Ling Gu punktet: Øjeblikkelig iskias smertelindring

Du kan øve denne teknik i hjemmet ved at trykke på punktet med dine fingre for at opleve øjeblikkelig lindring af forskellige typer smerter, såsom dem forårsaget af din menstruation, hovedpine eller rygsmerter.
Ling Gu punktet: Øjeblikkelig iskias smertelindring

Sidste ændring: 25 maj, 2022

I denne artikel vil vi beskæftige os med Ling Gu punktet, som kan give øjeblikkelig lindring af iskiassmerter og rygsmerter. Læs med og bliv klogere!

Der findes mange forskellige vitale punkter som, når der arbejdes på dem, kan give dig en følelse af velvære og vil hjælpe dig med at slippe af med smerte og sygdom. Selvom en fuld akupunktursession generelt fokuserer på flere punkter. Så er disse nogle af de vigtigste du kan anvende til at slippe af med specifikke typer af smerte.

Ling Gu: Et punkt værd at huske på

Ling Gu punktet, som betyder ”sjæleben”, kan manipuleres dagligt til at behandle forskellige problemer, hvoraf de fleste er relaterede til rygsmerter. Det er derfor dette specifikke punkt er meget populært iblandt folk som har kontorjobs som kræver at de sidder ved deres bord hele dagen.

Dette akupunkturpunkt blev opdaget af mester Tung. En kinesisk læge kendt i hans hjemland for de resultater han var i stand til at fremvise i sine patienter, takket været de teknikker han anvendte. Han skiller sig ud fra andre akupunktur terapeuter da han anvendte et lille antal nåle, og opnåede fantastiske effekter.

Akupunktur

Punkterne som Mester Tung opdagede vedblev med at være en familie hemmelighed i flere generationer. Indtil han besluttede sig for at afsløre dem til en gruppe studerende. Grundet denne beslutning, har vi nu adgang til disse fordele.

Ling Gu punktet er placeret på den øverste del af hånden. Mere præcist kan du finde det imellem din knytnæve og anden metacarpel. Eller imellem din tommelfinger og din pegefinger, en smule over den bløde del der tillader din tommel af være ”uafhængig” fra dine andre fire fingre. Hvis du sætter en finger fra din anden hånd på dette punk, vil du finde en tom plads.

Hvis du arbejder korrekt med dette punkt, kan det hurtigt fjerne iskias smerter og rygsmerter. Denne frygtelige smerte, som har en tendens til at være koncentreret omkring den lavere del af ryggen og ned til benene, afholder folk fra at bevæge sig som de normalt gør.

For at kunne opnå den ønskede effekt, bør nålen være placeret i det modsatte Ling Gu punkt. Sagt med andre ord, hvis du oplever smerte ned af dit højre ben, bør du arbejde med din venstre hånd. I 75% af tilfældene, vil personen føle lindring indenfor blot få minutter.

Dette punkt kan også anvendes til at behandle andre typer af rygsmerter, samt hovedpiner, fodsmerter, menstruations kramper og Bells palsy. Det er så stærk at, i gravide kvinders tilfælde bør det ikke engang berøres da det kan fremprovokere fødsel.

Kvinde der faar akkupunktur

Du kan lindre smerte blot ved at knytte din hånd

Ifølge Ling Gu eksperter (også kendt som Hegu), så kan du lindre angst og rygsmerter, især iskiassmerter, samt hovedpine og tandpine ved at lægge præs på denne punkt imellem tommel og pegefingeren. Akupunkturterapeuter anvender en nål til at behandle dette punkt, men du kan bare lægge tryk på det område.

Ud af mere en de 300 punkter på kroppen som genkendes af kinesisk akupunktur. Så anses behandlingen som involverer Ling Go punktet som et af de mest effektive. Især til lindring af rygsøjle og rygsmerter. Til trods for at der ikke er blevet udført nok studier til at bevise hvorvidt dette er sandt eller ej. Så har traditionel asiatisk medicin inkluderet det som en af sine mest anvendte behandlinger igennem hundredevis af år.

Ingen ved præcist hvordan Ling Gu punktet fungerer. Et nyligt studie omkring behandlinger med akupunkturnåle i hænderne indikerer, at det øger blodstrømmen, og herved lindrer smerte. Andre studier viser, at det øger produktionen af endorfiner, en type hormon som er kendt for at være en naturlig smertelindring.

 

Kvinder der bruger Ling gu punktet

Akupunktører har en tendens til at arbejde med Ling Gu punktet. Som en del af en personificeret behandlingsplan til at slippe af med smerte, og denne plan inkluderer andre punkter på kroppen. For eksempel er de punkter, der anvendes til at behandle angst anderledes end dem, der anvendes til at behandle menstruationskramper. 

Hvis du har lyst til at prøve at arbejde med dit eget Ling Gu punkt. Så anbefaler akupunktører at placere en finger i det kødfulde område imellem din omvendte tommel og pegefinger. Sæt din pegefinger på en side af din hånd og tryk hårdt ned. Hvis du gør det rigtigt, vil det gøre ondt.

Læs også:

6 teknikker til at kontrollere stress og angst uden medikamenter

En eller to minutter er muligvis nok, men du vil begynde at se de rigtige effekter efter 20 til 40 minutter med konstant pres. Hvis du ikke er i stand til at opnå nogen lindring efter du har trykket ned på din hånd i noget tid, så prøv med den anden hånd.

Ideen er, at du kan udføre denne teknik alene, uanset om du er derhjemme, på kontoret, eller i toget. Vi anbefaler ikke at anvende nåle uden baggrundsviden omkring emnet eller uden hjælp fra en ekspert. Ved at lægge pres på Ling Gu punktet, vil du minimere ryg og iskias smerte, samt hovedpiner og menstruations kramper. Prøv at vedligeholde presset i tredve minutter, og vent ikke indtil smerten er så slem at du dårligt kan bevæge dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cherkin, D. C., Sherman, K. J., Avins, A. L., Erro, J. H., Ichikawa, L., Barlow, W. E., … Deyo, R. A. (2009). A randomized trial comparing acupuncture, simulated acupuncture, and usual care for chronic low back pain. Archives of Internal Medicine. https://doi.org/10.1001/archinternmed.2009.65
  • Thomas, K. J., MacPherson, H., Ratcliffe, J., Thorpe, L., Brazier, J., Campbell, M., … Nicholl, J. P. (2005). Longer term clinical and economic benefits of offering acupuncture care to patients with chronic low back pain. Health Technology Assessment. https://doi.org/10.3310/hta9320

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.