Denne træningsrutine hjælper med at tone dine ben hurtigt

· 13. september 2018
Hvis du gerne vil tone dine ben, skal du fokusere på konditionstræning. Du kan begynde med få minutter om dagen og øge tiden i takt med at du bliver bedre.

Kost og sport er ikke nok, hvis du vil fjerne fedt fra ét bestemt område af din krop. Derfor skal du finde og følge et sæt faste øvelser der kan hjælpe dig, hvis du vil tone dine ben.

I denne artikel fortæller vi dig, hvilke øvelser der er gode, hvis du vil tabe fedt fra dine lår- og lægmuskler.

Du kan tone dine ben med øvelser

Snør skoene og løb en tur. Dette er en god metode til at tone dine ben.

Fordelen ved at bruge denne øvelsesrutine til at tone dine ben, er at du reducerer fedt samtidig med at du toner dine ben. På den måde vil dine ben komme til at se slanke og faste ud.

At gå på slankekure og at have en stillesiddende livsstil leder muligvis til vægttab, men musklerne blive svage. Derfor er den mest effektive løsning af følge en afbalanceret kostplan sammen med passende, fysiske aktiviteter.

Konditions- eller styrketræning?

Når det kommer til hvilken type øvelser du skal lave for at tone dine ben, er det vigtig at du husker på dit mål.

  • Hvis du har tynde ben, som du gerne vil styrke, skal du fokusere på styrkeøvelser med vægte.
  • Hvis du vil slanke dine ben, skal du gå efter konditionstræning. konditionstræning får hjertet og lungerne igang og øger svedproduktionen, fedt- og energiforbrændingen.

Træningsrutinen

Herunder foreslår vi en række konditionsøvelser der vil hjælpe dig med at tabe din generelt, men især på benene. Du kan vælge dem du bedst kan lide og du kan kombinere dem som det passer dig, da de alle sammen er effektive.

I starten vil du nok lægge mærke til, at du bliver træt efter kort tid, men det er okay – øvelserne er lavet til at presse og teste din udholdenhed.

Hvis du starter med at udføre øvelserne i kort tid og gradvist øger længden, vil du se forandringer på nogle få uger.

1. At danse

Dans kan være en god måde at tone dine ben på. Du får rørt alle benmusklerne og så er det samtidig en sjov aktivitet.

Folk der elsker at danse behøver ikke tænke meget over det for at finde på gode øvelser for deres ben.

Hvis du deltager i en danseklasse tre gange ugentligt, vil det hjælper dig med at reducere fedtdepoterne omkring din talje, dine lår og dine lægge.

Der findes mange forskellige dansegenrer: selskabs, aerobics, zumba, samba, mavedans… I dag kan man også finde dansegenrer der kombinerer kampsport, svømning og andre discipliner. Det vigtigste er at finde den genrer du bedst kan lide.

2. At sjippe

At hoppe i sjippetov er enormt effektivt, når du vil tone dine benmuskler.

Fordelen ved at hoppe i sjippetov er, at samtidig med at du har det sjovt, forbrænder du rigtig mange kalorier på kort tid.

Derudover er denne øvelse god til at træne din koordinationsevne og din balance, samt nedsætte stress.

Ved at sjippe i bare 10 minutter, forbrænder du lige så mange kalorier, som ved at løbe i en halv time.

Denne øvelse aktiverer også størstedelen af din krop, hvilket gør det til en god øvelse at lave i hvert fald et par gange om ugen.

  • Start med at sjippe i 1 minut og hvil i 1 minut.
  • Skift imellem de to i 10 minutter i alt.

3. At løbe

Løbetræning er rigtig godt hvis du vil tone dine ben.

Hvis du kan lide at løbe, kan du holde dig til en simpel rutine. Du kan løbe i parker, på gader eller i et fitnesscenter. Du kan også prøve en tur på stranden.

At løbe er virkelig sundt. Det er dog vigtigt, at du har styr på din kropsholdning, vejrtrækning og strækker ud for at undgå skader.

4. At hoppe på minitrampolin

En minitramp er en trampolin for enkeltpersoner der på det sidste er blevet meget populær i fitnesscentre. Du kan lave forskellige øvelser og danse mens du hopper på trampolinen.

Det er sjovt, hjælper din med at forbrænde en masse kalorier og forhindre skader på dine led.

  • Du kan bruge en minitramp i fitnesscentret eller købe en til derhjemme, eftersom de ikke er specielt dyre.
  • Du skal bare sætte din yndlingsmusik på og bruge 5, 10 eller 15 minutter om dagen på det. Du vil svede efter blot få minutter.

5. At gå op ad trapper

Du får virkelig gang i dine benmuskler, når du går op ad trapper.

For folk der ikke har tid til at gå i fitnesscenteret, eller som bare ikke bryder sig om det, kan det være et godt alternativt at gå op trapper. Øvelsen forbrænder mange kalorier og er god når du vil i form. Og trapper kan du finde mange steder – tag trappen i steder for rulletrappen og elevatoren. Men du skal gå op ad trapper i mindst 15 minutter om dagen.

Du kan kombinere det at gå op ad trappen med også at gå ned, fordi det aktiverer forskellige muskler i benene. Lad vær med at bær på for meget vægt mens du udfører øvelsen, og husk at have fornuftigt fodtøj på, for at undgå skader og overbelastning.