5 måder at forblive motiveret på

Har du problemer med at forblive motiveret? Husk på, at du skal elske og respektere dig selv. Du skal være din egen største fan og din egen bedste motivator.
5 måder at forblive motiveret på
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Vi har alle svært ved at forblive motiverede nogle gange. I denne artikel får du 5 måder at forblive motiveret på.

Det er nemt at finde dig selv i denne situation, når du føler dig ensom, modløs og tror på den negativt, som andre mennesker siger om dig.

Alle har været igennem denne situation, og det er meget normalt. Lad det ikke bekymre dig.

Hvad der er vigtigt er, at når du har det sådan, så genkender du det og løser problemet.

Derfor ønsker vi at give dig nogle tips til at holde motivet i de grå perioder.

Vores 5 måder at forblive motiveret på er som følger:

1. Undgå spekulation og fokusér på fakta

Når du er umotiveret, er det meget nemt at se tingene i grå og sort.

Det er vigtigt at forstå, at du går igennem en hård tid, så du bør ikke spille gættespil. Prøv at se fakta for, hvad de virkelig er.

Hvis du finder dig selv afskrækket af dit forhold, skal du undgå at se på de mulige virkeligheder og fokusere på det, du ved.

Dette betyder, at hvis du ved, at du virkelig elsker din partner, vil du opdage, at dit problem vil have en løsning. Så begynder du at flytte dig væk fra det grå område.

Når dette sker, begynder du at se, at dine problemer bliver mindre. Dette vil naturligvis opmuntre dig, fordi du ved, at du har en løsning.

Anbefalet læsning efter “5 måder at forblive motiveret på”:

4 vaner, som lykkelige personer har

2. Forstå at du kun er menneske

Mange gange er det let at tro, at når du laver en fejl, så vil alt andet gå galt.

Dette er dog ikke tilfældet. Du er kun et menneske. Du bør give dig selv en chance for at lave en fejl.

Desuden, hvordan vil du ellers lære, hvis du ikke fejler en gang imellem?

Fejl er undervisning i forklædning. Prøv at se dem objektivt, lær at mindske dem og fortsæt.

Når du føler dig modløs, fordi du ikke havde ret, vend dig om og kig på den lange vej, du har rejst for at komme dertil, hvor du er i dag.

På denne måde vil du være klar til at vende tilbage til slagmarken og fortsætte med at fremme dine mål.

Stop med at kræve alt, hvad du mener, at du behøver for at være lykkeligere, smukkere, mere succesfuld eller hvad end det er, som du leder efter.

Hvis det, der forårsager din manglende motivation, er en meget alvorlig fejl, så giv dig selv tid til at løse den. Kom videre derefter.

3. Få en daglig dosis motivation

Det er umuligt at være motiveret 24 timer i døgnet. Det er dog muligt at motivere dig selv en gang om dagen. Et godt udgangspunkt er at lave en liste over alle de ting, du har opnået.

Du vil ikke have lyst til at gøre det hver dag, så du bliver nødt til at gøre en ekstra indsats.

På de bedste dage vil denne liste gøre tingene meget enkle. Du behøver måske ikke engang et stykke papir for at fylde dit sind med positive tanker.

Men på de dage, hvor du ikke kan tænke på en enkelt ting, der motiverer dig, så er det her, at du har mest brug for det. Vær klar til at arbejde videre på denne liste i disse tider.

Når du er færdig, kan du se alt, hvad du har udført, og du vil føle dig inspireret.

Hvis du på et hvilket som helst tidspunkt føler det som, at der ikke er noget at være taknemmelig for eller have det godt med, så skal du kontrollere dine noter fra de foregående dage.

Det kan være, at det du tror, at du mangler er lige foran dig.

4. Tag en pause

Mange gange er det svært at forblive motiveret, når du er overhældt med oplysninger eller ikke kan få en pause.

At tage en pause fra noget, der ikke hjælper dig med at forblive motiveret, er ikke en dårlig ting: Faktisk er det yderst nyttigt.

Det betyder ikke, at de ting, der modvirker dig, også gør dig ulykkelig. Det betyder heller ikke, at de ting, du troede var vigtige, ikke er. Du skal bare have en pause.

Når du har lyst til dette, gå en tur, se en film eller læs en god bog. Gør alt hvad du behøver, selvom det er det modsatte er, hvad du skal gøre.

Dette hjælper dig med at genoplade batterierne. Når du vender tilbage, vil du se alt på en mere klar måde. Du bliver klar til at holde dig selv motiveret uden selv at indse det.

5. Anerkend når du har brug for hjælp

Par udenfor der smiler - maader at forblive motiveret

Mens det er godt at lære at lære at motivere dig selv og finde opmuntring indefra, er det også rigtigt, at du nogle gange ikke kan gøre det alene.

Årsagen til dette er så simpelt, at det måske ikke virker rigtigt: Dit sind er så snedig, at det til tider anerkender, at du mangler motivation og skaber hindringer for at forhindre det.

I modsætning til depression, når der er behov for konsultation med en psykolog, kan en manglende motivation bekæmpes med venner, partnere eller familiemedlemmer.

Vær ikke bange for at bede om denne hjælp. Du bliver overrasket over at finde ud af, at der er mange mennesker derude, der er villige til at give dig en hånd.

Se også denne artikel efter “5 måder at forblive motiveret på”:

7 vaner hos gode venner

Lær at motivere dig selv

Ikke alle er ens, så der er ingen præcis matematisk formel til selvmotivering. Derfor bør du forsøge at lære at kende dig selv så godt som muligt.

Tag dig tid til at forstå, hvad der bevæger dig, hvad der skræmmer dig, hvor du vil hen, og hvordan du vil komme derhen. Svaret på disse spørgsmål vil give dig nøglerne til at håndtere de tidspunkter, hvor du skal motivere dig selv.

Husk på, at selvom manglende motivation er en del af læringsprocessen, bør den ikke forlænges. Lad ikke dig selv blive fanget i denne sindstilstand.

Husk på, at du skal elske og respektere dig selv. Du skal være din største fan og din egen bedste motivator.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.