De bedste træer og buske til privatliv i haven

Træer og buske er et fremragende alternativ til at skabe privatliv i haven på en naturlig måde. Lær alt om de bedste træer og buske til at skabe privatliv i din have eller gårdsplads og gøre dit område til dit eget.
De bedste træer og buske til privatliv i haven

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det er vigtigt, at dine udendørsarealer er private, hvis du skal kunne nyde dem fuldt ud. Når alt kommer til alt, kan nysgerrige naboer ødelægge en familiesammenkomst eller en sammenkomst med venner på et sekund. For at undgå et dette kan du vælge at plante nogle træer og buske for at få privatliv i haven eller på terrassen.

Selv om havearbejde måske ikke er din stærke side, kan du sikkert godt lide at tilbringe en stor del af dagen eller weekenden i din baghave og nyde den friske luft. Derfor vil vi gerne foreslå et par plantearter, hvis egenskaber fungerer som en grøn væg, der nemt integreres i det naturlige miljø.

Bambus til at give privatliv i haven

Den første af mulighederne er den velkendte bambusplante. Den bliver høj og kan bringe stil og elegance til enhver have.

Tanken ville være at plante flere i en række foran den mur eller det hegn, du ønsker at dække. Som en hårdfør stedsegrøn plante har bambus et ry for let at komme ud af kontrol og invadere sit område.

Selv om dette ikke er helt sandt, er den sort, der egner sig bedst til terrasser, fargesia. Under alle omstændigheder er det bedst at plante den i et blomsterbed eller i krukker, så den ikke spreder sig til hele haven.

Tegning af bambus, der kan give privatliv i haven

Bambus har også en filosofisk komponent, der forbinder den med modstandsdygtighed på grund af dens evne til at bøje uden at knække.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Sådan bruger du Neem olie til at passe på dine haveplanter

Korsved

Denne art er ikke så bladrig som bambus, men den bliver ca. 8 meter høj, så hvis du skal dække høje områder, er den et glimrende alternativ. Den er meget modstandsdygtig, og du vil have grønt hele året rundt med denne plante!

Kaktus

Selv om det måske ikke er blandt de første muligheder for at give privatliv til haven, ser kaktusser godt ud, når de plantes i en række. Den største fordel ved kaktusser er, at de er meget nemme at vedligeholde, og nogle arter producerer endda smukke blomster.

Buksbom

Dette er en meget dekorativ busk, der holder sig grøn hele året rundt, hvilket giver mange point til fordel for denne lille plante. Den placeres normalt i høje krukker og på små pladser.

En række med fire eller fem krukker med denne busk vil se godt ud i ethvert udendørs rum, hvad enten det er i en have eller endda på en terrasse.

Hække til privatliv i haven

Hække er en klassiker i haver, der aldrig går af mode. De kræver meget lidt vedligeholdelse, forbliver grønne hele året rundt og er modstandsdygtige over for alle vejrforhold.

Det anbefales at plante dem på store områder. Ellers kan de få haven til at se lille og overfyldt ud. En af de sorter af hække, der bliver brugt meget, er kirsebærlaurbær, da den er meget løvrig, og bladene har karakteristika, der får dem til at se lysegrønne ud.

En anden type hæk er escallonia. Dens mellemstore størrelse og dybgrønne stedsegrønne blade gør den til et af de bedste træer og buske til privatliv i haven. Desuden har den blomster, der varierer mellem rosa, hvide og røde, hvilket gør den meget dekorativ.

Cypress

Disse træer er ideelle til haver, der er omgivet af bygninger. Fordi de er så buskede, er de glimrende til skjul. De kræver ikke meget vedligeholdelse, og deres højde gør, at man ikke kan se ind udefra.

Padderok

Dette er en meget attraktiv og dekorativ plante, der dækker rum ganske godt. Den kan dyrkes i dekorative eller rustikke krukker for at danne en grøn hæk. Det er en plante, der giver et fremragende resultat, når det gælder privatliv i haven.

Klatreplanter og vinplanter til at skabe privatliv i haven

Disse plantetyper er en favorit for dem, der har udendørsarealer som haver og terrasser, der støder op til naboernes jord. En klatreplante er en god løsning, hvis du har et hegn, der adskiller de to terrasser. Ud over privatliv i haven får du masser af grønt, skygge og ventilation.

Efeu er en af de mest almindeligt anvendte planter i denne stil til at opnå privatliv i haven. Hvis du vil have den til at klatre over en mur, skal du blot sætte et trådnet, som grenene kan klamre sig fast til.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 10 invasive planter, der kan skade din have

Kinesisk rose

Denne art er meget eftertragtet, fordi dens blomst i sensommeren, ud over at bringe en masse grønt og privatliv i haven, vil give en utrolig farve. Med en kinesisk rose finder du det hele i ét: Grønt, blomster og tæt løv.

Cedertræ

Cedertræet er et træ, hvis blade er yderst elegante og sjældne, da de danner små kegler, hvorfra bladene kommer ud, der ligner nålebundter. Ved at plante cedertræer i en række vil du danne en meget attraktiv naturlig hæk.

Planter til at skabe privatliv i haven

Søg efter planter, der er høje nok til at sikre privatliv i haven.

Hortensia

Denne busk er en prydbusk og bruges til at dække rum, der ikke kræver meget høje planter. Hortensia-blomster er meget tætte og rigelige, så de vil give både en udsøgt farve og visuel effekt.

En naturlig form for privatliv i haven med træer og buske

Vi håber, at denne beskedne liste over arter, du kan plante i din have eller på din terrasse, vil hjælpe dig med at aflede øjnene fra nysgerrige naboer, der gerne vil se, hvad der sker i dine udendørsrum.

Før du vælger en af disse eller andre planter, skal du sørge for at lære om deres egenskaber og behov for at afgøre, om de kan trives i din have.

Det kan interessere dig ...
8 gode planter til at sætte rundt om en pool
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 gode planter til at sætte rundt om en pool

Sommeren er perfekt til at nyde poolen, men solens stråler kan være trykkende. Udforsk 8 planter til at sætte rundt om en pool.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Reyes, S. A., & Rosado, I. A. (2000). Plantas utilizadas como cercas vivas en el estado de Veracruz. Madera y Bosques6(1), 55-71.
  • Aymerich, P. (2015). Nuevos datos sobre plantas suculentas alóctonas en Cataluña. Bouteloua22, 99-116.
  • Valdés Illán, R. (2012). Cultivo de hortensia en maceta bajo agua residual depurada salina: eficacia del lavado con agua buena.
  • Lesniewicz, P. (1982). Bonsai: árboles en miniatura. Reverté.
  • CESAR PÉREZ LOPÉZ · 2002. Guía de árboles, arbustos y planta de flor. 3a ed
  • Maurice Dupérat 2007. Árboles y arbustos (Guías de bolsillo)

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.