8 lykkebringende planter ifølge Feng Shui

Tilstedeværelsen af visse planter kan have positive virkninger på energistrømmen og miljørensningen i hjemmet i henhold til Feng Shui. Udforsk, hvilke arter der anbefales af Feng Shui-filosofien her!
8 lykkebringende planter ifølge Feng Shui

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 06 december, 2022

Filosofien af kinesisk oprindelse, som omhandler søgen efter energibalance gennem en harmonisk indretning af rummet, har en særlig plads til planter. Disse elementer anses jo for at være kilder til renhed, liv og harmoni. Derfor er der mange lykkebringende planter ifølge Feng Shui.

Faktisk er det genstande, der ikke må mangle i et hus, der har til formål at afbalancere energistrømmen.

For denne tankegang forbedrer planter miljøkvaliteten, samtidig med at de beskytter mod dårlige energier. På den anden side etablerer de naturens tilstedeværelse i hjemmet og renser luften. Find ud af, hvilke arter du skal vælge, og hvordan du fordeler dem for at tiltrække held i henhold til Feng Shui.

Hvorfor placere lykkebringende planter i henhold til Feng Shui?

For Feng Shui opnås et harmonisk rum, der overfører positive påvirkninger til sine beboere, gennem bevidst indretning. Eksistensen af chi eller qi, dvs. den uhåndgribelige kvalitet af levende væsener, med positiv strøm, opnås med tilstedeværelsen af fem elementer.

Disse er træ, metal, ild, vand og jord. Der bør også tages hensyn til deres fordeling og orientering i henhold til kardinalpunkterne.

Planter er levende elementer, der er forbundet med natur, harmoni og rensning af miljøet. Det gør dem derfor væsentlige i et hus, der har til hensigt at harmonisere rummene gennem Feng Shui. Ifølge eksperterne i dette filosofiske system er det elementer, der udmærker sig ved deres tilpasningsevne og deres langsomme, men konstante vækst.

Denne betingelse repræsenterer et tæt forhold til naturen. På den anden side har vegetation evnen til at forskønne hjemmet gennem sine blomster og dufte. Selv om det vigtigste er, at de er levende væsener, der renser luften gennem fotosyntese. Samtidig overfører de harmoni og tiltrækker for mange held og lykke.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Feng shui og aromaterapi til at afbalancere energien i dit hjem

8 lykkebringende planter ifølge Feng Shui

For at opnå et miljø med positiv energistrøm efter retningslinjerne i Feng Shui er det vigtigt at have tilstedeværelsen af planter med en positiv energistrøm. Ifølge Feng Shui er det vigtigt at have planter til stede. I indendørs rum bruges de til at tiltrække held og lykke og rense luften. Desuden symboliserer de overflod og vækst.

På den anden side er der eksemplarer, der er mere velegnede til haver og andre eksterne områder, hvis formål er knyttet til beskyttelse. Ifølge filosofien af kinesisk oprindelse holder disse arter dårlig energi og forurening væk.

1. Sukkulenter er lykkebringende planter

Planter af denne type er kendetegnet ved generelt at lagre en stor mængde vand i deres tykke blade. De findes normalt i udendørs rum, f.eks. terrasser, balkoner eller haver.

Ifølge Feng Shui bidrager de til at generere positiv chi. Nogle anerkendte eksempler er kaktusser, agaver eller slægten aloe. Det er vigtigt at placere dem i udendørs områder for at generere de positive virkninger, som den taoistiske filosofi foreslår.

2. Kinesisk appelsintræ

Appelsintræ

Denne art, der også er kendt som kumquat, er en trælignende plante, der stammer fra Kina. Den er meget brugt i Feng Shui på grund af sin æstetik, frugter og behagelige duft. Den fungerer dog også i udendørs rum og skal have god dræning for at vokse optimalt.

3. Guldranke

Epipremnum aureum-arten, bedre kendt som guldranke, er et eksempel, der er meget anvendt i indendørs miljøer. Det taoistiske filosofiske system foreslår, at man stiller dem i et hjørne på grund af deres evne til at rense luften og fjerne negativ energi.

Desuden har den meget enkel pleje og en elegance, der er kendetegnet ved dens hjerteformede blade og dens hængende format.

4. Rødåre

Dette er en slægt, der er hjemmehørende i Sydamerika og kendt for sine farverige blade. De kan få gule, hvide eller rødlige toner i deres årer, hvilket gør dem meget attraktive til pynteformål. Desuden tyder Feng Shui-retningslinjerne på, at tilstedeværelsen af denne plante skaber motivation til at overvinde forhindringer.

Da det er en indendørs art, er den ideel at placere, når et projekt indledes, eller når der for nylig er sket en flytning. På den anden side har rødåre den fordel, at den kræver enkel pleje. Den tåler dårligt oplyste omgivelser, og det er nok at vande den, når jorden er tørt.

5. Rude

Rude-slægten, der er kendetegnet ved sin busklignende vækst, er et godt eksempel med henblik på at afværge dårlige energier. Inden for filosofien af taoistisk oprindelse placeres den normalt i eksterne rum, nær indgangene til hjemmet.

Dette skyldes, at dens tilstedeværelse er forbundet med absorption af negative energier og dermed forhindrer dem i at trænge ind i rummet.

6. Dracæna er blandt de lykkebringende planter ifølge Feng Shui

Dracæna er lykkebringende planter ifølge Feng Shui

Den tropiske busk Dracaena fragrans er en af de mest anvendte arter i jagten på held og lykke.

Ud over sin æstetiske vertikale vækst er dette eksemplar ideelt til luftrensning og fugtabsorption. Derfor bruges den i indendørs miljøer, især mod nordøst. Ifølge Feng Shui forstærker en sådan placering tiltrækningen af penge.

7. Lykkebambus

Hvis det handler om held og lykke, er lykkebambus en anden mulighed, der tiltrækker opmærksomhed på grund af sit eget navn. Ligesom vandbambus placeres den normalt mod nordøst. Desuden anbefales det at kigge efter eksemplarer af planten, der har tre stængler, da de symboliserer sundhed, lykke og vitalitet.

8. Pengeplante

Som det sidste er arten Plectranthus verticillatus, kendt som pengeplante, et godt supplement til jagten på lykke. Siden sin afrikanske oprindelse har denne art været forbundet med held og lykke. Ifølge Feng Shui skal den placeres mod nordøst, ligesom vandbambus, men på ydersiden.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvordan man kan indrette entréen i henhold til Feng Shui

Hvad skal du undgå, når du placerer lykkebringende planter ifølge Feng Shui?

Udover de anbefalede eksemplarer er der nogle detaljer, som den taoistiske filosofi råder til at undgå. For eksempel placeringen af kunstige planter. De er det modsatte af den vitalitet, som planter bringer, da de er forbundet med død energi.

På den anden side bør man aldrig gemme tørre eksemplarer, da de hindrer det energimæssige flow i omgivelserne. Ifølge Feng Shui bør arter med skarpe blade også undgås, mens afrundede arter er mere tilrådelige.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bruun, Ole (2008). An Introduction to Feng Shui. Cambridge University Press. Disponible en: https://philpapers.org/rec/bruait-6
  • Toledo M, Camero R. E, Durán J, Villamizar D, , Contreras L.  Diseño y aplicación de una práctica de fotosíntesis para estudiantes de biología celular del IPC-UPEL. Revista de Investigación [Internet]. 2012;36(76):75-96. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=376140391004
  • Alan D.KleinM.D.1Neal S.PenneysM.D., Ph.D.1. Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology. Volume 18, Issue 4, Part 1, April 1988, Pages 714-720. Disponible en: https://doi.org/10.1016/S0190-9622(88)70095-X
  • Carmen U., Beatriz E., & José Manuel V. “Las plantas en los libros de Conocimiento del Medio de 2o ciclo de primaria.” Revista Eureka sobre Enseñanza y Divulgación de las Ciencias 10, no. 3 (2013):329-352. Redalyc, https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=92028240003
  • Eitel, Ernest J., (1878). Feng – Shui: The rudiments os natural science in China. Disponible en: https://books.google.com.ar/books?hl=es&lr=&id=m2lbAAAAcAAJ&oi=fnd&pg=PA1&dq=feng+shui&ots=jWpUUWr4WV&sig=pfpSTSX_WkH2Yoc97sfvMYn2x8A&redir_esc=y#v=onepage&q=feng%20shui&f=false

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.