Ingefær og gurkemeje til lindring af ledsmerter

Vidste du, at egenskaberne fra ingefær og gurkemeje tilbyder et naturligt middel til at lindre dine ledsmerter? På den måde, vil du ikke være nødt til at ty så meget til kemisk, antiinflammatorisk medicin!
Ingefær og gurkemeje til lindring af ledsmerter
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Ledsmerter er et almindeligt problem blandt dyr og mennesker. Ydermere, opstår det også hyppigt blandt unge folk, så tro ikke et minut, at dette er en sygdom forbundet med alderdom. Ingefær og gurkemeje kan dog være løsningen.

Selvom der er mange kemiske behandlinger til at lindre disse smerter, er naturlige midler bedre alternativer. Blandt dem, er ingefær og gurkemeje meget populære.

Ingefær og gurkemeje har fantastiske egenskaber, der kan hjælpe dig med at lindre ledsmerter. I denne artikel, vil vi fortælle dig om disse medicinske rødder, samt deres brug som medicinsk te.

Hvad er ingefær?

frisk ingefær

Ingefær er en rodknold (den tykkeste del af et rhizom, også kendt som en rodstilk), der er velkendt for sit kulinariske brug og eftertragtet for dets dybe duft og kraftfulde smag. Denne plante bliver mere end 90 cm lang, men den er begravet, ligesom rodknolde.

Selvom dets kulinariske brug er velkendt, grundet dets stærke smag, der gennemtrænger enhver ret, har ingefær også mange fordelagtige egenskaber for kroppen. En af de mest udstående er, at det hjælper med at forbedre blodomløbet, foruden at fremme en bedre fordøjelsesproces.

Det er dog ikke alt!

Vores led har også mange gavnlige effekter, når vi indtager ingefær.

Hvad er gurkemeje?

frisk og stødt gurkemeje

Lig ingefær, er gurkemeje et andet, højt beundret krydderi i madlavningsverden. Denne 90 cm høje plante med aflange blade stammer oprindeligt fra Indien.

Det, vi kender som gurkemeje, er dog rhizomet af planten, der vokser under jorden. Disse rodknolde er også kendt som indisk safran, grundet deres karakteristiske orange farve, hvilket giver en gullig farve til alt, de rører.

I henhold til de medicinske egenskaber, har gurkemeje mange. De fleste af dem påvirker fordøjelsessystemet, fordi gurkemeje har en carminativ egenskab. Derfor, forebygger det dannelsen af luft i tarmkanalen. På den måde, hjælper det med at lindre en urolig mave. 

Den primære egenskab ved gurkemeje er dog dets antiinflammatoriske stof. Af denne årsag, er det en fantastisk allieret for alle dem, der lider af leddegigt, uafhængigt af alder og særlige omstændigheder.

Hvorfor gør leddene ondt, og hvordan lindrer man smerterne med ingefær og gurkemeje?

kvinde med ledsmerter i hånden

Ledsmerter er et symptom på ubehag, og ofte forekommer det i knæene, albuerne, skuldrene, håndleddene, anklerne og mange andre steder. Smerterne kan være milde, hvis de kommer af fysisk aktivitet, eller kritiske, hvis de bliver permanente.

Ledsmerter er generelt tæt relateret med gigt. Når smerterne er kritiske, er gigt en af dets primære årsager. Andre lidelser, såsom slimsækbetændelse eller senebetændelse, producerer også ofte ledsmerter.

Enten ved overdrevet fysisk udmattelse, eller andre lidelser, kan ledsmerter kontrolleres effektivt med naturlige midler. Drikke med ingefær og gurkemeje er blandt de bedste alternativer, vi kan finde.

Medicinsk te med ingefær og gurkemeje

drik med ingefær og gurkemeje

Du skal vide, at dette middel kan være meget effektivt for leddene, når det bliver drukket regelmæssigt. Den bedste måde, at udnytte de gavnlige effekter ved begge ingredienser, er ved at lave en te.

Blandingen med ingefær og gurkemeje er kraftfuld. Hvis du også tilføjer kanel og en smule citron, vil de gavnlige effekter for leddene være meget mere effektive. Hvis du ønsker det, kan du yderligere fremme dets effekter, ved at inkludere honning.

Vi anbefaler, at du drikker denne te dagligt i et par uger, som det første om morgenen, før du foretager dig noget andet.

Ingredienser

 • 1 tsk gurkemeje
 • 1 tsk. hakket ingefærrod
 • 7 dl vand
 • 1 tsk. revet eller stødt kanel
 • Saften fra en halv citron

Tilberedning

 • Først, skal du koge vandet. Når det begynder at koge, skal du tilføje gurkemeje, ingefær og kanel.
 • Dernæst, så drikken opnår alle de gavlige effekter, og bliver korrekt afkogt, skal du lade det koge i 30 minutter. 
 • Som det tredje, skal du fjerne det fra blusset, og lade det stå et par minutter.
 • Til sidst, skal du tilføje saften fra den halve citron, sigte det og servere det.

Ingefær og gurkemeje er fantastiske allierede, når det kommer til at lindre ledsmerter. Derfor, er denne drik et fantastisk alternativ, hvis du regelmæssigt lider af effekterne fra gigt, leddegigt, eller en anden form for ledsmerter.

Naturlig medicin har svaret på mange af de problemer, vi har i vores krop. Ledsmerter kan lindres med ingefær og gurkemeje. Det er dog tilrådeligt, når du er i tvivl, at du søger råd hos din læge, hvis smerterne ikke aftager. 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mashhadi, Nafiseh Shokri et al. “Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence” International journal of preventive medicine vol. 4,Suppl 1 (2013): S36-42.
 • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory Properties of Curcumin, a Major Constituent of. Alternative Medicine Review, 14(2).
 • Maheshwari, R. K., Singh, A. K., Gaddipati, J., & Srimal, R. C. (2006). Multiple biological activities of curcumin: A short review. In Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.007

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.