Udvis tilfældig venlighed

Venlighed søger ikke anerkendelse. Rare personer udviser det i overensstemmelse med deres principper for at få det bedre med sig selv og med andre, ikke for at få komplimenter
Udvis tilfældig venlighed

Sidste ændring: 25 maj, 2019

Udvis tilfældig venlighed. Egentlig er venlighed noget, man vælger at udvise. Det er nemt at sige, at det er noget der kommer direkte fra hjertet, når man er rar og ædel. Men i realiteten har det meget at gøre med, hvordan man reagerer på problematiske eller negative situationer.

For eksempel har alle været igennem hårde og angstfulde tider, hvor det ville have været nemmere at reagere med egoisme, ondskab eller endda stolthed.

Men uanset hvad vælger man alligevel frivilligt at udvise venlighed.

At være en rar person betyder ikke, man er uskyldig, eller at man lader andre personer manipulere med en. Et ædelt sind er et, der er tro mod sine værdier. Ved hver negativ handling, foretrækker man at reagere med venlighed.

Der er nogle interessante sider ved denne personlighed, der er værd at gå i detaljer med.

Vi inviterer dig til at kigge med på det i denne artkel.

Venlighed får altid en til at stille spørgsmålstegn ved sine handlinger

Rick Hanson er en velkendt neuropsykolog på Berkeley Universitet (Californien), som har skrevet fascinerende bøger såsom Buddha’s Brain: The Practical Neuroscience og Happiness, Love, and Wisdom.

Ifølge hans erfaringer med at studere menneskelig venlighed og lykke, så har personer med ædle hjerter tendens til at blive ved med at sætte spørgsmålstegn ved deres handlinger.

  • De frygter, de er blevet misforstået, bekymrer sig om, om de overhovedet var til nogen hjælp, og undrer sig over, om effekten af deres ord og handlinger i sidste ende vil være positive.
  • Nogle gange er personer med ædle hjerter besat af fejl, de har lavet i fortiden med andre.
  • De sætter spørgsmålstegn ved mange af de ting, de gør. Det skyldes, at de har meget høje forventninger til dem selv, som nogle gange kan kvæle dem.

Ifølge Dr. Hanson vil andre personer typisk opfatte disse personer med ædle hjerter som ikoner i deres liv takket være deres oprigtighed og venlighed, selvom de mest ædle personligheder har tendens til at tænke, at de altid bør “gøre lidt mere”.

Anbefalet læsning efter “Udvis tilfældig venlighed”:

10 værdier du skal lære dine børn

Det er derfor, det er vigtigt at bruge et minut på at overveje dette emne.

Blomster

I vrede tider… Så bevar roen

Rare personer bliver også vrede, det er der ingen tvivl om. De føler også et raseri. Dette er fordi, vi alle blot er mennesker, og vi er en genstand overfor effekterne fra egoistiske og uretfærdige handlinger.

  • Noget, som man bliver nødt til at overveje med hensyn til venlighed, er dog, at i vrede eller rasende tider er det bedst at prøve at kontrollere sine følelser så meget som muligt.
  • Godhjertede personer overvejer fordelene og ulemperne ved en situation og tænker på konsekvenserne, før de udfører bestemte handlinger. Det skyldes, at de har tendens til at være “stræbere”. De stræber mere end noget andet efter et fælles velfærd – aldrig foragt eller aggression.
  • Rare personer tror på retfærdighed, ikke på en afstraffende måde, men mere demokratisk og konstruktivt. Det er derfor, de i vrede tider altid bevarer roen og handler på en måde, der vil gavne alle.

Venlighed er ikke, det du tror: Det er en måde at finde harmoni i livet på

De centrale aksler i venlighed er respekt, gensidighed og fremmelsen af et fælles velfærd. Rare personer søger balance og en indre ro. Det gøres ved at prøve at forene de værdier, som de selv har, med de handlinger, som de udøver.

At udvise tilfældig venligheder ikke altid nemt, fordi det nogle gange er svært at se det gode i andre personer. Alligevel bør man altid vælge at blive på den positive side af ligningen og være i overensstemmelse med sig selv.

Det er sådan, man finder harmoni, både den indre og den ydre.

At være rar kræver, at man genkender det

Lad os vende tilbage til idéen fra starten, som blev fremlagt af Dr. Hanson: rare personer ser sjældent sig selv sådan, fordi de sætter spørgsmåltegn ved så mange af de ting, som de gør, og til tider dvæler ved de fejl, de har lavet i fortiden.

Se også denne artikel efter “Udvis tilfældig venlighed”:

Sand kærlighed er ligeglad med rynker

Det er derfor, det er værd at tænke på de følgende enkle idéer:

Man har stærke principper og værdier, der definerer alle ens handlinger. Hver gang du gør noget godt for andre, så brug et øjeblik på at tænke over, hvad du gjorde.

  • Som eksempel har en af dine venner nogle problemer med sin partner eller derhjemme. De siger, de gerne vil være nogle dage ved dig til at tænke, slappe af og tage nogle beslutninger.
  • Efter det takker de dig for din støtte og fortæller dig, hvor vigtig du er i deres liv. Du symboliserer en støttepæl af styrke, og uden det ville de ikke have vidst, hvad de ville have gjort.

Tænk over dette og nyd det bånd, for når dagen er omme, er det netop det, der betyder noget: tættere bånd til venner og naboer, og at man altid viser den bedste side af sig selv for at fremme et fælles velfærd.

Udvis tilfældig venlighed, for det koster dig intet, men det er meget værd.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.