Fra nederlag til succes: 10 inspirerende historier

Er du bange for at fejle? Læs om disse 10 utrolige mennesker, der ikke lod nederlag stoppe dem. Brug dem som inspiration - det er aldrig for sent at forfølge dine drømme.
Fra nederlag til succes: 10 inspirerende historier
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 21 december, 2022

Nederlag kan få dig til at miste styrken til at fortsætte. Men ingen af os kan se, hvad fremtiden vil bringe. Ofte tager det hårdt arbejde, udholdenhed og et heldigt sammenfald eller et møde med den helt rigtige person, før ting lykkes. I denne artikel fortæller vi om 10 berømte personer, der gik fra nederlag til succes.

1. Sådan gik Walt Disney fra nederlag til succes

Walt Disney

Når du hører navnet, Disney, tænker du sandsynligvis på en succesrig filmproducent, der senere blev en gigantisk virksomhed. Men det var ikke altid sådan. Walt Disney arbejdede som tegneserieforfatter for en avis og blev fyret på grund af hans “mangel på fantasi og gode ideer.”

Det var først til premieren på ​​hans første film, Snehvide, at han gik fra nederlag til succes. Resten af historien kender du.

Se mere: Du er nødt til at være ydmyg for at være succesfuld

2. Albert Einsteins historie om modgang og succes

Hvem kunne have forestillet sig, at et geni som Einstein kæmpede for at blive anerkendt for sit talent? Mange troede, han var handicappet eller dum, fordi han ikke passede ind eller fulgte den almene tankegang i sin tidsalder.

Desuden begyndte han ikke at tale, før han var 4 år gammel og begyndte først at læse, da han var syv. Men denne “langsomme” dreng vandt Nobelprisen i fysik takket være sine vigtige opdagelser indenfor:

3. Charles Darwin droppede ud

Darwin gjorde det ikke godt i sine studieår og var ikke en god studerende. Han droppede ud af lægestudiet for i stedet at læse teologi. Først langt senere fandt han sit sande kald og lagde grund til evolutionsteorien gennem sine videnskabelige studier.

4. Thomas Alva Edison fejlede, før han fik succes

Edison

Thomas Edison forsøgte i årevis at opfinde den elektriske pære. Han fejlede så mange gange, at hans elever spurgte ham, hvorfor han ikke var blevet afskrækket af så mange nederlag. Men sådan så han det ikke. I stedet følte han, at han for hvert forsøg blot havde udelukket endnu en hypotese.

Jeg har ikke fejlet. Jeg har bare fundet 10.000 måder, der ikke vil fungere.

Hans udholdenhed førte ham fra nederlag til succes. Hans arbejde – sammen med Teslas – lagde grund for mange elektriske opfindelser:

  • Den elektriske pære
  • Mikrofonen
  • Fonografen
  • Film

5. Oprah Winfrey var uegnet til TV

Journalisten Winfrey havde en meget vanskelig barndom, præget af fattigdom og seksuelt misbrug. Hun blev fyret fra sit job som TV-journalist, fordi hun ifølge sin chef var “uegnet til jobbet.”

Men det stoppede hende ikke. Nu er hun en af de mest indflydelsesrige kvinder på amerikansk tv.

Se mere: Misbrug og mishandling hos unge par

6. Vincent Van Gogh solgte kun ét eneste maleri, mens han levede

Van Gogh

Van Goghs kunstneriske karriere var en katastrofe, mens han stadig levede. Det eneste maleri, han solgte, blev købt af en ven. Han gik ofte sulten i seng, men formåede stadig at producere ca. 800 malerier.

Hans værker blev ikke værdsat før efter hans død. Først da blev han anerkendt og berømt, selvom han aldrig selv nåede at opleve det.

7. Stephen King smed sit første manuskript i skraldespanden

King var slet ikke tilfreds med sit første værk, Carrie. Faktisk kastede han det direkte i skraldespanden. Hvis det ikke havde været for hans kone, der reddede romanen, ville hans liv ikke have været det samme. I dag har hans bøger solgt i flere hundrede millioner eksemplarer, og Carrie er nu en kult gyser klassiker.

8. J.K. Rowling skrev Harry Potter på kontanthjælp

Forfatteren bag de berømte ​​Harry Potter-bøger var ikke altid en succes. Hun mislykkedes i journalistikkens verden, var en enlig mor og tog sig af sin datter alene mens hun var på kontanthjælp. Faktisk var hun ret fattig, indtil hun udgav sin første bog i 1997.

I dag er hun en af ​​de rigeste og mest succesrige forfattere.

9. Winston Churchill var middelmådig det meste af sit liv

Churchill var ikke en god elev og droppede ud af sjette klasse. Han var heller ikke særlig succesfuld i de offentlige stillinger, han havde. Men i en alder af 62 blev han premierminister, en stilling kun få mennesker har besiddet.

10. Steven Spielberg blev afvist af drømmestudiet

Spielberg

Spielberg kunne ikke komme ind på University of Southern California’s School of Cinematic Arts. Faktisk blev han afvist tre gange og besluttede derfor at studere andetsteds. Han kunne bare ikke finde motivation der. Derfor forsøgte han at blive instruktør.

På trods af den hårde start, og på trods af at have begået mange fejl, er han nu en af de mest berømte filmskabere i verden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.