Mad og motion: Nøglen til at få strandkrop

Kombinationen af en afbalanceret kost og en sund motionsrutine med masser af fysisk træning er selve grundlaget for at tabe sig og tone kroppen.
Mad og motion: Nøglen til at få strandkrop

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er kun ved hjælp af god mad og motion, du kan få en flot strandkrop, som dem modellerne har på TV.

Sund mad og motion er den perfekte kombination, hvis du ønsker at få strandkrop som den du drømmer om når du kigger i diverse magasiner. Borte er de populære mirakelkure og slankende produkter som hurtigt lover at fjerne din fedme og give dig din ønske krop. Gode vaner er altafgørende. Selvom det ofte kan være svært at gøre disse vaner til en livstil, så har deres praksis alligevel mange fordele for at spise mad, både din krops udseende, men også for din sundhed.

Desuden er der også mange myter omkring det her emne, men alligevel ser vi at folk der formår at balancere sig mellem de to metoder beskrevet overfor oplever ofte pæne, tilfredsstillende og permanente resultater.

Er dette også et mål for dig? Kæmper du for at forbedre din krop? Hvis ja, så læs videre og opdag de ting du skal tage højde for så du ikke mislykkes i dit forsøg.

En balanceret kost og god mad

Kvinde spiser salat.

Dine spisevaner er afgørende i enhver plan, hvis du ønsker at få en flot og sund krop. Gennem en korrekt ernærning vil du understøtte de processer der sikre et varigt vægttab, såsom dit stofskiftes aktivitet samt dit fordøjelsessystem.

Derfor er det hensigtsmæssigt at efterstræbe en så afbalanceret kost som muligt. Du skal derfor kontrollere dit kalorieindtag og sørge for, at antallet af næringstoffer svarer til din krops daglige behov.

Hvorfor er det så en dårlig ide at følge mere ekstreme kostvaner og diæter? Til trods for at de kan give dig gode resultater på den korte bane, så kan du senere opleve en “rebound” effekt. Det vil sige, vi ender ofte med at tage den tabte vægt på igen lidt længere hen af vejen.

Korte diæter gør at vi ofte mangler vigtige næringsstoffer, og derved udgør de faktisk en reel fare for vores helbred, især hvis personen har en særlig sygdom.

Hvordan kan man få mest muligt ud af en balanceret kost?

En afbalanceret kost er en der er baseret på en passende kombination af makro-ernæringsstoffer og mikro-ernæringsstoffer, begge er afgørende for kroppens velvære. Den tager desuden hensyn til den enkelte persons tilstand, deres kropsvægt og generelle livsstil.

Man kan sige dens hovedtræk omfatter:

 • Fem eller seks små måltider der indtages i løbet af dagen.
 • Faste timer hvor hvert måltid.
 • Lavt eller intet forbrug af mættede fedtstoffer, transfedtstoffer, sukker eller natrium.
 • En fuld og mættende morgenmad, hvis antal af kalorier svarer til 25% af dit daglige krav.
 • Et større forbrug af frugter, grøntsager og fuldkorn.
 • Dagligt forbrug af vand og sunde vækser såsom juice, infusioner med videre.
 • Sund madlavning. Det kunne eksempelvis være ved dampning eller bagning i stedet for stegning i olier eller fedt.

Fysisk træning

Kvinde løfter en vægt.

Videnskabelige studier har vist, at den mest effektive metode til at supplere sunde kostvaner er gennem en sportsaktivitetet. Faktisk vil det at fastholde fysisk træning sikre at dit vægttab bliver vedvarende.

Fysisk træning er uden tvivl meget effektivt når dit mål er at fjerne kropsfedt. Sådan en daglig rutine vil øge dit energiforbrug, forme din krops udseende og optimere dine vitale organers funktioner.

Ifølge data fra Mayo Clinic er aerobics træning den mest effketive træningsform når det kommer til at forbrænde kalorier. På trods af dette er det generelt mere ideelt at kombinere det med styrketræning eller andre øvelser.

Læs også: 5 frivægtsøvelser til din ryg

Tips til at begynde din fysiske træning

Manglen på tid og flere daglige opgaver er ofte den undskyldning vi bruger når vi ikke får dyrket nok motion. Mange personer begrænser sig med ideen om at det kun er muligt at nyde fordele af fysisk træning, hvis de har en nærmest professionel træningsrutine. Dette er langt fra tilfældet.

Sandheden er, at der er mange muligheder for at indarbejde motion og træning som en vane i din almindelige livstil. Faktisk er det slet ikke nødvendigt at bruge nogle professionelle materialer og det kræver ikke engang mange timer om dagen.

 • Brug omkring 20 eller 30 minutter om dagen. Så vil det være nok til at du forbedre din figur og taber dig i vægt.
 • Du kant træne om morgenen lige før du starter din dags andre aktiviteter.
 • Selvom dit træningscenter har mange fordele, er der snesevis af rutiner der kan trænes derhjemme eller i det offentlige rum
 • Det er ikke nødvendigt at begrænse dig selv til en konkret træningsplan: pilates, yoga, zumba eller bare løb er gode alternative måder til at nyde fordelene ved motion.

Hvile: Det ekstra man skal gøre for den perfekt strandkrop

Kvinde sover i seng.

For at få en lækker strandkrop kan du ikke glemme den vigtige ting som en god nats søvn er for din krop. Dette supplerer alle fordelene ved dine kostvaner og motionsrutiner. I enhver plan der drejer sig om at få en sund livstil er det at sove godt og sikre at din krop er godt udhvilket absolut essentielt. Intet bør tages helt ud til dets ekstremer, heller ikke fysisk træning.

 • Det er ikke godt at have en alt for anstrengende daglig rutine hver dag. Hvis din træning er organiseret efter en plan, så er det vigtigt at du giver dig selv nogle dage om ugen med mindre krævende aktiviteter.
 • Din søvn bør ikke være mindre end 7 timer om dagen, og skal helst være uden afbrydelser. Hvis du sover mindre vil det tilskynde din krop til at mindske dets fedtforbrænding, reducere dit energiniveau og påvirke din koncentration.

Vil du også gerne have en lækker strandkrop? Pas på ekstemerne! Brug nogle af de enkle vaner vi har gennemgået som en del af din livsstil og se hvordan de på en effektiv måde hjælper dig med at opnå den krop du ønsker.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.