3 sætninger til at elske dig selv igen på blot 3 minutter

Lær at elske dig selv. Det er trods alt den bedste måde at passe på dit eget velvære, og de, der elsker dig, vil forstå.
3 sætninger til at elske dig selv igen på blot 3 minutter

Sidste ændring: 24 november, 2018

Nogle gange lægger du dit selvværd i andres hænder. Du glemmer, hvad du er værd, og hvad du fortjener. Men du skal lære at elske dig selv.

Det er rigtigt, at dette psykologiske fænomen finder sine rødder i barndommen og tidlige erfaringer, der udgør vores personlighed.

Men du skal forstå, at når vi taler om selvkærlighed, skal du være opmærksom på det dagligt. Det bør aldrig overses.

Selvkærlighed handler ikke om at blive narcissistisk eller en egoistisk person. Slet ikke.

Det handler om at være dygtig, klog og intuitiv, kende dine grænser, dine rettigheder, andres rettigheder også.

Forestil dig din egen kærlighed er en delikat krystal. Jo mere du polerer den, jo smukkere bliver den, og jo mere vil den inspirere dig.

Der er dog to ting, du skal passe på med denne dyrebare juvel: lad det ikke være med at efterlade den hos andre, og lad være med at lade andre ødelægge den.

I dag inspirerer vi dig med 3 sætninger til at reflektere over og hjælpe dig med at passe på den dyrebare juvel som du burde.

1. Lær at elske dig selv: “At tillade mig det, jeg fortjener, er ikke egoistisk; det beskytter min egen kærlighed “

Tegning af kvinde uden toej

Det kan lyde som en cliché at sige “Du skal elske dig selv, for ellers vil ingen respektere dig.” Men når man endelig tager skridtet og begynder at passe på selv noget mere, så sker der noget: Folk kan begynde at fortælle dig at du har ændret dig eller at du er blevet lidt mere egoistisk.

Først og fremmest bør du forstå, at der er mange skridt mellem selvkærlighed og egoisme, som en moden og afbalanceret person ikke vil tage.

At værdsætte dig selv er ofte noget, der bliver forsømt, men bliver samtidigt set ned på socialt.

At fortælle nogen: “Nej, jeg har ikke lyst til at hænge ud med dig, fordi jeg skal være alene i eftermiddag, jeg har brug for at gå en tur og tænke på ting,” kan virke mærkeligt for nogle mennesker, uhøfligt og endog respektløst. Men at tillade dig selv, hvad du fortjener og har brug for på det tidspunkt, er aldrig egoistisk.

Faktisk er den, der ser det sådan, ikke en god ven. De bedste venner og de nærmeste familiemedlemmer er dem, der er i stand til at have empati med dig ved at forstå og respektere din beslutning.

2. Lær at elske dig selv: “Jeg skal sætte grænser for at beskytte min værdighed, min identitet og min uvurderlige essens.”

Tegning af 4 kvinder

Enhver, der går gennem livet uden en beskyttende barriere mellem dem og hvad der kan skade dem, tillader livet og skæbnen at give dem hvad som helst, hvad enten det er godt eller dårligt.

Så … Hvad sker der, hvis du er mere kræsen eller hvis du beslutter dig for at være klogere og kun acceptere det gode?

Det ville heller ikke være egoistisk. Det er faktisk et glimrende skridt i retningen af god mental og følelsesmæssig sundhed og mod en følelse af velvære, der også direkte påvirker din fysiske balance.

Tøv ikke med at opsætte barrierer og barrikader mod mennesker, der angriber dig med misbrug og manipulation.

Det kan være meget nemt at forbedre din livskvalitet, hvis du begynder at sætte grænser.

3. Lær at elske dig selv: “Min selvkærlighed har ingen pris og vil ikke blive slået ned.”

Billede af en ung kvinde

Selvkærlighed er mere end blot selvbeskyttelse og viden om hvor grænsen er mellem hvad der er mit og hvad er dit.

Selvkærlighed er din værdighed, den ukrænkelige og unikke essens, der udgør hvem du er, og hvordan du ser dig selv. Det er styrken inde i dig, der gør at du kan klare hårde situationer, opnå dine drømme og skabe en virkelighed, der passer til, hvem du er.

Intet af dette er let. Du skal forstå, at selvkærlighed også betyder løbende vækst. Nogle gange bliver det svækket, syg eller slået ned.

Andre gange kan du glemme at nære det, fordi dette aspekt kræver ny viden, nye venskaber, perspektiver og oplevelser.

Forstå da, at din selvkærlighed ikke har nogen pris. Det er uvurderligt.

Giv det ikke til nogen; det er din. Tilbyd andre, hvad du tilbyder dig selv: respekt, kærlighed, klog sameksistens og harmoni.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.