14 Madvarer som du altid bør have i dit køleskab

Sennep er en genstand som altid bør være tilgængelig i dit køleskab, som du selv kan lave (med frøene) eller købe færdiglavet. Nogle mærker tilbyder det endda kombineret med forskellige urter.
14 Madvarer som du altid bør have i dit køleskab

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Du åbner dit køleskab og opdager at du kun har en halv tomat og en citron. Hvad skal jeg så lave til aftensmad nu? For at undgå at dette sker for dig, er det vigtigt at du overvejer dine indkøbsvaner bedre og bliver mere organiseret. Men hvad der er endnu vigtigere er, at du bør være opmærksom på den følgende artikel hvor du vil opdage en fantastisk liste af madvarer, som altid bør være tilgængelige i dit køleskab.

Hvilke madvarer bør altid være at finde i dit køleskab?

Hvis du snart er på vej til købmanden, så lav en liste over varer du bør købe, og anvend disse forslag som base:

Citron

Lige den ting der var tilbage i dit køleskab da du sidst åbnede det. Denne citrusfrugt har mange gavnlige egenskaber, men tilføjer også smag til mange forskellige madretter. Og hvis du er tørstig, så vil en dejlig lemonade med vand, sukker og is helt sikkert ramme plet. Når det angår mad, så kan du anvende en smule citron med fisk, som en marinade, og i dine salater. Det er den perfekte ingrediens til at hjælpe dig med at undvære salt.

Koriander

Dette krydderi er fra samme familie som persille, så du kan anvende hvilken der nu er lettest at finde. Dette krydderi, som ofte anvendes i sovs, stuvning og kyllingeretter, giver en fantastisk smag til grøntsags og kødretter også. Det er altid bedst at anvende det friskt, og blot hakke det før anvendelse.

cilantro bør du altid have i dit køleskab

Mayonnaise

Du kan købe det, eller lave det selv. Hvis du selv laver det, så husk at det ikke kan gemmes i særlig mange dage. Mayonnaise indeholder meget E-vitamin og anvendes i tusindvis af opskrifter, fra sandwiches til et stykke kød, fra kartofler eller æggesalat til kalkun. Lad det tilføje smag til dine yndlingsretter.

Sennep

Sennep er endnu en genstand som altid bør være tilgængelig i dit køleskab, som du selv kan lave (med frøene) eller købe færdiglavet. Nogle mærker tilbyder det endda kombineret med forskellige urter. Det er en perfekt dressing til grønne salater, sandwiches, rødt kød, koldt kød og pølser.

Smør

Det er grundlaget for mange opskrifter med mel i, og i nogle tilfælde, til at sprede udover morgenmadstoast. Smør er så alsidigt at det kan anvendes til søde retter og salte retter, råt eller tilberedt, koldt eller varmt.

smør

Ost

Der er mange typer ost, derfor, kan du vælge den der foretrækkes i dit hjem. Hvid ost kan for eksempel anvendes til snacks eller kager. Mozarella ost anvendes til pizza, flødeost anvendes til at fylde tærter og kager. Der er også ostetyper som anvendes specifikt til desserter, såsom mascarpone eller ricotta. Revet ost giver masser af smag til retter såsom supper, stuvninger og pasta.

Æg

De kan redde din dag. Et par æg tilberedt med salt og oregano vil fjerne din sult indtil du kommer hjem fra markedet. De kan også anvendes til at lave kager, bagværk, dessert… Hvis du har lyst kan du stege dem, koge dem, slå dem eller kombinere dem med mange andre ingredienser.

Tykhudet frugt

Bananer, æbler og avocadoer hører alle under denne kategori. De er fantastiske fordi de kan opbevares i køleskabet i flere dage, og fjerner dine sultsmerter. De kan spises rå og er perfekte til at mætte din appetit indtil aftensmaden. De er derudover, også et sundt alternativ til børn.

æble

Kartofler

Nogle folk lægger denne amerikanske madvare i køleskabet for at konservere den længere. Bedstemødre fortæller os at de aldrig bør mangle i huset. Hvis vi skal vælge en madvare der kan hjælpe dig på mange måder, så vil kartoflen vinde. Du kan lave kartoffelmos, en omelet, pomfritter, en salat med kartoffel og æg (endnu en essentiel madvare, i følge min bedstemor), cremet eller med blæksprutte, olivenolie og paprika.

Løg og hvidløg

Selvom løg og hvidløg alene kan anvendes bredt i salater, så kan de også hjælpe dig med at føje smag til ethvert andet måltid. Den kedeligste pasta og olie ret bliver en gourmet ret takket været disse to ingredienser. Og så har vi ikke engang nævnt alle de helbredsmæssige fordele.

Skinke

Sammen med ost, kan det lave den mest velsmagende sandwich i verdenshistorien. En lillesmule serrando skinke som en snack kan være en delikatesse for guderne. Hvis du skærer den i små tern og frittere med olivenolie og en smule ristetbrød, kan du spise noget yderst lækkert og sundt til aftensmaden.

skinke

Mælkeprodukter

Vi har allerede nævnt smør og ost. Men glem endelig ikke mælk og yogurt. Disse er komplette madvarer som kan indtages alene (hvis du foretrækker dem sådan). I tilfældet af mælk, kan det anvendes både i søde retter og salte retter. Eller til en lækker kop kaffe med mælk om morgenen. Det anbefales at du opbevarer dem i glasflasker for at få den til at holde længere. Vær opmærksom på udløbsdatoen.

Fløde

Endnu et mejeriprodukt som vi kan skrive en separat artikel omkring. Creme fraiche, half and half mælkefløde, eller bare fløde kan anvendes i diverse retter, både søde og salte alt efter behovet. Prøv at spise lidt pasta med fløde ovenpå, du vil ikke fortryde det.

Gulerødder

Det bedste ved denne grøntsag er at den kan opbevares i køleskabet i flere dage. Et tip til at få dem til at holde længere, er at efterlade dem i den plastikpose de kom i, og lægge dem i grøntsagsskuffen. Du kan spise dem både rå og kogte og de vil hjælpe med at tilfredsstille din sult. Gulerødder er lækre, uanset hvordan du vælger at tilberede dem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • DiMarco, D. M., Missimer, A., Murillo, A. G., Lemos, B. S., Malysheva, O. V., Caudill, M. A. et al. (2017). Intake of up to 3 Eggs/Day Increases HDL Cholesterol and Plasma Choline While Plasma Trimethylamine-N-oxide is Unchanged in a Healthy Population. Lipids, 52(3), 255–263. https://doi.org/10.1007/s11745-017-4230-9
  • Garba, I., Umar, A. I., Abdulrahman, A. B., Tijjani, M. B., Aliyu, M., Zango, U. U. and Muhammad, A. (2014). Phytochemical and antibacterial properties of garlic extracts. Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, 6(2), 45-48. http://dx.doi.org/10.4314/bajopas.v6i2.10
  • Mahmoud, A. M., Hernández Bautista, R. J., Sandhu, M. A., & Hussein, O. E. (2019). Beneficial Effects of Citrus Flavonoids on Cardiovascular and Metabolic Health. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2019,  5484138. https://doi.org/10.1155/2019/5484138
  • Mozaffari Nejad, A. S., Shabani, S., Bayat, M., and Hosseini, S. E. (2014). Antibacterial Effect of Garlic Aqueous Extract on Staphylococcus aureus in Hamburger. Jundishapur journal of microbiology7(11), e13134. https://doi.org/10.5812/jjm.13134

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.