betændelse og vil også rense og lindre den smertefulde tand.

Ingredienser

Forberedelse

 • Opløs først saltet i en kop kogende vand.
 • Bland derefter godt, og lad det køle af, indtil du komfortabelt kan skylle mund i det.
 • Skyl munden med blandingen i mindst 30 sekunder. Sørg for, at det når det smertefulde område.
 • Gentag hvert 15. minut eller indtil du mærker en bedring.

5. Is til lindring af tandpine

Kvinde anvender is til lindring af tandpine

Som det sidste er dette middel den hurtigste løsning til at lindre tandpine, der er forårsaget af akut betændelse.

 • Påfør et koldt omslag med is på kinden i området med den smertefulde tand i flere minutter. Dette vil give dig midlertidig lindring.

Nu kender du nogle enkle, naturlige midler til hurtig lindring af tandpine. Sørg dog for at blive tjekket af din tandlæge, så de kan finde årsagen til dit ubehag og stille en diagnose. I nogle tilfælde kan du have brug for antibiotika, og kun en læge kan ordinere det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Kamkar Asl, M., Nazariborun, A., & Hosseini, M. (2013). Analgesic effect of the aqueous and ethanolic extracts of clove. Avicenna Journal of Phytomedicine.
 • Ross, I. A. (2003). Curcuma longa L. In Medicinal Plants of the World, Volume 1. https://doi.org/10.1385/1-59259-365-8:227
 • Kumar, M., Shete, A., & Akbar, Z. (2010). A Review on Analgesic: From Natural Sources. International Journal of Pharmaceutical & Biological Archives.
 • Shrishail, D., Handral Harish, K., Ravichandra, H., Tulsianand, G., & Shruthi, S. D. (2013). Turmeric: Nature’s precious medicine. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.