5 måder at vække kreativiteten på

At vække kreativiteten hjælper os med at løse problemer effektivt og nå vores mål. Vi fortæller dig her, hvordan du kan vække kreativiteten!
5 måder at vække kreativiteten på

Sidste ændring: 22 december, 2022

Det kan være vigtigt i hverdagen at vide, hvordan man kan vække kreativiteten. Desuden finder vi den normalt overalt. Hvad mener vi nu, når vi taler om kreativitet? Kreativitet er den evne, som vi alle har til at forestille os, skabe, innovere, generere nye idéer og udvikle nye færdigheder.

Det er muligt, at vi takket være den kan løse vanskeligheder effektivt, finde løsninger på problemer, innovere og være mere produktive. Der er en tendens til at tro, at kun visse typer mennesker har brug for at være kreative, f.eks. dem, der er dedikerede til at male, spille musik eller skrive.

Men måske har vi alle brug for opfindsomhed og fantasi for at overvinde nogle forhindringer i vores liv og finde succes. Her er 5 forskellige måder at vække kreativiteten på. Du vil elske dem!

5 måder at vække kreativiteten på

Hvis du leder efter en måde at skabe og producere nye ting på, eller hvis du forsøger at løse et problem på en original måde, og det bliver svært for dig, skal der måske et lille skub til din kreativitet til for at få det til at flyde.

Vær opmærksom på disse fem tips:

1. Kobl af for at vække kreativiteten

Planlæg en dag til at dedikere den til dig selv og afbryd forbindelsen til den daglige rutine og stress. Isolér dig selv for at tænke og reflektere. Find et sted, hvor du kan tænke behageligt. Du behøver ikke at gå særlig langt, hvis du ikke har lyst, det kan blot være et hjørne af dit hus, hvor ingen afbryder eller forstyrrer dig.

To kvinder dyrker yoga

Du kan også gå en tur eller tage på stranden, i skoven eller i en park. Idéen er at finde et sted, der inspirerer dig, hvor du kan slappe af, lytte til lydene fra dine omgivelser og reflektere i ro og mag.

Det kan hjælpe at have en notesbog og blyant ved hånden og skrive alt det ned, der går igennem dit hoved. Hvis du er inspireret nok, kan du endda skrive et digt eller en historie. I sidste ende kan alt, hvad du gør for at afstresse, hjælpe dig med at få kreativiteten tilbage.

2. Omgiv dig med det, der inspirerer dig

At omgive dig med elementer, der repræsenterer de mål, du ønsker at nå, kan også sætte gang i kreativiteten. Du kan købe bøger, deltage i konferencer, se videoer, lytte til musik osv. Alt, hvad der sætter gang i din fantasi, kan være berigende.

Kvinde søger inspiration for at vække kreativiteten

Se også: 5 måder at forblive motiveret på

Motiverende og inspirerende bøger, selv læsning om mennesker, der har overvundet store forhindringer, kan sætte gang i fantasien. Motiverende sætninger hjælper også. Du kan placere dem, hvor du bedst kan lide dem. Når du læser dem, kan de være med til at inspirere dig, når du mindst venter det.

3. Kom i kontakt med kreative mennesker

At komme i kontakt med kreative og inspirerende mennesker vil i høj grad aktivere din kreativitet. Prøv at komme tættere på de vittige mennesker med gode idéer. Sociale netværk kan hjælpe dig med at komme i kontakt med folk, der har med din aktivitet at gøre, og som kan vække din kreativitet.

Kolleger samles om computer

Samtidig forbedrer det de øjeblikke med venner og kolleger, hvor de f.eks. søger løsninger på deres problemer. Dette vil uden tvivl aktivere din kreativitet og laterale tænkning.

Fortsæt med at læse: Fordelene ved sudoku for hjernen ifølge videnskaben

4. Øv dig i at opdage

Løsning af et problem kan være kilde til mange idéer. Se derfor i din hverdag efter forskellige ting, som du gerne vil ændre, eller som du gerne vil gøre anderledes. Prøv at være i konstant opdagelse, og du vil se, hvordan idéerne begynder at komme frem næsten ubesværet.

Denne handling vil træne din kreative tænkning, så du kan observere potentielle behov, og du kan måske endda få idéer til at løse dem.

5. Prøv disse naturlige måder at vække kreativiteten på

  • Duften af rosmarin hjælper dig med at sætte fart på dine tanker.
  • At drikke en kop kaffe 30 minutter, før du studerer, vil hjælpe dig med at få mere koncentration og klarhed.
  • Koncentrationsspil og puslespil vil hjælpe dig med at udvikle din hjerne. Disse spil har dynamik, der er designet til at aktivere intellektet og kreativiteten.
Person laver puslespil for at vække kreativiteten

Disse enkle tips vil hjælpe dig med at få succes, når du forsøger at sætte gang i din kreativitet. Husk dog, at kreativitet ikke kan tvinges frem. Lad den bare komme naturligt, og når du mindst venter det, kan du finde dig selv inspireret til at hjælpe dig med at nå dine mål.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cóndor Chicaiza, A. G. (2016-12-16). La gimnasia cerebral como estrategia de apoyo para estimular la concentración en niños y niñas de 4 a 5 años en la escuela de Educación General Básica Leopoldo N. Chávez de la parroquia la esperanza cantón Pedro Moncayo provincia de Pichincha durante el año lectivo 2015- 2016 (Bachelor’s thesis). Recuperado de http://repositorio.utn.edu.ec/handle/123456789/578
  • Labarthe, José Tomás. (2018). Potenciando la creatividad humana: taller de escritura creativa Universidad Nacional de Rosario, Facultad de Humanidades y Artes, Centro Interdisciplinario de Estudios Etnolingüísticos y Antropológicos. http://rephip.unr.edu.ar/handle/2133/12783
  • Mihaly Csikszentmihalyi. Creatividad: el fluir y la psicología del descubrimiento y la invención. Barcelona : Paidós Ibérica, 1998. ISBN 84-493-0510-1
  • María Cristina Rinaudo. (2019). Notas de un enfoque creativo acerca de la creatividad. Reseña del libro Creatividad: el fluir y la psicología del descubrimiento y la invención, de Mihaly Csikszentmihalyi. RED: Revista de Educación a Distancia, ISSN-e 1578-7680, Vol. 19, Nº. Extra 1, 2019. https://dialnet.unirioja.es/servlet/autor?codigo=608822

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.