Feng shui og aromaterapi til at afbalancere energien i dit hjem

Vidste du, at dufte er en vigtig del af at skabe god energi i dit hjem? Lær, hvordan du kan bruge aromaterapi og feng shui til din fordel her.
Feng shui og aromaterapi til at afbalancere energien i dit hjem

Sidste ændring: 26 august, 2022

Feng shui og aromaterapi kan kombineres. Den første indebærer brug af æteriske olier udvundet af medicinske planter for at drage fordel af deres gavnlige virkninger på fysisk sundhed eller vores følelser.

På den anden side er “vind og vand” den bogstavelige oversættelse af den berømte kunst at skabe afbalancerede og harmoniske miljøer, der blev opfundet af de gamle kinesere i Yangtze-regionen for mere end 3.000 år siden.

Ifølge en bog om feng shui er dette en teknik, der har til formål at afbalancere energierne i hjemmet gennem placering af og valg af genstande.

I denne forstand er feng shui og aromaterapi gode allierede, fordi duftenes medicinske egenskaber kan kombineres for at påvirke energien i hjemmet. Dette sker, fordi rummet ikke kun er konfigureret med synlige genstande som f.eks. møbler, men lys, temperatur og dufte er også afgørende.

Hvordan påvirker dufte boligindretning og feng shui?

Dufte har evnen til at forbinde sig med den mest intime del af væsenet. Desuden er lugtesansen tæt forbundet med hukommelsen. En duft kan således fremkalde minder fra fortiden og vække følelser. Dufte er også direkte forbundet med humør.

Boligindretning, valg af genstande og deres placering har til formål at opnå behagelige rum, der giver ro, harmoni og velvære. I denne forstand søger feng shui at skabe balance mellem naturens elementer i hjemmet.

Disse elementer er vand, jord, ild, træ og metal. Aromaer hører til ild og har evnen til at aktivere chi energier i rummene.

Susanna Cots, en af de mest anerkendte indretningsarkitekter i Spanien, har udviklet sit eget mærke af dufte til hjemmet.

“Duften er et af de usynlige elementer i de designs, vi arbejder med, der sammen med lys, fordeling og energien i farven hvid, som gør det muligt for os at styrke stemninger og fremme velvære i hjemmet.”

-Susanna Cots

Aromaterapi kan anvendes i hjemmet

Duftdiffusorer kan integreres i indretningen for at øge velværet i hjemmets rum.

Tips til brug af dufte i hjemmet

I feng shui kan enkle ændringer generere store forandringer i den måde, et sted opfattes på. Det er netop det, der sker med aromaer. Selv om de kan virke usynlige og umærkbare, har de en stor indflydelse på de fornemmelser, man har.

Et af de grundlæggende råd til brug af dufte i hjemmet er, at de skal være mærkbare, men ikke invaderende. Det vil sige, at de ikke bør konkurrere med de andre elementer i rummet. Det er bedst, hvis det er friske og diskrete dufte.

På den anden side er det nødvendigt at forstå, at hvert hjørne, rum eller stue i et hus er designet til bestemte typer aktiviteter. Der er derfor behov for forskellige typer af dufte til hvert enkelt sted.

Det er ikke nok at have en generisk duft til hele huset. Ligesom der i feng shui er visse typer regler, der skal gælde for energistrømmen, fortjener hvert rum en duft, der bidrager til det pågældende område.

På den anden side er et af de grundlæggende principper i feng shui, at alt er levende og relaterer til hinanden. Det vil sige, at genstandene i hjemmet kan påvirke vores humør og følelser.

Det er nødvendigt, at alting flyder som livets konstante bevægelse.

Af disse grunde er planter dekorative genstande, hvormed man normalt fremmer strømmen af chi i hjemmene. I denne henseende kan dem, der genererer behagelige aromaer, såsom roser, lavendel eller jasmin, også være fremragende valg.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan beslutter du den bedste farve til køkkenet

Hvilken aroma skal du vælge til hvert rum for at kombinere feng shui og aromaterapi?

Når du har besluttet, at du vil bruge aromaterapi i dit hjem, er det mest komplicerede at beslutte, hvilke dufte du skal have i hvert rum. På den ene side er det nødvendigt at tage hensyn til, at duften er behagelig og genererer positive fornemmelser. Men du bør også overveje de enkelte duftes egenskaber og deres indflydelse på stemninger.

Stue- og spisestue

Stuen er et af de vigtigste steder, hvor energien kan flyde. Det er et sted, der besøges af flere mennesker, og hvor man modtager gæster.

Det samme gælder spisestuen. Derfor er det et område med meget aktivitet, der har brug for stimulerende dufte.

Det er også tilrådeligt, at det er aromaer, der ikke forstyrrer maden – dvs. at de ikke overstimulerer vores lugtesans eller giver kvalme. Aromaer med citrus, såsom appelsin eller citron, fyr eller ingefær, fungerer meget godt.

Feng shui og aromaterapi: Soveværelser

Soveværelser er steder for intimitet og hvile. Derfor er det nødvendigt, at aromaerne forbindes med behagelige fornemmelser for dem, der sover der.

Det anbefales at vælge dufte, der fremmer søvn, afslapning og hvile. Lavendel, kamille, jasmin, roser og grøn te er glimrende valg.

Duftlys med lavendel til at kombindere feng shui og aromaterapi

Lavendel har afslappende egenskaber, så den er optimal til soveværelser.

Dufte til entréen

Entréen er hjemmets indbydende område. I feng shui har det særlig betydning.

Derfor er det en god idé at bruge blide dufte, som er behagelige for de fleste mennesker. Kanel, nellike, mandarin eller bergamot er gode muligheder.

Feng shui og aromaterapi: Badeværelser

Friske dufte som f.eks. eukalyptus, tea tree eller pebermynte er gode valg til badeværelserne. Disse dufte er også med til at fremme en god vejrtrækning og kan bruges i brusebadet.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 9 idéer til indretning af badeværelset

Vælg sunde produkter, når du kombinerer feng shui og aromaterapi

Feng shui og aromaterapi er ikke kun fokuseret på æstetiske formål. De søger at have en indvirkning på sundhed og følelser. Derfor er det vigtigt, at du vælger sunde produkter, når du vælger dine dufte.

Denne præcisering er nødvendig, fordi mange stearinlys eller aromaer indeholder ingredienser, der er skadelige for mennesker. I denne henseende er det vigtigt at købe naturlige olier, duftlys af soja eller potpourris med blomsterblade.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.