Fem nemme måder at få det bedre på

Det er ofte meget lidt der skal til for at få det bedre.
Fem nemme måder at få det bedre på

Sidste ændring: 04 december, 2018

Er du klar over, at der er mange ting du aldrig har tænk over kan få dig til at få det bedre? Hvis du vil have en bedre forståelse af dit, eller vil forbedre dit humørså prøv de her fem enkle tips.

Denne artikel beskriver glæden og belønningen som simple handlinger kan give dig. Som at hjælpe andre, rengøre dit hjem, eller bare drikke mere vand. Der er hurtige, positive virkninger ved de simpleste ting i livet.

5 nemme måder at få det bedre på

1. Hjælp andre mennesker

Få det bedre ved at hjælpe andre

Når du bruger din tid på frivillige aktiviteter, kan du opnå en stor tilfredsstillelse. Ved at hjælpe andre udvikler du din empati, og bliver mere forstående over for andres smerte. Altruisme, godgørenhed og gavmildhed gør dig til et bedre menneske.

Alle har haft mørke perioder i deres liv, hvor de er gået glip af selv de mest basale ting i livet. At deltage i et godt formål eller støtte mennesker som er i vanskeligheder er en givende handling. Det giver værdighed og mening i tilværelsen.

Selvom alle mennesker må afgøre det med deres egen samvittighed, kræver dette normalt ikke store ofre. På ethvert givent tidspunkt er der en lille ting du kan gøre, for at lette vejen for et menneske der har det svært. Prøv at få det bedre selv, samtidig med at andre også gør det!

Læs også denne artikel: Udvis tilfældig venlighed

2. Rengør dit hjem

En af de nemmeste måder at få det bedre på, er at skabe noget orden i sit hjem. Mangel på tid eller viljestyrke kan gøre at der bliver rodet, hvilket kan give negative følelser. Det kan være tøj i rodebunker, et uordentligt køkken, eller for mange steder at gøre rent.

Rengøring giver en følelse af velvære, ro og behag. Et ildelugtende hjem kan ændre dit perspektiv og din gejst. Lige som du godt kan lide at lægge dig i rent sengetøj, kan et rent og velduftende hjem give dig ro og glædeDette er noget alle kan opnå, uanset hvor mange, eller få, penge de har.

3. Drik mere vand

drik vand for at få det bedre

At drikke vand er helt sikkert noget af det bedste du kan gøre for dit helbred. Det er så vigtigt at være opmærksom på dit væskeindtag, og at følge dette råd, for det er godt for kroppen. Du bør drikke mindst to liter vand om dagen, før eller efter måltiderne.

Når du drikker rigeligt med vand, forbedrer det din generelle sundhed. Her er nogle af de mange fordele, som vil få dig til at få det bedre, blot ved at tillægge dig denne simple vane:

  • Vand hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen.
  • Det hydrerer og nærer celler der transporterer ilt.
  • Det styrker dine led.
  • H2O forbedrer nyrenes funktion.
  • Det øger udskillelsen af mavesyre.
  • Gør det lettere at tabe sig.

4. Slut fred

Det er uvurderligt at have en ren samvittighed. Har man konflikter eller bærer nag til andre, skaber det ubehag og uro.

Det er nok ikke det nemmeste i verden, men nogle gange er du nødt til at slutte fread med andre, for at få det bedre selv. Det kan være en eks-kæreste eller en gammel ven, men du må finde modet til acceptere din del af skylden, og bede om tilgivelse.

Dette vil hjælpe dig med at lægge fortiden bag dig, og lette byrden af den misforståelse eller skænderi. Det er vigtigt ikke at skabe mere distance, eller udsætte nødvendige samtaler, fordi man er nervøs. Sandheden er altid den bedste vej at gå, og venner bliver ofte mindre sårede af sandheden, end hvis de bliver løjet for.

Se også denne artikel: 6 afslapningsøvelser for en fredfyldt søvn

5. Lav en date med en du elsker

Forbered en særlig aften, køb den ting du ved de vil kunne lide, spil deres yndlingsmusik, lav deres livret osv. At have en date med en du elsker, er en af de skønneste ting du kan gøre for at få det bedre. Selv hvis du ikke er sikker på at følelserne er gengældt, er det forsøget værd.

Dette er endda endnu mere værdifuldt for par der har været sammen i årevis. Den der nyforelskede fornemmelse skal vedligeholdes gennem hele forholdet. Ved siden af børn og den daglige trummerum, skal du altid have særlige øjeblikke og kvalitetstid.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ana Lane Pinson (2013).Reflexiones sobre la noble e importante profesión de enfermería. Revista Mexicana de Enfermería Cardiológica 2013;21 (1): 4-6.
  • Popkin, BM, D’Anci, KE y Rosenberg, IH. (2010). Agua, hidratación y salud. Nutrition Reviews, 68 (8), 439–458. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.